Razna pitanja i odgovori vezani za ishranu

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Razna pitanja i odgovori vezani za ishranu

PostPostao/la Anby » pon ruj 26, 2011 16:17 pm

Jura je napisao/la:kog vraga kunići jedu kad žive u prirodi!?

Bilje koliko ja znam...travu, lišće, kupine itd. a najvise se znaju uvuc ljudima u vrt pa smazu sta stignu...za njih se kaze da su velike stetocine :D Joj da mi ih vidit kak se sunjaju u vrt i kradu :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » pon ruj 26, 2011 16:22 pm

Jura je napisao/la: Hef piša samo u wc na pelete ili pljevinu, a na tome se ništa ne vidi. :sad:

kod nas se vidi na peletima...onako, kao da si malo brasna posuo...
ma zbog ovog j... kalcija mi dodje da svome savijem jednu domacu bosansku pitu i lijepo serviram ;D ;D kud nisu kao macke, da jedu sve :D
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Šolina » sub lis 01, 2011 12:20 pm

Mi smo jucer dali Nori da proba žižulu, i svida joj se. Ja sam joj odlamala komadic jer je unutra ona koscica... Sad, ona se nigdje ne spominje, a ja ju cesto u ovo vrijeme imam (baka express), pa ako netko zna ikakav razlog zasto mozda nebi smila...nek mi slobodno javi? Do tad cemo se suzdrzat. Nora, ne ja. Ja nemam kocnicu kad su žižule u pitanju... :blush:

http://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%BDi%C5%BEula
"Lots of people talk to animals, not very many listen though, that's the problem" B.Hoff
Šolina
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Flekicaaa » sub lis 01, 2011 12:33 pm

ja bi rekla da smiju,ali u malim količinama kao i ostalo voće.no nek ti netko iskusniji kaže
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la BlueSea » sri lis 05, 2011 12:20 pm

Pozdrav. Imam jedno pitanje. Imam malog zeku, ima oko 3 mjeseca. Zanima me koliko otprilike mu smijem davati dnevno hrane? Koliko god da mu stavim, on pojede. Sijeno mu dajem u neogranicenim kolicinama.
BlueSea
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » sri lis 05, 2011 13:09 pm

3 puta po jednu jusnu zlicu, znaci jednu zlicu ujutro, jednu za rucak i jednu za veceru... nemoj bas skrtarit ali nemoj ni pretjerat. I sijena u neograničenim količinama i svježa voda. Povrce i voce nikakvo do 6 mjeseca a onda polako uvoditi jedno po jedno povrce, kao maloj bebi sto se daje... :)

Koju mu hranu dajes?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la BlueSea » sri lis 05, 2011 20:22 pm

Dajem mu sijeno ali ova hrana me zabrinjava. Nemam kutiju da vidim naziv ali bio je neki cudan naziv. Uglavnom, nigdje u Banja Luci mu ne mogu naci kvalitetnu hranu :sad: Hvala puno na odgovoru.
BlueSea
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » sri lis 05, 2011 20:44 pm

Naruci iz Zg, to ti je najjeftinija i najbolja opcija...ja svojima tako narucujem...npr. Rebalans od Versel Lage (koja je jedna od najkvalitetnijih marki hrane za kunice) od 10 kg za dvoje uhonja mi bude oko 4-5 mjeseci a dodje me oko 300 kuna...i manje...

buduci da ti je zeko jako mali, mozes mu potraziti hranu za juniore od Versel lage, Cuni Junior Nature

http://www.su-dal.hr/male_zivotinje_glodavci/zecevi-kunici.php

odavde ja narucujem :)

Izbjegavaj hranu koja ima puno zitarica, a one za papige, miseve i zamorce nemoj mu davat... ako nemozes naruciti ovako, pokusaj u Sjemenarnoj naci hranu, ponekad bude, znam da u Mostaru ima neke, nije Versel Laga ali je opet bolja od nekih sto su pune kukuruza... :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » čet lis 06, 2011 15:27 pm

BlueSea je napisao/la:Pozdrav. Imam jedno pitanje. Imam malog zeku, ima oko 3 mjeseca. Zanima me koliko otprilike mu smijem davati dnevno hrane? Koliko god da mu stavim, on pojede. Sijeno mu dajem u neogranicenim kolicinama.

dok je zeka tako mali moze suhe hrane koliko hoce, ali uz uvjet da jede i sijeno..ako vidis da jede malo sijena smenji mu malo kolicinu suhe hrane :) bilo bi jako dobro kad bi mogla doc do neke kvalitetne hrane..bar ovako kako ti Anby savjetuje
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la BlueSea » pet stu 18, 2011 10:42 am

Hvala Vam na odgovorima. Zekica fino napreduje, dajem mu otprilike hranu kako mi je Anby rekla. Ima li iko iskustva sa dm-ovom hranom za kunice? Ja sam mu kupila prosli put i jeo je.

http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/servlet/segment/de_homepage/deinbestes_home/produkte/deinbestes_produkte_nager/deinbestes_produkte_nager_hauptfutter/31156/deinbestes_menue_fuer_zwergkaninchen.html
BlueSea
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pet stu 18, 2011 11:26 am

