Izbacivanje peleta

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Biste li izbacili pelete iz prehrane svog kunića?

Da, svakako.
4
9%
Da, najvjerojatnije.
3
6%
Ne znam, možda.
10
21%
Ne, sumnjam.
11
23%
Ne, nikako.
19
40%

Ukupno glasova : 47

Izbacivanje peleta

PostPostao/la Kunić Leopold » pet svi 15, 2009 10:04 am

Je li moguće izbacivanje peleta iz prehrane?
Moja ih ne jede baš previše, a jede puno sijena i zelenog, pa me zanimalo jel bi ih joj mogao izbaciti? Ili oni imaju velik udio hranjivih tvari od RDA?

Monika Wegler, "Patuljasti kunići - savjetnik" je napisao/la:Odlučite li svoje kuniće hraniti prema mojim uputama i prijedlozima, dodatna suha hrana im nije potrebna.

Ugl, te "upute i prijedlozi" su da jede kvalitetno, po mogućnosti domaće, sijeno i zelenjave. To je pobliže opisano na prethodnim stranama knjige.
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kiara » pet svi 15, 2009 10:28 am

Imam tu knjigu..pročitala sam ju više puta...
Ti kunići su od malena učeni bez suhe hrane i nije im potrebna...Ali ostali kunići,pa tako i moje cure jedu suhu hranu već 2 i pol godina, i mislim da potpuno izbacivanje te hrane ne bi bilo dobro...
Ne bih izbacila pelete iz prehrane,jer su najzdraviji od cijele suhe hrane...a ako se zeku nauči,papat će i to...
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Kunić Leopold » pet svi 15, 2009 10:31 am

Kiara je napisao/la:Imam tu knjigu..pročitala sam ju više puta...
Ti kunići su od malena učeni bez suhe hrane i nije im potrebna...Ali ostali kunići,pa tako i moje cure jedu suhu hranu već 2 i pol godina, i mislim da potpuno izbacivanje te hrane ne bi bilo dobro...
Ne bih izbacila pelete iz prehrane,jer su najzdraviji od cijele suhe hrane...a ako se zeku nauči,papat će i to...

Da, al moja sve manje i manje jede pelete, više sijeno i zelenjavu. Sama si ih "ukida"...
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » pet svi 15, 2009 10:37 am

Nisam bas za to da se skroz izbacuju paleti.. ipak on to jede od malena, ali da je on od pocetka hranjen sa vise zelenjave, sena, a manje
paleta mozda bih mu i izbacila a ovako je naviknut na njih...
Mada i moj ima periode kada jede vise sena i zelenog nego paleta jer mu tako trenutno odgovara, a posle mesec dana samo na njih navali...
mozda i tvoja tako radi.. :)

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Lilo » pet svi 15, 2009 10:45 am

Lako je sad kad ima kvalitetne zelenjave i na tržnici i u prirodi...a što ćeš po zimi?Živjet će na mrkvama i pesticidima špricanom povrću? ...
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la zekica_poopy » pet svi 15, 2009 11:14 am

radi kao ja, preko ljeta smanji pelete na minimalac, a preko zime pojacas :)

mi isto sada jedemo pretezno zeleno jer imamo u izobilju svega, ali kad dodje zima stisnut ce sve, pa je bolje da uvijek imam i pelete na koje su navikli
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Raul » pet svi 15, 2009 11:46 am

Ja bi izbacio kad bi imao tocan program sta joj moram davat od povrca a da nema manjak necega. A s obzirom da preko zime nema svega i da nemam tolko znanje o nutricionizmu mislim da je dobro dat malo peletica
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » pet svi 15, 2009 15:37 pm

protiv sam izbacivanja..vosoko kvalitetni peleti po meni su potrebni u prehrani kucnih kunica :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la marellica » ned svi 24, 2009 15:28 pm

Ti peleti, to su ona Cuni pakiranja?
oprostite na glupom pitanju.
marellica
Kunić
Kunić

PostPostao/la dHarma » ned svi 24, 2009 15:31 pm

Da :)
To ti je npr Cuni complete, Cuni indoor... :wink:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pero & Megi » sri lip 03, 2009 7:32 am

Moja Megi uopće neželi pelete ni bilo koju suhu hranu.
Prije je barem nešto ( it o uvijek po noći jela,ali sad ne jede uopće.
Obožava sijeno i povrće,kao i voće,pa neznam sad dali a joj kupim neku drugu hranu ili
da joj povećam unos povrća?
Pero isprazni cijelu zdjelicu,Gizmo s vremenom pojede i zelene štapiće,ali Megi ništa. :lud:
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » sri lip 03, 2009 8:34 am

moji jako vole cuni fit. one stapice iz cuni crispyja ignoriraju potpuno, ali zato cuni fit - nasa hrana no1 :) (naravno sto se peleta tice :D)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » sri lip 03, 2009 13:48 pm

Glasala sam za Ne, nikako.

ali podržavam 100 % peletiranu hranu (na našem tržištu cuni complete, cuni duo, cuni fit) sa barem 20 % vlakana
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » sub lip 06, 2009 22:44 pm

Meni se čini, da im suhu hranu dajemo više iz naše neke navike, a da u biti neko konkretno objašnjenje - zašto - baš i nemamo - bar ga ovdje nitko nije naveo.

Logičnim mi se jedino čini ova tvrdnja od Lilo, da po zimi nemamo željeni izbor povrća, pa da vitamine nadomještamo s peletima.

Znači li to kad bi cijelu godinu bilo zelenjave kao i u ljeti, da bi onda trebali kompletno izbaciti pelete? Ako ne - zašto ne?

Da li pelete dajemo samo zbog vitamina i minerala koji su u njima sadržani (jer npr. u zimi ne možemo kupiti povrće koje ima te vitamine)?
Ako je samo zbog vitamina/minerala, onda to mogu bit i neke kapi ili slično - zašto baš peleti?
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kunić Leopold » ned lip 07, 2009 9:13 am

Zeko_Jurica je napisao/la:...
Ako je samo zbog vitamina/minerala, onda to mogu bit i neke kapi ili slično - zašto baš peleti?

A peleti su praktičniji, ono rado ih zečevi jedu. Kapi idu u vodu što je malo nepraktično, mogli bi ih i kapati direktno u usta - kao i hranu na špricu, ali onda to ne bi voljeli. Ovako, pelete im samo nasipaš pa oni jedu...
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan