Hrana sa malim udjelom kalcija

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Hrana sa malim udjelom kalcija

PostPostao/la sanjita » pon pro 12, 2011 21:13 pm

Evo otvorila sam novu temu da mi se post ne izgubi u moru drugih slicnih tema,ako nisam trebala ,isprike.
Uglavnom pisala sam vec da moja Mia u zadnje vrijeme u naletima piski pijesak i da pokusavam utjecat na to sto vise mogu.....medjutim veterinar nam je preporucio skroz izbacivanje povrca u potpunosti i da samo budemo na sijenu i peletima....sad,druga je tema sto trebamo i malo smrsavit pa se bojim da bi ju takva prehrana samo vise udebljala posto bi povecala udio peleta nakon izbacivanja povrca iako mi je vet to preporucio.
Razlog zasto sam zapravo otvorila ovu temu jest da pitam vas na forumu u vezi one hrane sa manjim udjelom kalcija iz Austrije. Sjecam se da su mi neki ljudi vec govorili za to i prije ali se doista ne sjecam tko je to bio pa me zanima cijena te hrane za pocetak i ako cemo moci uzeti,od koga se moze naruciti? I dali su to peleti isto samo ili?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Re: Hrana sa malim udjelom kalcija

PostPostao/la Anby » pon pro 12, 2011 22:13 pm

I mene to zanima... i mi ponekad "muku mucimo" sa viskom kalcija, bas im pazim na to... uglavnom, htjela sam nedavno pitat ovog lika sta ce nam dobavljati Rebalanse, da li moze i tu hranu, pa budem ovih dana... kad mi odgovori, javim ti...a dotad nek javi netko ako sto zna...

ja znam samo da se moze preko ebaya cini mi se, samo neznam koliko je to financijski isplativo...

jedino da nadjes nekoga tko zivi u autriji da ti kupi pa busom posalje, to mi se cini najjednostavnije i najjeftinije...

p.s. znam da imaju i peleti i sijeno sa malim udjelom kalcija...
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pon pro 12, 2011 22:18 pm

Ma ako se dobro sjecam,ova "starija" ekipa sa foruma nabavlja stvari od tamo preko nekoga pa sam mislila ako netko od njih ima tu hranu na zalihama jos ili ako ce uskoro nabavljat iz Austrije da me predbiljeze,naravno ako cemo si moci to priustit. Ma,taj kalcij...doduse evo nije ga piskila vec neko vrijeme ali vec mjesecima muku mucim sa njenom prehranom. Meni je receno da se tu nista nemoze ako se ne pokazu prvi simptomi koji upucuju na probleme sa tim,tipa sukrvica,otezano piskenje i takve stvari. Tako da se treba sa hranom najvise pozabavit.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la dHarma » pon pro 12, 2011 22:52 pm

Koliko se secam zekica poopy je nabavljala iz Austrije, mada nje nema na forumu bas duugo. mozda neko moze da je kontaktira i pita preko koga je ona nabavljala..
Mozda jurica zna nesto o nabavci.. :hm:

p.s: ovo pisem po secanju na ranije teme..
viewtopic.php?f=5&t=3121&hilit=bongo

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pon pro 12, 2011 23:15 pm

Da,znam da je netko nabavljao....uh sad kad citam ovu temu me bas zabrinulo.....nama su isto predlozili rentgen za svaki slucaj da vide sta se desava unutra mada ona nema vidljivih problema osim taloga tu i tamo pa sam si jos razmisljala dali da se narucujem da ju ne stresiram ali sada definitivno idem....kad oni zbilja ne pokazuju nista dok vec nije kasno nazalost. Hvala dHarma na ovoj temi,probudila me malo.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » uto pro 13, 2011 0:36 am

Evo citam ovu drugu temu pa da stavim tu sve na hrpu da se podsjetimo malo oko kalcija i povrca,ovo je Poopy napisala na svojoj temi:

Root vegetables such as carrots and radishes are low in calcium. Most greens are comparatively high in calcium but they are also a very important component of a healthy rabbit diet and should not be eliminated. Broccoli flowers and stem, cilantro, dark leaf lettuce, watercress, Brussels sprouts, celery leaves, cabbage, and endive are good choices when trying to reduce dietary calcium.

TABLICE

http://www.carrotcafe.com/f/calevel.html
http://www.rabbitwelfare.co.uk/resource ... alcium.htm

Good Calcium Providers:

* · Kale (130)
* · Spinach (170)
* · Parsley (200)
* · Watercress (170)
* · Mint (210)
* · Spring Greens (210)

Moderate Calcium Providers:

* Cabbage (49)
* Broccoli (56)
* Celery (41)
* Lettuce: round/flat (53)
* Parsnip (41)
* Swede (53)
* Turnip (48)
* Oranges (47)

Poor Calcium Providers:

* Brussel Sprouts (26)
* Carrots (25)
* Cauliflower (21)
* Cucumber (18)
* Lettuce: Iceberg (19)
* Peppers: Red/Green (8)
* Tomatoes (7)
* Apple (4)
* Apricot (15)
* Banana (6)
* Grapes (13)
* Kiwi Fruit (25)
* Nectarines (7)
* Peaches (7)
* Pears (11)
* Pineapple (18)
* Strawberries (16)
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » uto pro 13, 2011 11:59 am

Moze mi samo netko od vas iskusnijih koji ste narucivali tu posebnu hranu potvrditi dali je to ovo:
Peleti basirani na "thimoty"-travi ( CAVY CUISINE; BUNNY BASIC; OXBOW PET PRODUCTS; MURDOCK;NE)?
Nasla sam nazive hrane u jednom clanku pa samo da budem sigurna ako je nesto od ovih naziva,jer postoji mogucnost da mi prijateljica potrazi u Njemackoj.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » pon pro 19, 2011 21:10 pm

da, da timothy, za oxbow znam, njihov je i critical care, ostale ne znam
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » sri pro 21, 2011 16:12 pm

To je zeko Jurica nabavljao, ali mislim da toga nema čak ni u Austriji, nego je on to naručivao tko zna otkuda, znam da je neke stvari iz Amerike naručivao. Našem Pukiju bi isto trebalo to
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Charlie » uto pro 27, 2011 22:30 pm

pa pitajte ga, tak i tak stalno critical naručuje
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » uto pro 27, 2011 22:52 pm

Ja bas gledam malo sastav te hrane,pise za kalcij za Oxbow da je minimum 0.35% a max. 0.85%,i to ove hrane za odrasle kunice dok je max kalcija 1% za male kunice sto je vise od Cuni Completea kojeg koristimo sada,kalcij u Cuniju je 0.9%...tako da su to u biti zanemarive razlike zar ne? ja sam mislila da je to ono neka velika razlika kolicine kalcija u jednom i u drugom :zeko10:..i sta uopce znaci minimum i maksimum na istom sastavu hrane....ili je jedno il drugo,zar ne?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la sanjita » ned sij 08, 2012 22:27 pm

Samo da javim da Oxbowa ima u Njemackoj,frendica je nasla...ja nazalost nisam uspjela dobit hranu zasada pa cu morat pricekat neki drugi mjesec ali samo da se zna za vas koji bi isto trebali tu hranu a mozete doci do nje.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Mixazeko » uto sij 17, 2012 18:39 pm

Da ne otvaram novu temu ovde su date mere koliko koje povrce ima kalcija ali nigde ne pise koliko je mg kalcija potrebno kunica a kolko je previse
Mixazeko

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan