Zvonkec, Gizmo i ostali :-D

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

Zvonkec, Gizmo i ostali :-D

PostPostao/la žutaš šapica » sub tra 13, 2013 7:19 am

nadam se da ćemo se uspjeti malo predstaviti :-D
slika
Zvonkec na kutnoj
slika
Zvonkec sa Djedom Mrazom
slika
Zvonkec
slika
Zvonkec kod Djeda Mraza
slika
Zvonkec špijunira
slika
Vita spava
slika
Gizmač odmara
slika
Zvonkec i Vita prije spavanja
žutaš šapica
Zečić
Zečić

Re: Zvonkec, Gizmo i ostali :-D

PostPostao/la Jeja » sub tra 13, 2013 8:44 am

Jao baš su slatki, samo su male slikice... :blush:
P.S. Gizmo... Zakon ime. :thumb:
Jeja
Zečić
Zečić

PostPostao/la žutaš šapica » sub tra 13, 2013 9:05 am

Zvonkec je naša ljubilica, ima godinu i pol, a Gizmač je postao suvišan njegovoj obitelji, iako je kod njih bio tri godine... dopremljen je k nama na dva tjedna na čuvanja, i od onda nitko ne pita za njega... panđice je imao... nevjerojatne, napadao je, grizao, nije se dao nositi... to je bilo prije 7 mjeseci... boravio u gajbici non- stop koja je bila koma mala, mi takvu koristimo kao transporter... i od onda je kod nas, nakon 7 mj Gizmo je postao od malog gremlina pravi mali Gizmo, mazast i dobar, još koji put frkne, ali, sada je on mala bubica... ok, nije baš mali :-D
Iako su vlasnici BIVŠI rekli za njega da je lud, i da smrdi, to uopće nije istina, on je jedna dušica koja je bila zanemarena, i naravno, izložena dvoje djece koji nisu najnježniji...
Kad sam ja pojasnila da Kunići ne smrde nego njihovi wc-i ako se ne čiste, samo se kolutalo s okicama...
U svakom slučaju, mi poštujemo da njemu odgovara mir, mazimo ga, ali ga ne gnjavimo.
Zvonkec s druge strane, ima potrebu sve čuti, sve vidjeti, i uvijek je tu negdje, ali on je facica svoje vrste.
Kaj se fotkica dotikavlje, stisnula sam ih jer sam pročitala negdje da moraju biti malene, pa nisam htjela namjerno kršiti neko pravilo...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jeja » sub tra 13, 2013 9:59 am

A bogec mali... Jadan Gizmač. :sad: Ah ima svakakvih ljudi! :ljut:

Ma mogu bit i malo veće slike, ne smiju samo one ful velike... :wink:
Jeja
Zečić
Zečić

PostPostao/la lorena105 » sub tra 13, 2013 10:25 am

Jao koje ljepote :ujea:
vlasnica 5 malih zlata <33
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la žutaš šapica » sub tra 13, 2013 14:02 pm

Hvala, hvala :-D eto, da, ima svakakvih ljudi, ali, osjeti životinja tko je dobar... a kad mu bivši vlasnici navrate, prođu pored njega, kao da ga nema... ja sam samo jednom prilikom rekla- kad ste ga zadnji put pomazili... ali glupa sam jer očekujem da su svi kao i mi...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jeja » sub tra 13, 2013 14:23 pm

A jel su Gizmo i Zvonkec skupa ili su odvojeni? Pretpostavljam da su oba dečka po imenima pa me zanima kako imate to organizirano? Znam da je meni bilo komplicirano prije nego je Simba kastriran, a i onaj period kasnije dok još ne smiju biti skupa, pa su morali biti odvojeni, i odvojeno svakoga puštati itd.
Jeja
Zečić
Zečić

PostPostao/la žutaš šapica » sub tra 13, 2013 15:24 pm

ovako, nažalost, nisu kastrirani,Zvonkecj nije jer stvarno nije bilo potrebe, nisam planirala još jednog, ali eto... on je blag, umiljat, i nikad nije sam jer mu naša retriverica pravi društvo, vidite po slikicama raspored spavanja .-D.
E sad, kad je Gizmač došao, dostavljen je maltene u krletki, u gajbici koju bi smrtnici koristili za npr. WC... mi takav koristimo umjesto transportera... i tako smo uspjeli dobiti veću gajbu za Gizmača... ono kaj nisam znala je da kopča na tom kavezu ne drži dobro- pn je cijeli žičani, a vrata, velika, kad ih hoćeš zatvoriti, se kopčaju dolje, na plastiku... ali ne dihtaju dobro, što sada znam, i samo ju treba malo pomrdati, i gajbica je otvorena, vrata su gore kao na pant, tako da se Gizmač samo naslonio, i vrata su se otvorila :-D i to baš dok je Zvonkec bio vani- do tada smo ih imali puštene, ali smo pazili na vrata između hodnika, da se ne sretnu... mislila sam ih upoznavati onako, preko mreže malo, pa kastrirati Gizma, jer je dosta dugo napadao i grizao... e sad, kak je Gizmo bio šatro zatvoren, tak je Zvonkec slobodno skakutao po našem stanu... i Gizmač se pustio van... kad sam vidjela praznu gajbu, protrnula sam- ali sreća, prvo se nisu skužili, a onda su se sam ponjušili, nije bilo tučnjave niti nekih zvukova... Gizmo si je našao čošak, i tamo miruje, a Zvonkec hopše... e sad, kaj bi bilo da ih ja pustim same tako neko vrijeme, neznam... Gizmo je debeli, tusti zekan, a Zvonkec krhki i mazasti... tako da ne želim misliti kaj bi bilo... u svakom slučaju, prakticiram, bar za sada da su pod budnim okom, bar dok hrgana ne kastriram... nisam ni sama pametna... ali Gizmo i nije neki istraživačp, on i kad je pušten ode u jedan čošak, ili na fotelju, i od tamo promatra, kunja... Zvonkec pak mora sve čuti i vidjeti... Gizmo nije oduševljen sa psom, trpi ju jer je veća, ali ju i napada pomalo, dok ju Zvonkec obožava, a i ona njega.
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Jeja » sub tra 13, 2013 17:41 pm

Da, tako sam si i mislila... Zeznuto je to. Ja osobno nemam iskustva s istospolnim zekanima, ali znam da se baš ne preporučuje imati dva istog spola, iako ima iznimki kada su oba kastrirana/sterilizirana i/ili dolaze iz istog legla pa se slažu. Morat ćete jako paziti da ne bi šta slučajno bilo i ne ostavljati ih same bez nadzora. A sad jel bi se mogli slagati kada se ovaj kastrira, ne znam, neka kaže netko iskusniji... Moji su muško i žensko pa im prvo upoznavanje nije baš tako glatko teklo, bilo je malo napadanja od strane Nale, iako ju je Simba samo htio buškati i maziti, ali ubrzo su puse pobijedile. :D
Jeja
Zečić
Zečić

PostPostao/la žutaš šapica » sub tra 13, 2013 20:52 pm

slika

Uploaded with ImageShack.us
evo jedna Uskršnja, Zvonkec sa košaricom :-D
slika

I Gizmo, divlji zeko... moš si mislit, koji je danas spavao na krilu... danas je došla bivša vlasnica, gledala ga kak mu klipam noktiće, i kad sam ga okrenula i začohala, kad je zaspao, rekla je da bi ga najradije uzela natrag...
slika

jedan jako društveni dečko- lijepi Zvonkec
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la žutaš šapica » sub tra 13, 2013 21:05 pm

slika

najbolji frendovi, Zvonkec i Vita
slika

mala mazilica Zvonkec
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la lorena105 » ned tra 14, 2013 8:19 am

uf koje njuškice, sve bi ja to uzela k sebi :zekoo3: a bivšoj vlasnici neg je sada samo žao, treba naučiti neke stvari :dry:
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la žutaš šapica » ned tra 14, 2013 8:39 am

e takvi ti niš ne nauče... ona jučer gleda u bucka, i veli, joj, a kad je sve na meni... a ja si mislim, a kaj meni gajbe i stan čisti netko drugi? Zato kaj je njoj teško počistit i održavat svog, zato ja sada održavam dva dlakavca... i zamisli, moji čisti... sami od sebe :-P. Pitala me da koju piljevinu koristim kad nema mirisa, a ja velim, kupovnu :belj: kao i ti, samo kaj ju ja mjenjam :belj: ...
Zamislite situaciju da svoje dlakavce ne počistite npr 10 dana... jel zekan kriv kaj kakica i piška imaju miris? Kaj bi se desilo da mi, ljudovi, ne spuštamo dasku, a deset dana obavljamo sve u školjku? ili ne u školjku nego u kut stana? Prema tome, niti je zekan kriv, niti ON smrdi.... a za zapuštanje šapa do te mjere da su mu panđe deformirane, i da mu noktići rastu na van, za to nema nikakvog opravdanja, onaj vlasnik koji se bavi sa svojim uhonjom to primjeti, jedino onaj koji ga ima non stop u gajbi, bez da ga podraga, jedino taj zanemari to, i tu nema opravdanja... ona mi znala reći- pa kad ja nemam kliper- ja velim- pa znaš da imam ju, a i kad nisam imala, imala sam grickalicu... ma... eto, to je update o dlakavcu i kontaktu s njegovim bivšim ljudima...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la lorena105 » ned tra 14, 2013 9:10 am

žutaš šapica je napisao/la:e takvi ti niš ne nauče... ona jučer gleda u bucka, i veli, joj, a kad je sve na meni... a ja si mislim, a kaj meni gajbe i stan čisti netko drugi? Zato kaj je njoj teško počistit i održavat svog, zato ja sada održavam dva dlakavca... i zamisli, moji čisti... sami od sebe :-P. Pitala me da koju piljevinu koristim kad nema mirisa, a ja velim, kupovnu :belj: kao i ti, samo kaj ju ja mjenjam :belj: ...
Zamislite situaciju da svoje dlakavce ne počistite npr 10 dana... jel zekan kriv kaj kakica i piška imaju miris? Kaj bi se desilo da mi, ljudovi, ne spuštamo dasku, a deset dana obavljamo sve u školjku? ili ne u školjku nego u kut stana? Prema tome, niti je zekan kriv, niti ON smrdi.... a za zapuštanje šapa do te mjere da su mu panđe deformirane, i da mu noktići rastu na van, za to nema nikakvog opravdanja, onaj vlasnik koji se bavi sa svojim uhonjom to primjeti, jedino onaj koji ga ima non stop u gajbi, bez da ga podraga, jedino taj zanemari to, i tu nema opravdanja... ona mi znala reći- pa kad ja nemam kliper- ja velim- pa znaš da imam ju, a i kad nisam imala, imala sam grickalicu... ma... eto, to je update o dlakavcu i kontaktu s njegovim bivšim ljudima...

:thumbup: tako i ja ne mogu vjerovati kako su neki ljudi glupi kad recimo dođu k meni i onda me ispitivaju kako to da imam zeke, da oni smrde i te gluposti uh :ljut: i onda se uvjere da vlada higijena i da nitko ne smrdi :P ali baš to što kažeš, ja im uvijek navodim taj primjer kao da kako bi "ljudi" smrdjeli da ne puštaju vodu za sobom nego sve u neku prostoriju :belj:
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la žutaš šapica » ned tra 14, 2013 9:18 am

uz razliku tu da, zekani ako su na suhom, znači u očišćenom, i nikad ne vide kap vode osim u ustima, ne smrde, a nekim ljudima ni pranje ne pomaže... :-D ah... uvijek bude bilo ljudi sa glupastim komentarima... glupi komentari su medalje na glupim ljudima...
Tako meni za pse kažu- pa kak se tvoji ne linjaju, kak im je tak meka dlaka, kak ne smrde- a ja velim- linjaju se, ali ih četkam, dlaka je meka jer ju održavam, a ne smrde jer ih držim čistima...
Svaka životinja je odraz svog vlasnika, tako da... ja kad se sjetim kak su oni držali ovog mog uvaljenog harambašu... meni nije problem nikad bio kad me netko pita- mogu vidjeti Zvonkeca? Ili gajbu... ne velim da nikad nema kuglica, ima, ali u čošku, onoliko koliko je mogao do tada pokakati u tom danu... a kad se sjetim njegove one male gajbice u kojoj je došao, mene čudi da on, tak veliki kolki je, kad je uvijek bio u zametanom, nije razvio neku šugicu, ili navukao neku boleštinu... ali nećemo o tome... mislim da nam je potrebna nova slikica :-D
slika

slika

papamo
žutaš šapica
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan