Mahanje repom i ostali znaci agresive

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Mahanje repom i ostali znaci agresive

PostPostao/la moxa » sri lis 24, 2007 22:34 pm

Nisam nigdje nasla sto znaci, ali prema ponasanju ove male, koja je do sada napadala sve zivo pa i mene, ispada kao prvi znak da ce napasti! Vec 3 dana smo si relativno dobre, ali danas je jedan tren mahala repom ko psesek i zaletila se na ruku spremna za napad!
Ima toga jos, ali za pocetak me zanima je li jos netko primjetio to?
Kod Duska toga nema, ali on ipak nije prozivio sto i ona pa...
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » čet lis 25, 2007 6:20 am

digunut repek i spustena uha su ti jako dobar znak da slijedi napad, ja sam imala kratko na cuvanju agresivnu zekicu jednu i znam kako je to...
siroce se zaljetalo cim bi vidjelo ruku.
ja sam ti to rjesavala tako da bi lagano spustila ruku, i ako se ona zaleti onda zazmirim stisnem zube i cekam, nije me nikad ugrizla, samo primila i prijetila se. a onda kad bi odustala bi je pustila a me ponjusi pa je lagano probala pomazit. nazalost ima tu puno puno posla
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la Barica » čet lis 25, 2007 12:55 pm

sjećam se da je mubi (di je ona uopće) pisala da je njena ori mahala repićem kad su ju mališe gnjavili.. bio je čak i video..
Barica
Zečić
Zečić

PostPostao/la ninocka » čet lis 25, 2007 20:32 pm

nisam nikada vidjela da moji mašu repom :blink:
dign ga tu i tamo u zrak, ali ne mašu.

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeka » čet lis 25, 2007 20:37 pm

moja zna zamahnut repekom kad skace i trci i igra se...a digne ga samo kad je zipo u blizini i kad misli da ce biti "akcije" ;D
Zeka
Zečić
Zečić

PostPostao/la Ledolina » sub lis 27, 2007 7:40 am

Zeka je napisao/la:moja zna zamahnut repekom kad skace i trci i igra se...a digne ga samo kad je zipo u blizini i kad misli da ce biti "akcije" ;D

To se cura ponda, pa se pripremi pohotnica mala :D
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la moxa » sub lis 27, 2007 18:21 pm

Evo prijavljujem nakon 5 dana prvo mazenje, papanje iz ruke, igranje, samo jedno mahanje repom kad se prepala mojih pesek-slapa, inace ok, vise ne rezi, ne mrmlja si u bradu, ne napada...
Napredujemo prilicno dobro i brzo po mojoj laickoj procjeni! Bit ce jos maza od traumatizirane agresivke!
Btw, ona najcesce ima ful spusten rep, dize ga samo za lokvicu koliko sam primjetila, ali prvih dana je bilo mahanja repicem koje je pratio napad prvo prednjim noktima koje su slijedili zubi (a ja fino polako mici ruku da se ona ne uplasi :rolleyes: , moram priznat da sam punila gace svaki put kad je trebalo napunit zdjelicu, ali ipak nije bilo kontakta)!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » sub lis 27, 2007 18:44 pm

bravo bravo braaaaaaavo!!!

:hura:

s njima samo treba biti uporan i strpljen :)

ma bit ces ti najsretnija vlasnica kada ona skuzi da si ti nju spasila :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la mustra » sub lis 27, 2007 18:54 pm

he he zna i mene moja šiba napasti ono iz čista mira. napadne i ona je ok. Ona mene napadne i onda ja njoj stavim ruku na glavu i onda skuži valda da sam ja glavni i onda je ok.
A moja mama nema baš dobra iskustva nju svako malo napda grize i sve živo :D :D tko joj je kriv kada ga diže
mustra
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la tarra » sub lis 27, 2007 19:03 pm

Odlično moxa ;D
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la moxa » sub lis 27, 2007 19:04 pm

Ma super je, stalno bi bila vani, igrala se i mazila, ali nema sanse da ju uzmem na ruke pa to ni ne radim (ipak je prerano), a moram ju zatvorit da moze Dusko u ophodnju... Ne spavam ovih dana, stalno nekog bedinam da se ne osjecaju zapostavljeno! Godi joj nova sloboda, a istrljala me bradicom i izgrickala njezno cijelu pa sam sad valjda njena!
Pretpostavljam da ce uvijek biti traume i neke stvari koje ce ju podsjecati sto je prosla pa joj necu zamjeriti ako koji puta krene u napad! Samo se zakamufliram :dragonn-ccc-e: i cekam da prodje uzbuna!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la pepa7 » sub lis 27, 2007 22:05 pm

ja imam iskustva s napadanjem mojeg zekana...moji starci su ga naučili napadati...i sad kad mu se oni približe i stave ruke u točno određe položaj ili kada mu mašu s novinama on se zaletava i hrči, i želi ih ugristi ako bježe, a ako su mirni onda je i on miran. i pri tome ne maše s repom, nego ga samo zavine u zrak, a uha spusti. ja uzaludno njih pokušavam odgovoriti od tog zezanja ali ne uspijevam, čak ih je nekoliko puta jako ugrizao, brat je imao zavoj na prstu....
pepa7
Kunić
Kunić

PostPostao/la Ledolina » ned lis 28, 2007 7:24 am

pepa7 je napisao/la:ja imam iskustva s napadanjem mojeg zekana...moji starci su ga naučili napadati...i sad kad mu se oni približe i stave ruke u točno određe položaj ili kada mu mašu s novinama on se zaletava i hrči, i želi ih ugristi ako bježe, a ako su mirni onda je i on miran. i pri tome ne maše s repom, nego ga samo zavine u zrak, a uha spusti. ja uzaludno njih pokušavam odgovoriti od tog zezanja ali ne uspijevam, čak ih je nekoliko puta jako ugrizao, brat je imao zavoj na prstu....

Tako im i treba! :ljut:

Mene moji znaju "gricnut" ako im radim nesto sto im se ne svida u tom trenutku- npr Jurkica nije uvijek raspolozena za rezanje noktica ili kad Simbi mzem njuskicu- ali to nisu pravi ugrizi- zapravo me samo uhvate zubima bez stiska i odmah puste ili me povuku za rukav majice zubima.
slika[url=http://ticker.7910.org/eng][img]
Ledolina
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la mubi » ned lis 28, 2007 15:46 pm

evo me :blush: ne stižem baš više na forum, pročitam tu i tam što se događa...

no, da, mahanje repićem je, po mom opažanju, više znak iritacije i neagresivnog upozorenja "daj, bjež, dosadan si!". kad već spušta uši, to je opasno :D
mubi
Kunić
Kunić

PostPostao/la salatica » ned lis 28, 2007 18:56 pm

super moxa, baš me veseli da ste se sprijateljile :)
curica se osjeća sve sigurnije i sve čekam kad ćeš napisati da si dobila prvu pusu
salatica

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan