Nobi stalno jede!

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Nobi stalno jede!

PostPostao/la vtrnka » pon pro 28, 2009 13:05 pm

znam da ima vec ovih postova i da svi ovo pisu i pitaju,ali nisam bas nasla konkretno odgovor na svoje pitanje...
naime...moj Nobi stalno jede...
piski u wc ,ali kuglicari posvuda i to samo i jedino dok jede,a jede stalno...
ujutro i navecer mu napunim zdjelicu jer sam procitala da uvijek mora imat hranje dok je mali(ima 2 mjeseca)...i nikad nema nista u zdjelici...uz sve to i sjena uvijek ima na raspolaganju koje takodjer stalno papa...
a kad pojede sve iz zdjelice...i kad vidi mene da mu idem stavljat jos,pocinje skakati i jedva ceka hranu kao da ga izgladnjujemo...nije mi to bas normalno...a vec si mislim da je nemoguce da nauci kuglice ostavljati u wc-u...stavila sam slike tamo gdje pise SLIKE,FILMICI......pa pomozite,ali ne izgleda predebelo...hmmm...
vtrnka
Zečić
Zečić

Re: Nobi stalno jede!

PostPostao/la Lady Stardust » pon pro 28, 2009 13:53 pm

;D ;D

to je normalno jos je beba, daj mu papati i lagano kroz mjesec dva smanjuj kolicinu hrane

bitno da papa i kaka, kuglice bacaj u wc mozda shvati kad malo naraste
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Radoznalica » pon sij 18, 2010 22:44 pm

Poncica ima preko godinu dana i jos uvijek jede kao da nikada prije nije vidjela hranu! : ))) Naravno, mi to reguliramo i doziramo, ali da moze, mislim da bi slasno jela dok se ne raspukne! Nekad se i ja pitam koliko je dovoljno dati joj i kada je zbilja gladna, a kada je samo mali prozdrljivko?
Radoznalica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » pet sij 22, 2010 0:03 am

Što više ove gotove hrane dobiju, to će jesti manje sijena. No sijeno je za kunića najvažnija i najzdravija hrana, pa prema tome ona mora biti prioritet. Znači ako kunić ne jede sijeno, onda se mora smanjiti količina gotove suhe hrane.
Dok su mali, dovoljno im je 4 (max 5) jušnih žlica suhe hrane na dan. Kad odrastu, 1-2 žlice dnevno, a ako na raspolaganju ima fine zelene hrane, suha im uopće nije potrebna.
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Radoznalica » pet sij 22, 2010 9:46 am

Zeko_Jurica je napisao/la:Što više ove gotove hrane dobiju, to će jesti manje sijena. No sijeno je za kunića najvažnija i najzdravija hrana, pa prema tome ona mora biti prioritet. Znači ako kunić ne jede sijeno, onda se mora smanjiti količina gotove suhe hrane.
Dok su mali, dovoljno im je 4 (max 5) jušnih žlica suhe hrane na dan. Kad odrastu, 1-2 žlice dnevno, a ako na raspolaganju ima fine zelene hrane, suha im uopće nije potrebna.

Istina, krekera dam saku (to bi, hajde, bilo oko zlice) ujutro i saku navecer, u medjuvremeno sijeno stalno i povrce u vrijeme rucka (koje odmah sve smaze i do navecer joj preostaje samo sijeno). Medjutim, mene zanima koliko tog povrca je dovoljno? Obicno dobije 2 veca lista radica i cca 2 dugacke grane persinovog, mrkvinog ili celerovog lista ili veliku saku ribanog celera uz sve to. Je li to dovoljno? Imam osjecaj da sijeno jede preko volje i da ju to ne zasiti (a ima ono nepresano Premium) jer kad nakon njega dobije bilo sto drugo, navali kao da nikada prije nije vidjela hranu ispred sebe. :)

Cak smo se pitali je li mozda gladna vecinu vremena, dajemo li premalo i je li mozda premrsava (ima godinu i 3 mj, a teska je 1,7kg). Hm... :nowink:
Radoznalica
Zečić
Zečić

PostPostao/la vtrnka » pet kol 20, 2010 21:03 pm

Ljudi,help...skroz suprotna stvar... Nobi uopce ne jede...:-(
ne jede,ne pije i nema kuglica... Vodila sam ga u Bubu,dobio je jucer i danas potkoznu infuziju i jos neke vitamine. Rekli su mi da mu dajem sok od ananasa na spricu pa me zanima koliko cesto i koje kolicine da mu dam??????
Kazu da ako mu sutra nebude bolje,da ga vodim na rentgen... Al ja trenutno nemam to s cim platit:-( hoce biti problem ako ga ne odvedem???
Inace,zekan je malo mirniji nego inace i kad zazveckam sa hranom on dotrci,ponjuska ali nece jest... Jede samo suhi ananas( to oduvjek voli)...

Kazu u bubi da se on njima cini ok i da nema nekog znaka da je zacep u pitanju... Inace-star je 10mj.

Pitanje-postoji li mogucnost da nece jesti jer je zalostan??? Jer u zadnje vrijeme,cesto je bio sam po cijele dane pa cak i noci... Ali pusten je po stanu,nije u kavezu... Heelp...hmmm
vtrnka
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sub kol 21, 2010 9:04 am

U pitanju je začep ili zubi. Davaj mu soka od ananasa koliko hoće popiti, možeš ga s vodom razrijediti malo. Za rtg posudi novac ili pošalji na pm broj tekućeg da ti pošaljemo da imaš čime ići, bolje bi bilo da ga slikaju
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la altan » sub kol 21, 2010 10:26 am

Buduci da je dobio infuziju znaci da je dosta dehidriran..ako ne jede nista daj mu 4-5 puta dnevno spricu soka od ananasa i bilo bi dobro da imas critical care i da njega dajes isto toliko puta..masiraj trbuscic..ja sam davala Nairu i nekoliko puta dnevno parafinsko ulje al sad mi je malo bed jer znam da je kancerogeno..(iako se to vjerojatno odnosi na ucestalu primjenu)..samo ne kuzim kak misle da nije zacep? jesu gledali zube?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la vtrnka » sub kol 21, 2010 10:39 am

Jesu. 2doktora su gledali zube i kazu da ima sline-sta god to znacilo:-/
mjerili su temperaturu i normalna je a tako kazu i za trbuscic. Kazu da ne vide nikakve cvorice tj.grudice koje zekanima nastanu pri zacepu pa je mozda zacep na samom pocetku.
Poslali su nas na rtg in toto i rtg glave.
Dajem mu malticu i to je sve sto su mi u bubi rekli uz sok od ananasa. Hoce jesi i suseni. Probala sam mu suhu hranu umocit u sok od ananasa pa nece.ako mu stavim ananas na hranu-pojede samo ananas.
Normalno se kupa,malo prije je trcao,i izvali se koji put,al cujem mu kao nekakvo kruljenje u zelucu.

Otisao je u wc malo prije,ali nista nije napravio. Najvise me brine sto nece ni kablove:-p:-p
vtrnka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sub kol 21, 2010 17:57 pm

vtrnka je napisao/la:Dajem mu malticu i to je sve sto su mi u bubi rekli uz sok od ananasa.

a hranjenje na špricu? masiranje? poticanje kretanja? maltica, rodikolan, santalina/kapi protiv grčeva?

.............

pročitaj u zdravstvenim raspravama u temi o najčešćim bolestima o začepu i zubima
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la vtrnka » sub kol 21, 2010 23:57 pm

Protiv grceva mu ne dajem nista...hmmm,ok da znam :-) idem sutra u pet shop po nesto... Na spricu mu dajem sok od ananasa i samljela sam mu danas malo kruskice... I suhe hrane sa vodom i malt pastom...
vtrnka
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » ned kol 22, 2010 7:21 am

Santalina ili sab simplex je protiv grčeva i nadima. Sab simplex možeš kupiti u humanoj ljekarni jer je to za bebe :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » ned kol 22, 2010 9:23 am

Kada das kapi protiv nadima, obavezno masiraj... to im prija i jaaako pomaze.
ako imate tamo reglan ili klometol, to takodje daj. Isto jaaako pomaze da se izbaci sadrzaj napolje
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la vtrnka » ned kol 22, 2010 15:39 pm

Dobio je terapiju u cetcrtak,petak i danas... I nista... Bili smo na slikanju-kazu da je zacepljen...u bubu cemo morati ici svaki dan...on prima terapiju vec 3 dana,ja ga hranim na spricu,dajem ananas,malt pastu,parafinsko ulje,rodikolan,poticem kretanje iako mi bas neide,masiram trbuscic,a kuglica nema... Koliko traje odprilike zacep? Pitat cu sutra u bubi,ali moze li mi netko reci ako je imao slicnu situaciju????
Jer su mi rekli da ce morat na operaciju ako se ne uspije odcepit:-(:-(:-(
vtrnka
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » ned kol 22, 2010 15:45 pm

Koliko mu daješ hrane na špricu?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Sljedeća