Pitanje>?

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la anci » pon lip 16, 2008 10:59 am

kuzim ja
nisam ja rekla da tvoj zeko nije sretan
tvoj vjerovatno ni nezna sta je livada jer nikad nije bia u prirodi pa nemoze bit zbog toga zalostan kad ni nezna da to postoji druga stvar da neko uzme zeku iz prirode(divljeg zeca)onda bi on bio nesretan ali ovi kunici ni neznaju sta je livada dok im to nepokazes.tako da nijedan zeko ode nije nesretan.stvar je u tome da se razvesele kad dodju na livadu jer kao sto sam rekla oni neznaju ni da to postoji.ja svog nikad nepustan po bilo kojoj livadi kad sam na selu pustim ga u ogradjeno dvoriste i onda se tu cijeli dan igra.moj bi zeko sad bio nesretan da ja dodjem na selo i njega drzim u kavezu jer je naviako bit kad je tamo u prirodi ali tvom ili bilo kojem drugom zeki koji nije bio vani nema sta falit jer oni znaju jedino za stan i nisu nauceni bit vani jer su od rodjenja u kuci ali ja sam svog naucila jer ga na selu mogu pustit .zecic moze bit nesretan samo ako mu uskratis nesto na sto je naucen i sto voli npr neciji zeko je naucen da je non stop pusten po kuci i onda ga odjedan put zatvoris i nepustas vani. nadam se da i ti kuzis
sto vise gledam ljude sve vise volim zivotinje...GOD:14........b.day 20 09 1995 god.
anci
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pon lip 16, 2008 14:18 pm

Kuzim te :) ...ja sam u pravilu protiv ovih gradskih velikih livada tik uz cestu,gdje ima puno pasa i tako...nemam nis protiv ako netko ima mogucnost odraslog zekaca vodit sebi na selo ili ima ogradjeni vrt ili ogradjeno dvoriste...ali livade nebi islo..i zgrozio me ovaj nedavni slucaj sa tim malim zekom i klincima..nemre se sam tak zeca donjet nasred livade i pustit medju psima,mislim...al djeca neznaju bolje sta se moze..tako da me takve stvari bas ljute.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lady Stardust » pon lip 16, 2008 14:38 pm

U SVEMU OVOME JE BITNO:

KONTROLIRANI UVIJETI - znaci ograđeno i sigurno dvoriste ili vrt
CISTA POVRSINA - bez drekova drugih zivotinja
ODRASLI ZEKO - zeko dovoljno star da smije jesti travu i bilje (ako u setnji zeli jesti) koje se nalazi u ogradjenom i sigurnom dvoristu.

Ima pametovanja s malim kunicima i zelenim i obicno onda ti pametni nalete na minu i onda se cude a zeko zavrsi ko zna kako.

Lijepo smo objasnili na Forumu - BAREM 30-40 PUTA - zasto preporucamo da mali kunici ne jedu zeleno do određene dobi u zivotu.

I isto tako lijepo pise kad i u kojim slucajevima mogu jesti i sto i kako!!

Ali opet ima nekih koji su pametniji a onda zavrse u zdravstvenim raspravama, obicno preko vikenda, u drami i s otrovanim ili napuhnutim kunicem ili s kunicem s proljevom. A isto tako smo sto puta napisali koliko su male bebe osjetljive i koliko se njima jako brzo stanje pogorsa do tocka gdje spasa nema.

I to da kunici ''znaju sto smiju jesti'' ZABORAVITE - ne znaju i vrlo je moguce da ce pojesti bas ono sto ne smiju a nece ono sto smiju!

Uostalom, cemu vuci vraga za rep!?

Svako si sam bira sto ce i kako ce - mi ovdje mozemo preporuciti najbolje sto znamo prema dugogodisnem iskustvu.

I mala digresija: moje bebe (Cookyne) su cicale cca skoro 2.5 mjeseca. Dvije su jos uvijek s mamom i dajem im jako malo zelenog i voca (i to provjereno, cisto i strogo kontrolirano u vrlo malim kolicinama - i to ono zeleno koje ne napuhava). Ne zelim se ni u ludilo dovesti u situaciju da im poremetim probavu zbog moje gluposti i nestrpljenja.
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » pon lip 16, 2008 14:53 pm

tak je lady, s tim da je mali cupi bio dugo uz mamu i obitelj i cijelo vrijeme sisao, znam sve o njemu od kuda, kolko, kaj, a mi mu uopce ne zelimo dati nista osim malo banane i tu i tamo kockicu jabuke :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » sri lip 18, 2008 22:43 pm

anci je napisao/la:jede dijetelinu

Charlie je napisao/la:suhu ili frišku?

anci je napisao/la:frisku(vani je)

Lady Stardust je napisao/la:friska djetelina je opasna - lako se zeko od nje napuhne!

zekica_poopy je napisao/la:mozes je dobro osusiti i onda mu dati, ali i to u nekim normalnim kolicinama jer je puna kalcija :)

ja sam ubrala svoj puslek lucerne neki dan (malo sam krala po poljima ;D) i sada se lijepo susi vani na vjetru

anci je napisao/la:ma nejede ona tog puno i jede nwku domacu dijetelinu sto im ljubicaste cvjetove raste u vis pojede po2 grancice najvise vise jede maslacke i lisce jabuke

Charlie je napisao/la:Gle, nema tu puno ili malo, friška djetelina napuhava i ne smiju ju uopće jesti!!! Ni odrasli, a kamo li bebe!

anci je napisao/la:meni su rekli u pet shopu da smije to sam procitala i na netu i veterinar mi je to potvrdia a tata kad mi je bia mali ima je isto 2 patuljasta kunica i to su jeli
cula sam da napuhava ako je previse pojede

anci je napisao/la:i to nije ona dijetelina s 4 lista nego nek duguljasta s zelenom stabljikom i listovima po njoj

zekica_poopy je napisao/la:anci, to o cemu govoris je lucerna - stocna djetelina ili alfa alfa. uberi puslek toga i dobro osusi i onda mu daj i rijesen problem.

(i to je bas ta djetelina koja napuhava u slucaju da nije osusena)

cinjenica je da ti ne mozes odrediti sto to znaci "malo" osim na srecu, a nazalost nesreca je dovoljna da se jednom desi. mozes ti 100 puta dobro procjeniti a 101 se moze poklopiti i onda ces plakati.

jesi gledala svoga tijela gospodar? od cega je kravica uginula :wink:

anci je napisao/la:ok!
nisam gledala taj film.
slika
Charlie
Moderator
Moderator

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan