intimna zona - NIKAKO je ne održava čistom!

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la Kiara » uto ožu 25, 2008 11:00 am

u zdravstvenim-natečena žlijezda
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » uto ožu 25, 2008 14:07 pm

zekili je napisao/la:gledam bas tamo..a zasto ga brises papirom? on se mora sam cistiti, koliko je star on uopce? :)

Bolje da ga odmah obriše papirom nego da čega da se sve osuši i skori

TO traje od kad ga imaš, 8 mjeseci ili ipak kraći period?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la cicko:) » uto ožu 25, 2008 16:15 pm

zekica_poopy je napisao/la:
cicko:) je napisao/la:zasto mjenjas stanove

o moj boze ti me fakat ponekad iznenadis svojim smislenim pitanjima :blink:

mora da ih mijenja iz gusta, onako sada je jedan stan in sad drugi...to je privatna stvar to se ne pita bas tak ako covjek sam ne kaze

ak nemas sta pametnog za pitat nece ti se zamjerit i da presutis :wink:

pa nemislim nista lose
samo pitam
jer ako su to recimo preseljenja od kojih par sati ili cak cjeli dan, komotno moze ostat sam kuci s dosta hrane sijena i punom pojilicom..samo pitam, ok ubuduce cu se s tobom konsatirat najprije na pp da dobijem odobrenje tek onda nesto pitat javno. :sad:
cicko:)
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekica_poopy » uto ožu 25, 2008 17:46 pm

ne trebas se samnom nista konzultirat samo promisli prije nego sto pitas - ispeci pa reci! jer zbiljam tvoje postove uocavam redovito
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko(komada 1) » sub tra 12, 2008 11:49 am

evo.. kolko je prošlo i.. nema pomaka. znači svaki dan isti ritual - ja ga operem s gazicom ili sam primorana ga okupat (taj donji dio), i bude super čist, a ujutro se ponovi priča iz početka - bude sav mokar (od zna se čega..) :sad:

bila sam OPET u bubi zbog tog problema pa su mi i oni pomogli da ga očistim kak spada, ali kažem - priča ima kratki vijek trajanja. još jednom da ponovim - CIJELO vrijeme je slobodan po stanu, ima dvije krpice na kojima zna obitavati koje mu redovito mijenjam, znači da ne leži na mokrom..

vech pomalo očajna..
zeko(komada 1)
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » sub tra 12, 2008 12:28 pm

izgelda nisam pratila tvog zeku od početka..pa ne znam jel ima nekih problema sa mokrenjem, tj urinarnim traktom...obično kad su tako zapišani onda ih nešto muči pa ne mogu normalno piškiti...ili curi mokraća

jel mu čupava guza..možeš malo da podšišaš dlakicu, ali oprezno...
neki dan sam čitala ovaj tekst o čiščenju guze kod meke stolice i curenja mokraće

http://www.bio.miami.edu/hare/buttbath.html

tu piše i o suhom čiščenju guze pomoću pudera s kukuruznim škrobom, znači puder ne smije biti sa talkom. pročitaj. ja sam tražila takav puder, pa nisam još našla, a vidim da Johnson's ima takav puder (iako su oni mislim na crnoj listi proizvođača)

kakva mu je mokraća, jel ima taloga, koje boje?
pogeldat ću malo i tvoje ranije postove
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko(komada 1) » sub tra 12, 2008 12:38 pm

pa ne mogu znati da li ima problema s mokrenjem... :lud:

kao što sam pisala u prethodnim postovima, još uvijek nije naučen na wc, iako doduše ima nekih naznaka i pomaka. on mokri maltene po cijelom stanu, a ja to pripisujem obilježavanju teritorija... nema sad neke bolne grimase ili tako nešto da mogu primjetiti što bi upućivalo na neke probleme..

guza mu je čupava i ja to stalno perem i pošišala sam dokle se moglo.
taloga ima malo (ali već sam dobila neke upute da bi to bilo zbog kalcija u hrani, koji sam smanjila pa se i situacija bitno poboljšala).
zeko(komada 1)
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » sub tra 12, 2008 13:16 pm

pa sta su ti rekli veterinari? ako si osisala guzu i dalje je sve mokro, to mora biti neki problem..mislim ne kuzim..da li su veterinari ista rekli ili su samo ocistili guzu?
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko(komada 1) » sub tra 12, 2008 19:47 pm

ništa rekli! :sad:

kao - da ne razumiju zašto se to događa i očistili.. :sad:
nitko nikakve pretrage predložio ili posumnjao na nešto. ja bi bila najsretnija kad bi znala u čemu je problem i kako ga riješiti.
zeko(komada 1)
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko(komada 1) » sub tra 12, 2008 19:58 pm

i ovo je drugi put da zbog tog istog problema idem u bubu. kažem - prvi put je veterinar reko da i nije najsigurniji zašto se ne može održati čistim i da je najbolje da pitam na forumu, a drugi put je jedan drugi predložio i kastraciju (koju sam tako i tako mislila obaviti) pa eto, možda i to pomogne.. :sad:

jer, gledajući mog zeku, sve ne mogu vjerovati da oni mogu imati suhu guzu! :sad: iako je frik što se tiče čišćenja i čisti se stalno, ALI samo nogice i glavu i malo tijelo, a taj dio oko guze (ne znam da li i može nekako....? :lud:) NIKAKO..
zeko(komada 1)
Zečić
Zečić

PostPostao/la ina » sub tra 12, 2008 20:58 pm

Ovo mi ne izgleda tako kao da zeko obilježava teritorij svojim urinom pa da će kastracija pomoći.
Sorry, nisam baš od početka u temi ali jel to tako oduvijek?
Jesu li mu veternari pogledali kako izgleda piša, mislim jel ok boje?
ina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko(komada 1) » sub tra 12, 2008 21:58 pm

ako je blijedo ružičasta normalna boja, onda ima normalnu boju :blush:

a to s guzom je počelo s kojih 5-6 mjeseci. kad i kugličarenje po cijelom stanu.. (ima zeko temu i o tome... :blush: )
zeko(komada 1)
Zečić
Zečić

PostPostao/la Lela » sub tra 12, 2008 22:02 pm

on je uglavnom zapišan? nije ukakan-normalna mu je stolica?
evo geldam slikice da nije predebeo pa možda ne može da dohvati...ali sve i da jeste ne bi ni trebao biti zapišan
slika
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » sub tra 12, 2008 22:32 pm

A di se on popiški (mislim na koju podlogu)?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko(komada 1) » sub tra 12, 2008 22:37 pm

stolica normalna. nekad se zna desit da od vitaminske kakice mu ostane na krznu kod guze.. :wub: inače, znači, samo zapiški guzu i repić... :sad: pa mu se to onda tako osuši... :lud:

i sad kad sam ga čistila (redovni ritual svaku veče), primjetila sam na vanjskoj kožici spolovila male bijele pikice! :blink: :lud: kao maleni bijeli prištići. komada 3. pa ja ću poludit.... :lud: možda paničarim bezveze..

i već kad se jadam.. imo je i prošli tjedan neku malenu ranicu na testisu (od čega samo??) pa sam to s vlažnom krpicom očistila i pošpricala bivacinom, a drugi dan otišla kod veterinara koji je reko da se nemam zbog čega brinut. :blink: sad je ta ranica mala krastica (promjera 2mm)

ako ko složi ove moje puzzle u jednu logičnu cjelinu..... znači od nehigijene, mokrenja po cijelom stanu, nekih bijelih pikica i ranice... :lud: ajoj...
zeko(komada 1)
Zečić
Zečić

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan