intimna zona - NIKAKO je ne održava čistom!

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la zeko(komada 1) » sub tra 12, 2008 22:42 pm

mokri većinom na ručnik koji mu redovito mijenjam (da nije mokar), ali i po cijelom stanu po parketu... :wub: ali ne ostane ležati na tome. no, očito je dovoljno da u tom momentu kad se popiški bude na tome pa se tako krzno smoči. pretpostavljam.
zeko(komada 1)
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sub tra 12, 2008 23:53 pm

To sam te pitala jer je i Grga išao neko vrijeme na krpice i nikad nije imao sličnih problema iako je prilično šlapav (on je uvijek čist, a oko njega je nered :D ). Jel podigne guzu i rep kad piški? Ima i muških pasa koji ne dižu nogu :D pa možda i kunića koji ne dižu rep :blink:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko(komada 1) » ned tra 13, 2008 9:56 am

pa ono što uspijem snimit, digne guzu. samo nekad ne baš previše od zemlje.. a kažem, očito je dovoljno da samo malo dotakne to krzno mokraću..
zeko(komada 1)
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » ned tra 13, 2008 10:16 am

ja mislim da on ima nekih problema sa urinarnim traktom...i te bijele tačkice na spolovilu da to nije normalno, jer i moja hop je to imala kad je bivala mokra dole...doduše jednu tačkicu..i čini mi se da je još neko to tu imao...hm
a ranice mogu biti jer je stalno vlažan, i mokraća ga nagriza..još ako je kao što kažu agresivna

ja ću malo istražit internet i raspitat se malo više oko toga
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko(komada 1) » ned tra 13, 2008 10:20 am

hvala lela :)

i ja ću još podrobnije pregledat sve. ovaj put i engleske i njemačke stranice. jer želim doć kod veterinara s konkretnom sumnjom na nešto ili željom za nekim konkretnim pregledom. ovako opet mogu neobavljenog posla otić, a problem mi ostao :blush:
zeko(komada 1)
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » sub tra 19, 2008 12:26 pm

jeis li otkrila šta? ja nisam ovh dana bila puno kući pa nsisam previše ni stigla...
kakvo je sad stanje?
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko(komada 1) » sub tra 19, 2008 20:38 pm

pa higijena mu se maaalo poboljšala.. i broj točkica se smanjio i ta krastica nestaje, samo što mu se sad već 2-3x javio talog u mokraći.. :sad:
sad to pratim pa ako ništa drugo (čitam na drugim temama), bude išo na rentgen da se isključi neki kamenac ili mulj.
zeko(komada 1)
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » sub tra 19, 2008 21:02 pm

koje je boje talog?
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko(komada 1) » ned tra 20, 2008 21:23 pm

bijela kava :blush:

a zna nekad imati i rumeniju mokraću. vjerojatno to zna oksidirat. nema tragova krvi.
zeko(komada 1)
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » pon tra 21, 2008 7:18 am

vjerojatno pojacano izlucuje kalcij...za pocetak smanji unos kalcija i povecaj unos c vitamina

ako taj mulj nije kak bi rekla, gust onako skroz gusta mokraca ili taj talog zbilja nesto sto mozes nastrugati u prah onda se ne moras zabrinjavati nego moras samo pratiti stanje - koliko cesto tako, da li je vise bijeloga, manje bijeloga...netko od mojih zna tu i tamo ostaviti bijele mrlje, ja u tim slucajevima ubacim c vitamin - imam onaj dodatak od prestigea, osim toga malo kivija, jabuke, brusnice bilosta takvoga...

ako pak je to veliki talog i vidis da se zeko muci dok piski onda definitivno rengen
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la fleshettes » pon svi 12, 2008 14:36 pm

uf nisam dugo bila na forumu :)
ja se već jako dugo mučim s tim tragovima mokraće. moj zaključak je bio da mu je krzno predugačko da bi se uspio ne popišat po njemu. pa guzu brišem vlažnom krpom i šišam.. samo što se Ian popiša i po nogicama često, a to ne mogu ošišat baš do kraja...
nema nikakvih bijelih točkica, ali svejedno me sad prepala ova tema :(
fleshettes
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeko(komada 1) » pet svi 16, 2008 18:53 pm

nisam bila duže na forumu, ali s razlogom:)
zeca sam prvo vodila na rendgen, a potom i na ultrazvuk. uglavnom - nema kamenac, ali ima povišeni kalcij (a ja čvrsto uvjerena da mu maximalno pazim na hranu). i ZBOG TOG taloga (kalcija) mu se dlaka onako stalno ružno ljepila i nije mogla biti čista!! kaže veterinar da je očito jaaako osjetljiv na taj kalcij pa ga i jaaako izlučuje. :rolleyes:

presretna sam što smo otkrili srž problema. primo je i tjedan dana antibiotike i crvenilo i bijele točkice su nestale! :D sad mu baš jako pazim na hranu (nisam znala da u tom zelenju i sijenu ima kalcija). sad je već tjedan dana dosta čist i koža mu je blage roze boje (moram fotkat pa da vidite koliko je to bolje od one prve slike. neusporedivo.) i sad je čak i rijeđe mokar dolje.

znači - priča će imati happy end :D
zeko(komada 1)
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » pet svi 16, 2008 21:40 pm

Bitno da ste našli razlog :)

Ima netko ideju kako da najbezbolnije sljepljenu kakicu Grgi očistim sa testisa? :dragonn-ccc-e: :blush:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » sub svi 17, 2008 8:23 am

ja sam niky dok joj se zaljepilo,mlakom vodom, i lagano micala,kako je postajalo sve mekše :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » ned svi 18, 2008 11:39 am

Charlie je napisao/la:Bitno da ste našli razlog :)

Ima netko ideju kako da najbezbolnije sljepljenu kakicu Grgi očistim sa testisa? :dragonn-ccc-e: :blush:

Uzmes neko ulje tipa za skidat sminku s ociju..ili bebi ulje..pa bu ti to rastopilo kakicu..ak vec nisi a vjerojatno jesi..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan