Kunić sam doma

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: Kunić sam doma

PostPostao/la zekili » uto svi 10, 2011 12:52 pm

altan je napisao/la:Nitko ne prica da je zeko sretan u gajbi..i svi koji zatvaraju kunice to rade vecinom zbog njihovog dobra..vecina nas je prilagodila stan kunicima, ali ne mogu spavat u dronjcima, sjedit na kaucu koji lici na svicarski sir i nemat niti jedan komad namjestaja ili otvoren prozor..ovdje nitko nije nabavio kunica pa kad mu je ovaj nesto pojeo zatvorio ga na zauvjek u gajbu tako da ne razumijem cemu te kritike..tko ima mogucnosti neka naravno drzi zeku pustenog cijelo vrijeme, al nema smisla govorit kako mi ostali manje volimo svoje zivotinje jer su povremeno zatvorene..

lol a di sam napisala da manje volite?:D
a ostalo je stvar odgoja..:D
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Klio » uto svi 10, 2011 13:17 pm

Istina stvarno je dosta toga zavisno od vaspitanja, ali ja priznajem da sam mog prpustila vaspitat dok je moglo, sada vise nema sansi... Tako, kada su druga dva dosla mogla sam ispraviti svoju gresku sa njima, pa su ok, ali KRcko nije vise zec, on se ponasa kao ravan meni i ja tu vise ne mogu nista vec se i sama povlacim pred jacinom njegovog karaktera. MOgu samo pogorsati.

Da ne spamam temu, to ce i Markecu znaciti da zna da se zeka mora odmah od starta upoznati i vaspitavati.
Zato mislim da je dobro ograniciti ga na pocetku, ne pruziti mu bas sve. Postepeno kada ga budes upoznavao videt ces sto mu mozes verovati a sto ne kada nisi kod kuce.
Nesto ces kod njega uspeti popraviti, vaspitati a nesto ne, jer karakter je ono sto se ne moze lomiti ni kod ljudi ni kod zivotinja. Narocito kod samosvojnog zeke.

Mislim da ti je Hugo poprilicno samosvojan jer samo preinteligentan zeko moze pokazati toliko emocije kao sto je on za ovo vreme koliko citam o njemu. Narocito pokazati da li nekog voli, ne voli, prihvata ili ne.
Od moja tri zeca, posebna na svaki nacin, samo za Krcka mogu reci da je preinteligentan, i to ne zato sto ga najvise volim nego sto se to svakim danom vidi.
Takav zek je u stanju svasta uraditi i iznenaditi...
Budi oprezan, to ti je pravi i jedini savet. Uvek.
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » uto svi 10, 2011 14:40 pm

altan je napisao/la:Nitko ne prica da je zeko sretan u gajbi..i svi koji zatvaraju kunice to rade vecinom zbog njihovog dobra..vecina nas je prilagodila stan kunicima, ali ne mogu spavat u dronjcima, sjedit na kaucu koji lici na svicarski sir i nemat niti jedan komad namjestaja ili otvoren prozor..ovdje nitko nije nabavio kunica pa kad mu je ovaj nesto pojeo zatvorio ga na zauvjek u gajbu tako da ne razumijem cemu te kritike..tko ima mogucnosti neka naravno drzi zeku pustenog cijelo vrijeme, al nema smisla govorit kako mi ostali manje volimo svoje zivotinje jer su povremeno zatvorene..

Nitko ne kritizira, barem ne ja :wink: Kauc je kao svicarski sir samo od pozadi, sprjeda ne, :D pa ako njima to pricinja toliko zadovoljstvo, a vidim da je - pogotovo Tobiju, pa hebemu misa sto da mu branim?! Kao da ce ziviti sto godina :rolleyes: Kad ih jednog dana nebude, hocu da znam da sam im omogucila najbolje sta sam mogla i da su uzivali... Po meni su to male cijene, s obzirom na njihovu srecu... A i ja nisam ljubitelj "stvari"... Tu su da se trose :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » uto svi 10, 2011 15:01 pm

mmmm(ne znam koliko tocno m trebam stavit:D) slazem se..kaj je jedan kauc ili druga materijalna stvar prema onom sjaju u ocima:D:)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Cule » uto svi 10, 2011 18:25 pm

mmmmmm je napisao/la: A i ja nisam ljubitelj "stvari"... Tu su da se trose :D

Ni jedan odistinski ljubitelj zivotinja nije rob stvari..a verovatno sam ja bila kritikovana za izjavu da su kunici sretni u gajbi jer sam rekla da moj Cule svoju gajbicu ne dozivljava kao zatvor..i sigurna sam da je tako..jer ko sta radi od kako smo ga dobili, ja se bavim zekom..
Dve godine imam sarplaninca kog sam odgajila od jedva dve nedelje kad mu je uginula majka..uzela sam cak bolovanje da bih bila sa njim..svi su bili ubedjeni da ce uginuti, samo sam ja verovala da nece..sada je to ogroman pas od celih sedamdeset kilograma..dok nije dovoljno porasla, bila je sa nama u kuci..onda smo joj napravili kucicu i boks, ali ga nikada nismo zatvarali..dvoriste je dobro obezbedejneo da ne moze niko da udje, niti ona da izadje..sve je pojedeno, izgrickano, ulazna vrata su pravo remek delo njenih kandzi.. ;D
I stvarno me nije briga..znam da nista ne moze da joj naskodi sto gricka sve zivo..a sa zekom je druga stvar...evo ovog momenta se bori sa mojom majcom i vec imam jednu finu rupu..jednim okom gledam ovde, a drugim pazim da ne otkine neki komadic i proguta..
Nemam mogucnost da celu kucu prilagodim zeki jer imam i decu, ali sam milion stvari izbacila, premestila da bih zeki omogucila sto bezbedniji boravak kada smo tu..na posao moram ici, od necega se mora ziveti, zar ne? i jednostavno nisam sigurna da ga ostavim pustenog tih par sati kada nikog nema kuci..

Ne volim kada neko ko me ne poznaje o meni sudi kao o nekom ko je sebican i samoziv samo na osnovu izjave da moj kunic ne dozivljava svoju gajbicu kao zatvor, vec kao svoje skloniste, kucicu, mesto gde se oseca sigurno i prijatno..kao sto smo mi ljudi razliciti i imamo razlicite karaktere, ista situacija je i sa kunicima i zivotinjama uopste..da bi svi bili sretni moramo se svi potruditi i prilagoditi..i mi i zeko..i prihvatiti neka pravila..ne moze sve biti podredjeno samo jednoj strani jer svako od nas ima pravo na svoj zivot i to uopste ne smatram sebicnim, vec normalnim..uostalom, ako cemo zaista pricati o nekoj slobodi zivotinja, onda je to njihovo prirodno staniste..za zivotinju je i stan, ma koliki bio, takodje zatvor..i sve sto ima ogradu i bilo kakvo ogranicenje..prava sloboda im je jedino i jedino u prirodi i tako ima je svejedno da li su u prostoriji tri sa tri ili gajbici od metar sa metar kad oboje imaju zidove..

Na prvom mestu mi je zekino zdravlje i njegov zivot i sigurna sam da nece biti nesretan ako je par sati dnevno zatvoren radi njegovog dobra..zauzvrat dobija bezgranicnu ljubav moju i moje dece..svo troje smo ludi za njim..muz je bio malo protiv u pocetku, jer smo zeku neplanirano i iznenada dobili, ali je i on sada vec zbaren i vidim da je smeksao i da sve vise prica o nasem mezimcetu..
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Sindenis » uto svi 10, 2011 18:50 pm

Markic je napisao/la:Koliko sam zasada vidio, Hugo ne jede ništa osim sijena i klope.
Vidjet ćemo. :blush:
Miš moj mali, jedva čekam doma doći da ga zagrlim i izljubim :zeko3: :zeko3: :zeko3:

Ajde pripazi samo na tepih i plahte/prekrivac za kauc(ako imate). NE ZNAM je li jeo ali je svakako htio grebat i gristi.

Kablove kod mene nije ni taknuo, a do papira nikad nije ni dosao pa ne znam. Dok su bile kartonske kutije napravljene kao kucice s 4 ulaza/izalaza on nije ni pokusavao ih gricnuti.

I sad, ne znam jos za gajbicu ali prekrij ju necim jer se znao popeti NA nju pa da ne slomi sapicu.
slika
Sindenis
Zekonja
Zekonja

Prethodna

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan