UDRUGA: KUNICA BAĆENA NA CESTU - UDOMLJENA :-)

Ovdje možete pronaći sve teme sa sretno udomljenim kunićima:)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

UDRUGA: KUNICA BAĆENA NA CESTU - UDOMLJENA :-)

PostPostao/la njofra » pet pro 24, 2010 12:54 pm

Pozdrav svima!

Pronašli smo napuštenog kunića u Splitu.
Po svemu, veterinar misli da je riječ o orijašu. Pretpostavlja da je star oko 5-7 mjeseci i s obzirom da je bio jako preplašen, nije ga puno gnjavila pa nije sigurna u spol. Misli da bi mogao biti muški.
Očito je nekom pobjegao ili su ga tek napustili jer je čistog krzna, nema parazita, pitom je i da se maziti.
Zaista bih željela pronaći najbolji dom za ovog malenog pa ukoliko je netko zainteresiran i ima mogućnosti da ga primi, molim neka mi se javi. Može i na mobitel: 091/1111 893 (Gordana).
Kod nas ne može ostati jer ga nemamo gdje smjestiti, a i već imamo kunića (Pupi von Lilo) koji je pravi kralj i vladar cijelog našeg stana. Za sad, naš gost boravi u dijelu stana gdje Pupi ne dolazi i uživa u svemu što mu donesemo za jesti. Ima jako dobar apetit i "zdrave" kuglice :D .
Iznad oba oka kao da ima iscrtanu crnu crticu (kao našminkan :wink: ). Kunić je jako zainteresiran za sve oko sebe, čak je i skakutao i izveo nešto slično zecoplesu iako je kod nas tek od jučer ujutro. Jako je uredan i mirne naravi. Već koristi wc s peletima koji smo mu stavili u gajbu. S obzirom na sve što je prošao do sada (strah, stres i hladnoću dok je bio sam vani), stvarno mu treba stalan i trajan dom.

slika

Uploaded with ImageShack.us

slika
By pupi2008 at 2010-12-24

slika

slika

slika

slika
By [URL=http://profile.imageshack.us/user/pupi2008

slika

slika
Zadnja izmjena: njofra; sub pro 25, 2010 13:06 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
njofra
Zečić
Zečić

Re: Poklanjam kunića

PostPostao/la vini » pet pro 24, 2010 13:16 pm

Preslatki je :zeko3:
Sigurno će se naći dobar dom, divno ako može ostati do tada kod vas. Da se ne traže drugi privremeni udomitelji.
vini
Moderator
Moderator

Re: Poklanjam kunića

PostPostao/la zeko Simba » pet pro 24, 2010 13:47 pm

U Splitu je još jedan orijaš od cca 7 mjeseci za udomiti. Nemamo slikicu. On živi vani, nije naučen na stan nego na dvorište i vanjsku nastambu
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Re: URUGA: KUNIĆ BAĆEN NA CESTU - TRAŽIMO DOBRU DUŠU

PostPostao/la njofra » pet pro 24, 2010 17:19 pm

Kunić je stvarno prava mala dobra dušica. Nadam se da ćemo ga uskoro smjestiti. Na žalost, znam da se u Splitu, a vjerojatno i u drugim mjestima, u vrijeme oko Uskrsa na tržnici prodaju ovakvi bebe kunići. Ljudi ih većinom kupuju za djecu, ali kad počnu rasti, jednostavno ih više ne žele.
Ovaj je zaista super odgojen, sve zna i želi se igrati.
njofra
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » pet pro 24, 2010 20:44 pm

Bas mi ga zao jadnika, tako sam ja svoju Andju udomila... nadjenu na cesti :sad: A onaj tko ga udomi vidjet ce sto je prava mazna zecina :D Ovaj Sivko je predivan :zeko3:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vedi08 » sub pro 25, 2010 14:04 pm

koji uhati ljepotan, sigurna sam da ce naici neka dobra dusica koja ce se brinuti o njemu :)
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la njofra » sub pro 25, 2010 22:10 pm

Ja jednostavno moram reći i to da je zeko sasvim opušten, voli se jakooo maziti i nositi.
Ništa ne grize (mislim na zidove, stolice i tapete koje je Pupi redovito "provjeravao" svojim zubićima kad je tek došao kod nas). Prekrasna narav i vrlo lijepo ponašanje u kući. I da, nema nikakvih problema s hranom. Jede i sijeno kao da je najbolja slastica na svijetu :D .
Znam da je teško samo riječima nekome dočarati kako je slatko i dobro ovo malo stvorenje. Ali, zaista će nekoga oduševiti svojim ponašanjem i biti sjajan ljubimac.
Kao što vidite, nije me ostavio ravnodušnom, a tu je tek par dana.
njofra
Zečić
Zečić

PostPostao/la ZeljacKA » ned pro 26, 2010 11:46 am

[quote="njofra"]Pozdrav svima!

Pronašli smo napuštenog kunića u Splitu.
Po svemu, veterinar misli da je riječ o orijašu. Pretpostavlja da je star oko 5-7 mjeseci i s obzirom da je bio jako preplašen, nije ga puno gnjavila pa nije sigurna u spol. Misli da bi mogao biti muški.
Očito je nekom pobjegao ili su ga tek napustili jer je čistog krzna, nema parazita, pitom je i da se maziti.
:cool: Evo,pošto sam uzgajatelj orijaških kunića,u stanu imam i patuljke,imam adekvatan smještaj za tog kunića,samo neznam kako organizirati prijevoz,ako ste za,možete mi se javiti... :rolleyes:
:dry: Inače,nije riječ o čistokrvnom orijašu,ali ima orijaške krvi,no svejedno,vrijedan je svake pozornosti i brige,ali,stvarno mi nije jasno,kako jedan veterinar ne može odrediti spol kunića starog 5-7 mjeseci,bez obzira koliko je uplašen,pa treba kunića prije smiriti i onda je dalje sve lako,no ok je,ako nije udomljen,možete mi se javiti......hvala :mellow:

:dry: Ovako po izgledu,po krupnoći glavice,prednjih nogu i samoj konstituciji tijela,rekao bi da se radi o mužjačiću starom upravo oko 6-7 mjeseci..... :keki:
ZeljacKA

PostPostao/la Klio » ned pro 26, 2010 12:28 pm

Bas bih volela znati koji je pol zekana... Preslatki je, a ono belo sa donje strane repica je predivno...
I uopste mi ne izgleda kao orijas... ako su orijasi sa toliko meseci ovoliki, on onda tesko moze imati i 5kg, ili slika vara...
nesto mi bas ne izgleda veliko, a zekan je presladak i cini se da ima bas mekano krzno, onako sa slike, koliko mogu da zakljucim, jer sve sive zeke koje sam dodirnula su imali najmekse krzno koje sam ikada pipala kod zekana.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la njofra » ned pro 26, 2010 12:49 pm

Točno. Zeko ima vrlo mekanu dlakicu i nije težak kad se uzme u ruke. Dapače, lagan je. Dosta toga na slici je dlaka, jer je on sam vrlo elegantan. Pošto ne znam kako mu je bilo prije, moram reći da će ako nastavi ovim tempom uskoro početi dobivati na težini. Super mu je apetit. Ja sam isto bila malo zbunjena time što se nije odredio točan spol i vrsta, ali veterinarka se brinula jer je bio u prevelikom stresu kad sam ga donijela pa ga možda nije za prvi put htjela previše gnjaviti. Rekla je da možemo doći drugi put kad se malo smiri pa će ga detaljnije pogledati.
ZeljacKA, hvala unaprijed za ponudu da kunić dođe kod vas. Trebamo samo pronaći nekoga tko iz Dalmacije ide u smjeru prema Zagrebu. Mi smo u Splitu, ali ćemo se lako dogovoriti za "sastanak" i u nekom mjestu oko Splita. Možda netko putuje kroz ovaj tjedan zbog Nove Godine ili sl. pa bi bilo dobro ako ima mogućnosti da nam se javi.
njofra
Zečić
Zečić

PostPostao/la Klio » ned pro 26, 2010 12:59 pm

Hajde ga ti pokusaj okrenuti na ledja mazeci ga i ljubeci, a potom samo pogledaj da li ima kesice oko pise... Vec bi ih trebao imati, mada neznam ako je orijas kako to ide kod njih...
Mada ovaj zekan mi vise lici na Milicu Kamilicu, a ona je patuljko...
Ma preslatki je a prsti mi se vec grce od zelje da ih zaronim u tu mekotu :srce:
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la ZeljacKA » ned pro 26, 2010 13:25 pm

Klio je napisao/la:Hajde ga ti pokusaj okrenuti na ledja mazeci ga i ljubeci, a potom samo pogledaj da li ima kesice oko pise... Vec bi ih trebao imati, mada neznam ako je orijas kako to ide kod njih...
Mada ovaj zekan mi vise lici na Milicu Kamilicu, a ona je patuljko...
Ma preslatki je a prsti mi se vec grce od zelje da ih zaronim u tu mekotu :srce:

:blink: Pa ja mogu,sa 90%-tnom sigurnošću reći da se radi o mužjačiću,ali trebalo bi provjeriti,smiri ga,lagano ga stavi među koljena okrenutog naopačke,nježno ga stisni koljenima i pogledaj,kažem,koliko ja vizualno mogu zaključiti,skoro sam siguran da je riječ o mužjačiću zbog krupnije glavice,tijela,a poglavito prednjih nogica,,,, :zeko10:
:wink: Kod orijaškog kunića se to lakše ustanovi nego kod patuljka,ali,ponavljam,nije čistokrvni orijaš,mada ima sve odlike orijaša.... :rolleyes:
ZeljacKA

PostPostao/la ZeljacKA » ned pro 26, 2010 13:33 pm

ZeljacKA, hvala unaprijed za ponudu da kunić dođe kod vas. Trebamo samo pronaći nekoga tko iz Dalmacije ide u smjeru prema Zagrebu. Mi smo u Splitu, ali ćemo se lako dogovoriti za "sastanak" i u nekom mjestu oko Splita. Možda netko putuje kroz ovaj tjedan zbog Nove Godine ili sl. pa bi bilo dobro ako ima mogućnosti da nam se javi.[/quote]

:sad: Probao sam stupiti u kontakt sa nekoliko osoba koji bi to mogle učiniti,no,nažalost :sad: niti jedna nije spremna,pravdajući se razno raznim izgovorima,tako da ipak prepuštam Vama da probate organizirati prijevoz do Karlovca ili okolice,a gdje bi ja preuzeo daljnju brigu.Iz navedenog se da isčitati koliko nam znače te malene i nedužne životinjice,žalosno ali istinito.... :ljut:
:huh: Kažem,ako Vi uspijete nekako srediti taj prijevoz do Karlovca,molim Vas da me na vrijeme izvjestite porukom kako bi se dogovorili oko detalja,hvala unaprijed... :zeko1:
Zadnja izmjena: ZeljacKA; ned pro 26, 2010 20:44 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
ZeljacKA

PostPostao/la altan » ned pro 26, 2010 13:55 pm

Pitat cu frendicu koja obozava zivotinje da li ga moze povest sa sobom u zg..ona dolazi prije Nove godine..pa javim
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la njofra » ned pro 26, 2010 14:29 pm

Super! Ma rijesit cemo mi prijevoz nekako. Bilo bi odlicno ako bi mogao ici s nekim pa da ne putuje sam u busu.
njofra
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Sretno udomljeni:)

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan