Postao/la frances » pon sij 03, 2011 20:49 pm
neznam.
frank i gvozdenijo su u hodniku. hodnik ne grijemo, ali svako toliko otvorimo sirom vrata od kuhinje da se sve malo temperira.
nismo ih do 11-og mjeseca drzali na +30, pa onda preselili na +10, oni su u istom prostoru od 9og mjeseca (prije toga je svuda u stanu bilo jednako).
Frank je u pocetku bila s nama u sobi, ali mi to nismo mogli. Neizdrziva je. Penjala mi se je po glavi, jela moju kosu, pisala je i kakala svuda (ja znam da govanca ne smrde, ali ipak mi je bilo malo previse svako jutro buditi se u posranom krevetu..) jer je pretpostavljam nas krevet obiljezila kao svoj zahod!
onda smo je poceli zatvarati po noci pa bi "kopala" u gajbi cijelu noc.
onda smo je preselili u hodnik i zatvaramo je po noci (cemu sam se ja jako protivila u pocetku, ali susjedi bi mogli poluditi od njenog kopanja..).
jedina promjena je da smo im sad kad je zahladilo ispod gajbe stavili dekicu da imaju neku izolaciju.
ona ne moze biti po cijelom stanu jer je nakon sterilizacije postala agresivnija i izrazito teritorijalna.
Grize namjestaj, stokove, robu (dve najdraze majice), cipele, kabele dok prije sterilizacije nije grizla apsolutno nista osim jednog kabela!
Gvozdenijo bi mogao biti po cijelom stanu jer je izrazito miran i uredan, ali to mi nema smisla.
Ovako su zajedno u hodniku, povremeno po cijelom stanu, a nocu u gajbi u kojoj se oboje mogu ispruziti i imaju jos mjesta.
Cistimo ih 2-3-4 puta dnevno ovisno o potrebi, 5-6 puta im mjenjamo vodu, sijeno dobivaju uvijek svjeze, svaka 2-3 dana padelice sa zelenim i ujutro po saku suhe hrane.
Maltica ide svakih nekoliko dana, a izmedju tu i tamo malo banane, kruske..
"..and i'm floating in a most peculiar way
and the stars look very different today.."