Zeko-kolacici

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Zeko-kolacici

PostPostao/la Mixazeko » pon lip 11, 2012 22:21 pm

Leonarda je napisao/la:Ja sam vec svom pravila zeko-kolacice i lud je za tim :P Stavila sma unutra jabuke,banane,brusnice,malo sušene koprive,sijeno.A sljedeći put ću dodati i druge sastojke. Moj zeko nije čak ni dočekao da se osuše kolačići ;D

I ja sam tako pravio ranije ali veruj mi ovo mngo bolje ispadne. Pogotovu ako ih oblikujes modlicama
Mixazeko

PostPostao/la Lu-Lu » uto lip 12, 2012 5:57 am

Leonarda je napisao/la:Ja sam vec svom pravila zeko-kolacice i lud je za tim :P Stavila sma unutra jabuke,banane,brusnice,malo sušene koprive,sijeno.A sljedeći put ću dodati i druge sastojke. Moj zeko nije čak ni dočekao da se osuše kolačići ;D

;D ;D
So,you wont adopt,because you want to know where your pet come from-
We all come from the same place,
We all need love....
Lu-Lu
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Zec Vice » uto lip 12, 2012 13:21 pm

Mixazeko je napisao/la:
Ovo samo jos nasi politicari da shvate :thumbup:

:zeko7: :zeko7: :zeko7: :zeko7:

aa i ja cu probat svome vicoljki napravit pa podijelimo slikice.. ako mi uspije ;D
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mixazeko » uto lip 12, 2012 19:32 pm

Zec Vice je napisao/la:
Mixazeko je napisao/la:
Ovo samo jos nasi politicari da shvate :thumbup:

:zeko7: :zeko7: :zeko7: :zeko7:

aa i ja cu probat svome vicoljki napravit pa podijelimo slikice.. ako mi uspije ;D

Pa ako jedan smotani muskarac uspe valjda ces i ti. AKo hoces i na oko da ispadnu lepi koristi modlice za kolace.

I da jel imas blender, jel ako nemas onda je postupak malo drugaciji
Mixazeko

PostPostao/la Mixazeko » čet lip 14, 2012 11:50 am

Jel napravio neko zeko-kolacice
Mixazeko

PostPostao/la Zec Vice » čet lip 14, 2012 13:08 pm

imam blender al nisam jos uspila napravit. ovih dana cu pa postavim slike.a cuj,nisam ti ja vjesta s nikakvim kolacima :D
Zec Vice
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Mixazeko » čet lip 14, 2012 19:25 pm

Ocekujemo slikice.
Mixazeko

PostPostao/la sanjita » čet lip 14, 2012 21:35 pm

Ta tema je vec davnih dana bila tu,ta o zeko kolacicima ili kako je poznatije,balegarima i recept kako se rade. Cak je i u prodaji ovdje kod nas od strane nekoh osoba i nije nista novo.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Antonjet » pet lip 15, 2012 0:42 am

I banana nije neizostavna.. .
Možete s bilo kojim malo sočnijim voćem i povrćem to povezati.

Ja mojima radim voćnu kombinaciju (sijeno + jabuka/banana/mrkva + brusnica/šipak + matičnjak), povrtnu kombinaciju (sijeno + radić + celer) i mix s livade (sijeno + trputac + maslačak + stolisnik + kamilica + jabuka).
A sijeno meljem u mlincu za kavu, i to ono koje ne popapaju kad im dam preko dana.
Imate mlinac za 70-tak kn po Metroima, Getroima i sl.. .
Antonjet
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » pet lip 15, 2012 6:54 am

Antonjet je napisao/la:I banana nije neizostavna.. .

Ja mojima radim voćnu kombinaciju (sijeno + jabuka/banana/mrkva + brusnica/šipak + matičnjak), povrtnu kombinaciju (sijeno + radić + celer) i mix s livade (sijeno + trputac + maslačak + stolisnik + kamilica + jabuka).
A sijeno meljem u mlincu za kavu, i to ono koje ne popapaju kad im dam preko dana.

Jel ti to sve pomesas sad sto si navela pa napravis kolacic ili pravis npr kolacice samo vocne pa posebno povrtne a posebno livada-mix ? :D
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » pet lip 15, 2012 8:00 am

markiza je napisao/la:
Antonjet je napisao/la:I banana nije neizostavna.. .

Jel ti to sve pomesas sad sto si navela pa napravis kolacic ili pravis npr kolacice samo vocne pa posebno povrtne a posebno livada-mix ? :D

Koliko sam razumeo pravi posebne. Pa i ja nekad napravim takve povrtne kolacice ali retko
Mixazeko

PostPostao/la markiza » pet lip 15, 2012 18:56 pm

Epa ovako evo sta trenutno imam:
(Ovo gde je znak pitanja to pretpostavljam da ne smem ali mozda nesto od toga i sme u manjim kolicinama)

Seno, pelete, suvu koprivu, seme lana, susam(?), kandirano voce(?,mada pretpostavljam da njega ne smem stavljati), kukuruza obican i kokicar (?), vrganje(?), suvo grozdje, suve sljive, suve smokve, lesnik, badem, orah.

Od svezeg:
bananu, kivi, borovnicu, list maslacka, bokvicu, livadarku, obicnu travu, list jagode,visnju (stablo i list), malinu (stablo i list), ribizlu (stablo i list), ogrozd (stablo i list), spanac, persun, rotkvicu list i plod(?)(nemam pojma jel to uopste sme, pisem sta imam, pa molim savet sta smem od ovoga da stavim u kolacice), jabuku - celo drvo (grane,list i plod), bosiljak, limun, paradajz, narandzu, sargarepu, krompir(?), luk(?), list mladog kukuruza, list krastavca, list tikvice, brezu(list i stablo) i detelinu.

Mislim da je to sve ako sam nesto izostavila pitacu posle. I jos jedno pitanje imam , nemojte mi se smejati ali prvo cu reci zasto pitam. Posto ovde veverice iako su takodje biljojedi one jedu ribu, pa me zanima da li mozda i zeko moze da jede ribu koja nema kosti npr. lososa, smudja? :blush:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » pet lip 15, 2012 19:10 pm

Haha
markiza je napisao/la:Mislim da je to sve ako sam nesto izostavila pitacu posle. I jos jedno pitanje imam , nemojte mi se smejati ali prvo cu reci zasto pitam. Posto ovde veverice iako su takodje biljojedi one jedu ribu, pa me zanima da li mozda i zeko moze da jede ribu koja nema kosti npr. lososa, smudja?

Ne naravno da nesmes nista zivotinjskog porekla. Zecevi su 100% biljojedi. NE samo da ne treba da jede meso/ribu vec i moze da ugine od njega.

markiza je napisao/la:Seno, pelete-jel su ti stigli oni sto si naruclila-onu staru hranu ne koristi, suvu koprivu, seme lana, susam(?), kandirano voce-ne(?,mada pretpostavljam da njega ne smem stavljati), kukuruza obican i kokicar-nijedan kukuruz moze da ubje zeca jer ne moze da ga svari(?), vrganje-ne(?), suvo grozdje-malo samo ako je nekandirano, suve sljive-ne, suve smokve-ne, lesnik-orasasti plodovi u sustini jako malo i jako retko mislim da nema potrebe davati, bademorasasti plodovi u sustini jako malo i jako retko mislim da nema potrebe davati, orahorasasti plodovi u sustini jako malo i jako retko mislim da nema potrebe davati.

markiza je napisao/la:Od svezeg:
bananu-da, kivi-da(u malim kolicinama, kao i sve ostalo voce), borovnicu-da, list maslacka-da(malo zbog Ca, bokvicu-da, livadarku, obicnu travuda(puno trave naduje), list jagodeda,visnju-ne (stablo i list), malinustablo ne znam, list da (stablo i list), ribizlu (stablo i list)-za ribizlu stvarno ne znam, ogrozd (stablo i list)-ne znam, spanac-par listica nedeljno zbog oksalne kiseline, persun-da, rotkvicu list i plod-plod ne ili u jako malim kolicinama lisce je super ali samo ukoliko rotkvica nije prskana(?)(nemam pojma jel to uopste sme, pisem sta imam, pa molim savet sta smem od ovoga da stavim u kolacice), jabuku - celo drvo (grane,list i plod)-da sve(od ploda jabuke moguca meksa stolica), bosiljak-u malim kolicinama-kao i sve zcinske biljke, limun-ne, paradajz-ne, narandzu-ne,ili u jako malim kolicinama, sargarepu-da, krompir(?)-NE,OTROVAN luk(?)-SVE VRSTE OTROVNE, list mladog kukuruza-da pomalo, list krastavca-ne znam, list tikvice-ne znam brezu(list i stablo)-mislim da ne i detelinu-male kolicine zbog Ca.
Zadnja izmjena: Mixazeko; sub lip 16, 2012 9:31 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
Mixazeko

PostPostao/la Antonjet » pet lip 15, 2012 22:06 pm

markiza je napisao/la:...

Prouči popis dozvoljene hrane:
http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=246
Tamo ti piše što smije...

BTW, radim keksiće posebno, 3 varijante...
Antonjet
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la markiza » sub lip 16, 2012 9:35 am

Tamo pise da je maslacak odlican i lisce i cvet a Mixazeko mi kaze da ne sme puno lista zbog kalcijuma :hm: :zeko10:
Zadnja izmjena: markiza; sub lip 16, 2012 20:56 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
markiza
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan