Muzjak i zenka

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Muzjak i zenka

PostPostao/la Agita » ned srp 17, 2011 22:40 pm

Danas nisam mogla da verujem sta videh!
Rekoh 'ajde da ubacim kunice u isti kavez da se igraju kao obicno, no dok sam se okrenula po sok mama viknu kad ovaj mladji nad drugim malo starijim kunicem! Mislila sam da je moj kunic jos uvek mali, ima 3,5 meseca dok ovaj drugi ima sigurno 5- 5,5 (ne znam za njega jer ga je sestra dobila na poklon). Kada sam gledala kog su pola, ucinilo mi se da su oba zenska, ali izgleda da nisu. :zeko7:
Drugi put ih pustili da proverimo opet kad oni pobegose iza dvoseda i opet isto! Vala ne pustam ih vise u isto vreme! :D
Sada sam trazila artikal o parenju na forumu pa ga ne nadjoh.
Nadam se da nece biti malenih kunica uskoro. :D
Miyu. <3
Agita
Kunić
Kunić

Re: Muzjak i zenka

PostPostao/la ars » ned srp 17, 2011 23:47 pm

Sve o parenju imaš na podforumu Zeko podmladak.
Kako misliš "nad" drugim? Naskočio je na drugog zeku? Nije isključeno da će biti beba tako da preporučujem da se što prije informiraš. Možda su se naskakivali radi borbe oko teritorija, ali moguće je i da su se parili. Upravo zato se te stvari tako ne rade... Kunićima se prvo pravilno utvrdi spol, onda ih se drži odvojeno do kastracije/sterilizacije, zatim se provodi upoznavanje kad popuste svi hormoni i onda možete uživati u paru koji sigurno ne može napraviti bebe nenadano.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Agita » pon srp 18, 2011 10:29 am

E, hvala!
Parili se, a sve sam mislila da je moj jos malen. Sada ih ne pustamo zajedno. No kazem dok sam gledala sve sam mislila da su oba zenke. Moracu ih odvesti sto pre kod veterinara da sredim to. :)
Miyu. <3
Agita
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » pon srp 18, 2011 17:23 pm

Počnite se informirati o mladuncima i obavezno odmah odvojiti zeke sve do poslije 5 tjedana od kastracije, nema više druženja i puštanja zajedno, jer to često završi ovako. Držim fige da sve bude ok.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » sri srp 20, 2011 14:18 pm

Kao prvo meni to uopće nije smiješno. Premaleni su da bi imali bebe, iako su dovoljno veliki da ih naprave. Kunići se ne druže povremeno, to nije pas da ode u šetnju i druži se sa ekipom. Ili ima par ili ga nema. Ako je stvar samo u naskakivanju, onda to ne znači da su se i parili. Naskakuju i cure i dečki. To im je način komunikacije. Utvrđuju tko je među njima dominantan. Najprije sve dobro prouči i provjeri kojeg su spola.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan