Pronašli smo napuštenog kunića u Splitu.
Po svemu, veterinar misli da je riječ o orijašu. Pretpostavlja da je star oko 5-7 mjeseci i s obzirom da je bio jako preplašen, nije ga puno gnjavila pa nije sigurna u spol. Misli da bi mogao biti muški.
Očito je nekom pobjegao ili su ga tek napustili jer je čistog krzna, nema parazita, pitom je i da se maziti.
Zaista bih željela pronaći najbolji dom za ovog malenog pa ukoliko je netko zainteresiran i ima mogućnosti da ga primi, molim neka mi se javi. Može i na mobitel: 091/1111 893 (Gordana).
Kod nas ne može ostati jer ga nemamo gdje smjestiti, a i već imamo kunića (Pupi von Lilo) koji je pravi kralj i vladar cijelog našeg stana. Za sad, naš gost boravi u dijelu stana gdje Pupi ne dolazi i uživa u svemu što mu donesemo za jesti. Ima jako dobar apetit i "zdrave" kuglice
.Iznad oba oka kao da ima iscrtanu crnu crticu (kao našminkan
). Kunić je jako zainteresiran za sve oko sebe, čak je i skakutao i izveo nešto slično zecoplesu iako je kod nas tek od jučer ujutro. Jako je uredan i mirne naravi. Već koristi wc s peletima koji smo mu stavili u gajbu. S obzirom na sve što je prošao do sada (strah, stres i hladnoću dok je bio sam vani), stvarno mu treba stalan i trajan dom.Uploaded with ImageShack.us
By pupi2008 at 2010-12-24
By [URL=http://profile.imageshack.us/user/pupi2008

A onaj tko ga udomi vidjet ce sto je prava mazna zecina 

Evo,pošto sam uzgajatelj orijaških kunića,u stanu imam i patuljke,imam adekvatan smještaj za tog kunića,samo neznam kako organizirati prijevoz,ako ste za,možete mi se javiti...
Inače,nije riječ o čistokrvnom orijašu,ali ima orijaške krvi,no svejedno,vrijedan je svake pozornosti i brige,ali,stvarno mi nije jasno,kako jedan veterinar ne može odrediti spol kunića starog 5-7 mjeseci,bez obzira koliko je uplašen,pa treba kunića prije smiriti i onda je dalje sve lako,no ok je,ako nije udomljen,možete mi se javiti......hvala 

Pa ja mogu,sa 90%-tnom sigurnošću reći da se radi o mužjačiću,ali trebalo bi provjeriti,smiri ga,lagano ga stavi među koljena okrenutog naopačke,nježno ga stisni koljenima i pogledaj,kažem,koliko ja vizualno mogu zaključiti,skoro sam siguran da je riječ o mužjačiću zbog krupnije glavice,tijela,a poglavito prednjih nogica,,,, 
Kažem,ako Vi uspijete nekako srediti taj prijevoz do Karlovca,molim Vas da me na vrijeme izvjestite porukom kako bi se dogovorili oko detalja,hvala unaprijed...