Postao/la žutaš šapica » sri tra 17, 2013 15:02 pm
e a zanimljivo je to, kao, oboje su patuljasti lavoliki.. ali nebo i zemlja, mislim, od građe, karaktera, nebo i zemlja, Zvonko je tako drag, blag, društven... kad mu je nepoznato, umiri se, a Gizmo krupan, kompaktan, kad mu je nepoznato reži, napada šapama... ali, pripisujem to odrastanju... Zvonkeca se od prvog dana pazi, mazi, razgovara i tetoši, a Gizmač dok je bio mali i najslabiji, dva hahara su ga.... mazili... i kad je porastao, tri godine zgajbiran... sad cvate, sad jedino reži- cvrkuče- nešto samo ujutro, kad dobija suhu hranu, mislim da ga živcira zvuk suhe hrane, a mislim da znam i zašto, naime, oni su ga držali u premalom kavezu, a puštali ga gotovo nikad, a kako mu hranu nisu stavljali u posudu, jer ju nije imao, oni su mu prosipali odozgo pa na pod, i to je em ružilo, em po njemu padalo.. to mi je jedino logično objašnjenje... eto, sad kod nas bude pušten, ima ogroman kavez, ima posude, sjena kolko god želi, svaki dan nešto fino (danas smo si uzeli grančice lipe od susjeda) tako da mislim da ono najbolje od njega tek dolazi, sad je to već stabilna maza...