Dm hrana se ne preporucuje....nije kvalitetna,ima zitarice sto u njihovoj prehrani nikako nisu potrebne.Ako imas mogucnosti kupi pelete od Versele Lage. Skuplji jesu al je kvalitetno.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » pet stu 18, 2011 14:54 pm

BlueSea je napisao/la:Hvala Vam na odgovorima. Zekica fino napreduje, dajem mu otprilike hranu kako mi je Anby rekla. Ima li iko iskustva sa dm-ovom hranom za kunice? Ja sam mu kupila prosli put i jeo je.

http://www.dm-drogeriemarkt.de/cms/servlet/segment/de_homepage/deinbestes_home/produkte/deinbestes_produkte_nager/deinbestes_produkte_nager_hauptfutter/31156/deinbestes_menue_fuer_zwergkaninchen.html

slazem se sa snjitom, ali ako nemas drugog izbora barem tu hranu pregledaj i izbaci te silne zitarice i ono sto ti ostane to mu daj... ali svakako bi trebala nabaviti hranu od Versel Laga ili neku drugu, ili onaj tezi dio-da mu susis razne trave i bilje, lisce itd. ali buduci da se u svako doba godine nemoze pokriti sa svim njima potrebnim, onda zato ih i hranimo ovom hranom koja je najkvalitetnija...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ziggy » pet stu 18, 2011 16:05 pm

Anby je napisao/la:Naruci iz Zg, to ti je najjeftinija i najbolja opcija...ja svojima tako narucujem...npr. Rebalans od Versel Lage (koja je jedna od najkvalitetnijih marki hrane za kunice) od 10 kg za dvoje uhonja mi bude oko 4-5 mjeseci a dodje me oko 300 kuna...i manje...

buduci da ti je zeko jako mali, mozes mu potraziti hranu za juniore od Versel lage, Cuni Junior Nature

http://www.su-dal.hr/male_zivotinje_glodavci/zecevi-kunici.php

odavde ja narucujem :)

Izbjegavaj hranu koja ima puno zitarica, a one za papige, miseve i zamorce nemoj mu davat... ako nemozes naruciti ovako, pokusaj u Sjemenarnoj naci hranu, ponekad bude, znam da u Mostaru ima neke, nije Versel Laga ali je opet bolja od nekih sto su pune kukuruza... :)

Postoji cuni complite, sta je to rebalans? Neka nova linija hrane?
Jel mi Moze netko reci, ova hrana sta se narucuje to je iste kvalitete kao versele laga u
Pet centru? Sam je ovako prek neta jeftinije ili kako?
Mislim da je u pet centru pol kile 28kn peletirane hrane ://
A sta su to za naruciti samo tako velika pakiranja od 10kg? Ne
Jel ima manja pakiranja?
Ziggy
Kunić
Kunić

PostPostao/la Anby » pet stu 18, 2011 16:15 pm

Ziggy je napisao/la:Postoji cuni complite, sta je to rebalans? Neka nova linija hrane?
Jel mi Moze netko reci, ova hrana sta se narucuje to je iste kvalitete kao versele laga u
Pet centru? Sam je ovako prek neta jeftinije ili kako?
Mislim da je u pet centru pol kile 28kn peletirane hrane ://
A sta su to za naruciti samo tako velika pakiranja od 10kg? Ne
Jel ima manja pakiranja?

Rebalanse je isto Cuni, znaci ima Cuni Complete, Cuni Nature, Cuni Rebalanse, Cuni Crispy itd...na tome linku povise od Su-dal pogledaj, sve ti pise... :wink:

hrana je iste kvalitete, to je isti proizvodjac samo sto od Su-dala se mogu naruciti vece kolicine koje se nemogu kupiti u pet centrima, a zato dodje jeftinije...jer su oni prva ruka, pet centri obicno dodju druga, treca ruka pa su zato i skuplji...ja uzmem vecu kolicinu, prepakiram ih u manje vrecice da mogu duze stajati i to je to...

imas i manja pakiranja za naruciti ali te onda dodje skuplje...npr. ja sam nedavno narucila 5 vrecica rebalansa jer nije bilo ove od 10 kg, i tih 5 vrecica (sve skupa 3,5 kg) me doslo oko 200 kuna, a kad narucujem vecu kolicinu-10 kg, dodje me oko 300 kuna :)
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ziggy » pet stu 18, 2011 16:26 pm

Ahaaa Cuni Nature Re-balans, da cula sam da je to ok hrana
Al kao bolja je peletirana
Ona Cuni complete
I Cuni pro
Te dvije su peletirane, a ostalo su miksevi ://

Da u pet centru
Re- balance dode 750g 36kn,
2,5kg 112kn
Da, vece je jeftinije, da :// a kud cu s tom vrecom od 10kila, jos su mi i Drveni peleti 15kg u supi i sijeno :(

A nisam vidjela cijene na stranici :// imas njihov cjenik?
Ziggy
Kunić
Kunić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan