Problemi sa Zec - lagani head tilt - OPET FRKA

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la salatica » sri sij 30, 2008 14:58 pm

možda nisam bila baš precizna, a i teško mi je jer je obično više pravaca u glavi, pa se negdje po putu pogubim

ima situacija u kojima i ja podržavam antibiotik, međutim... ono za čim sam zapravo išla je pokušaj rasčlanjivanja s - što ako antibiotik ne djeluje?
možda će, ali možda i neće, se razviti bakterijski infekt, znači to je čisto nagađanje
kako nitko od nas nema staklenu kuglu, daje se ipak preventivno kako bi se spriječilo veće zlo
međutim, ako se bakterijski infekt razvije, a bakterija je rezistentna na dani antibiotik, onda je to zapravo bio pucanj u prazno

upravo na tom mjestu sam i zapela... kako tada pomoći?

s obzirom na moje područje interesa i određeno iskustvo, već sam nekoliko puta prekinula terapiju antibiotikom ili je čak nisam niti započela i zamjenila sam je onime o čemu točno znam na što i kako djeluje
i ono najvažnije, nema štetnih posljedica

ispričavam se ako sam unijela pomutnju :sad:
salatica

PostPostao/la Charlie » sri sij 30, 2008 15:01 pm

Veterinar ne može savjetovati ionsko srebro, tj. savjetoavti i može, ali dati ne, mora dati antibiotik, a i tu baš nema preveliki izbor kod kunića :sad:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » sri sij 30, 2008 15:07 pm

sve znam... ne samo to, nego nisu svi antibiotici niti primjenjivi na zekanima...
obično se 2 ili 3 vrte u krug i to ako čovjek ima sreće pa je veterinar uopće upoznat s djelovanjem na zekane

na žalost, još se živo sjećam da se prije narkoze savjetovalo ne hraniti 12, 8, 24 sata.... bez svjesne spoznaje zašto to uopće savjetuju i činjenice da zekani ne funkcioniraju jednako kao mace i peseki
salatica

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri sij 30, 2008 22:22 pm

salatica je napisao/la:...
ispričavam se ako sam unijela pomutnju :sad:

salatica, nemaš se zašto ispričavat. Uvijek je dobro čuti različita mišljenja :)

Obično se u ovom slučaju daje antibiotik širokog spektra kao Enrofloxacin ili Chloramphenicol (mada osobno neznam koliko je ovaj drugi dostupan u HR).

A alternativna medicina - nemam zbilja ništa protiv - već je i na primjeru čovjeka u sukobu s ovom "standardnom" medicinom. U Njemačkoj se zadnjih godina počinju pojavljivati veterinari koji se bave alternativnim metodama liječenja, i čak ima već dosta knjiga iz tog područja, ali za sada samo za takvo liječenje konja, pasa, mačaka... za kuniće ćemo još morat malo čekati.
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la salatica » čet sij 31, 2008 12:44 pm

Ima jedna gospođa, njemica, koja se bavi time... mislim da radi i tretmane bioenergijom, ali i koloidnim srebrom.
Imam čak negdje njen kontakt i namjeravam joj se javiti već mjesecima, ali ovaj tempo je stvarno ubitačan... :sad:

Koliko se mutno sjećam za Enrofloxacin su mi u Bubi rekla da se pokazao kao najbolji i najsigurniji antibiotik za zekane.
salatica

PostPostao/la Puffin » čet sij 31, 2008 12:56 pm

Charlie je napisao/la:Pa super :) dofaj još probitok :wink:
kak je glavica? i općenito ponašanje?

ma super smo. dala sam joj linex, i santalinu 2 dana prije toga, kad je mekano kugličarila :wink: jede pelete ko velika (ali ne dajem da se ubija samo u tome), što znači da je upalilo :) glavica se ne naginje, ona je živahna i razmjenjuje pusice s malom. da kucnem u drvo, ni traga onoj situaciji od prije tjedan dana :poop:
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Tajcy » čet sij 31, 2008 13:48 pm

Ajde super jako mi je drago :) :)
Ljubni mi je :P
slikaslika
Tajcy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la salatica » čet sij 31, 2008 14:42 pm

bravo za curicu :) :)
salatica

Re: Problemi sa Zec - lagani head tilt

PostPostao/la snjof_snjof » uto vel 05, 2008 10:32 am

Puffin je napisao/la:jutros sam vidjela da joj glavica visi malo u desno, a kad je jelato je bilo kao da gledam neku bakicu sa demencijom i alchajmerom...visi hrana iz usta, brzina žvakanja 0, sinoć se čak i tresla malo. ugl, danas smo bili u bubi i napravili dernek u čekaonici jer su svi peseki počeli cviliti ;D bila su još dva zecova, jedan pozamašni, kakve tarra ima doma, i jedan crni onako sa svjetlijim dijelovima, ima ih tu dosta među forumašima. no, striček nam je gledao uheka, mjerio temperaturu, gledao zubeke, vagnuli smo se i imamo pola kile manje nego u 10 mj, dakle 2300. nigdje nema nekog vidljivog znaka da nešto nije u redu. dobila je antibiotik, nisam pitala kako se zove, i nažicala sam b-neuron. sad ćemo par dana na pikice pa ću vidjeti. inače, jede samo zeleno, peletima skoro ni ne prismrdi, čak ne želi ni komadić poslastice. evo, ako netko možda bude imao sličnih problema, da si malo pročita :)

moj se oporavio i bez b-neurona.....(?) :huh:
joj, bac mi je djago :rolleyes: :hura:
"...Zanijemih... jedan jedini put, kad me neki čovjek upita: "Tko si ti?".."
snjof_snjof
Kunić
Kunić

PostPostao/la Puffin » pet vel 08, 2008 13:18 pm

jučer smo išli na onu kontrolu zubeka i sve 5, samo problem je što je opet počela kunjati i sad sam vidjela da joj je desno okeco natečeno, i izbočeno prema van, te suzi :omg: jel zna netko koji bi mogao biti razlog?
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Lady Stardust » pet vel 08, 2008 13:49 pm

To moze biti od nekog apcesa u glavi zapravo ako se neki proces dogadja u korjenu zubeka na toj strani (ali i jos sto stvari :sad: ) - moje preporuka - obavezno veterinaru odmah i obavezno na rendgen glave i onda prema slici vidjeti sto dalje!
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » pet vel 08, 2008 16:21 pm

Natrag veterinaru :sad:

Jel moglo doći do neke mehaničke povrede? Iako mislim, isto kao i Lady da je neki apsces :sad:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lela » pet vel 08, 2008 16:48 pm

jeste li išli vetu? šta vam je rekao?
Lela
Moderator
Moderator

PostPostao/la Puffin » pet vel 08, 2008 17:05 pm

ma čekam prijevoz i pokušavam učiti nešto...baš mi je frka sa svim... stvarno nisam mogla ići odmah. ona je stalno samnom i dajem joj vodu pod nos, naribanu mrkvicu, radič...javim čim stignem što je bilo :sad:
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Puffin » pet vel 08, 2008 20:22 pm

evo mene s izvještajem: ponovno pregledavanje zubića-u redu su; temperatura-normalna, dakle ne upućuje na apsces;uši-uspravne; jako malo mi jede, stolica je premekana, ono jadno oko još uvijek strši, ali nema povreda; vilica joj je od prvog puta pomaknuta tako da zubići ne sjedaju baš ravno jedni na druge, zbog čega sam ja mislila da je problem u predugim zubićima.
doktorima nije uopće jasno što joj se događa, a dobila je injekcije, od kojih antibiotik i jednu za koju je povod bio to što sam rekla da ona praktički ništa ne jede (možda je neka vitaminska, ne mogu više razmišljati pa nisam ni pitala). naravno, ujutro idemo opet pa će vidjeti da li da je šalju na rendgen.
kad smo stigli doma čak je i nešto gricnula, ali još uvijek ne dovoljno. stvarno, nesreća nikad ne dolazi sama :ljut: :lud:
(\__/) (\__/)
(O.o ) (='.'=)
(")_(") (")_(")
Puffin
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan