Grize papir

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Grize papir

PostPostao/la Nebojša » ned sij 15, 2012 20:38 pm

ovaj moj zec grize papir po kuci otmemu ali malo pojede malo valjda mu nece skodidi :huh:
Nebojša
Zečić
Zečić

Re: Grize papir

PostPostao/la ars » ned sij 15, 2012 22:46 pm

Ne ako pojede malo, al to nije hrana za zeca pa bi trebalo izbjegavati svakako. Neki dobiju proljev od papira, što sigurno nije poželjno.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Nebojša » ned sij 15, 2012 23:44 pm

malo pojede...
Nebojša
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » ned sij 15, 2012 23:45 pm

Pa nedaj mu da jede,makni papir koji mu se moze naci na putu :rolleyes:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Nebojša » sri sij 18, 2012 14:23 pm

ne dam mu naravno ali kad naleti :huh:
Nebojša
Zečić
Zečić

PostPostao/la Ludovica » čet tra 26, 2012 19:46 pm

Ludovica otkad sam je dobila, dakle skoro 2 godine jede ono sto gricka, od kartonskih kutija, kolutova od toalet papira do jabukovih grancica. Nikad samo ne iscepka, vec uvek sazvace i pojede... :hm:
Ludovica
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » čet tra 26, 2012 19:53 pm

Nebi nikako smjela to,makni joj sve takve materijale koji su se mogli naci na putu. Jabukove grancice smiju i pozeljno je.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Nebojša » pet tra 27, 2012 17:05 pm

ne sme da,mada i moj ponekad to radi cesto grize djon patike,sprecavam ga koliko mogu :D
Nebojša
Zečić
Zečić

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » pet tra 27, 2012 19:20 pm

Đonovi, papir i karton...sve moje skripte imaju potpis...ako ne pazim sekundu njam njam hahahahahah :D a da ne pričam o kablovima...probala sam sve moguće načine i ne pali ništa :huh: jedini lijek je zbilja da mičeš sve i paziš...
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Ludovica » ned tra 29, 2012 14:16 pm

:huh: Bas me cudi, posto na stranim sajtovima pise suprotno. Da karton papir i sl, nisu opasni za njih i da smeju da ih pojedu, jedini uslov je da nema printa, da nije glossy papir, da nema lepka i tako to. Sam papir i karton (nebojeni) se sastoji od celuloze i ne vidim kako to moze biti nesto sto ne mogu da svare! Takodje, one kucice za penjanje i igranje sto se prave za kunice su sve od kartona te vrste i na njim uglavnom stoji uputstvo da ne moze da naskodi ako pojedu.
Ludovica vec par godina proguta jednostavno pojede to sto gricka od kartona i nikad nije imala neki problem zbog toga.
Ludovica
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » ned tra 29, 2012 16:48 pm

Mislim da se to odnosi na to da ako slucajno koji put pojedu da im nece naskoditi a ne da jedu non stop i stalno kroz godine....iskreno neznam kako ti se to cini normalno,cudi me da se vec nije zacepila....btw kolutovi toalet papira imaju ljepilo u sebi,cime mislis da se lijepe krajevi?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ludovica » uto srp 03, 2012 23:08 pm

... pa... Ludo se nije zacepila verovatno zato sto nije skodljivo. kad sam citala sta kazu neki poznati americki veterinari strucnjaci za kunice, bilo je tako. to jest, da ne moze da im naskodi, osim ako jedu u bas velikim kolicinama. I Ludovica i moja druga dva zeca su grickala karton i papir povremeno, i stvarno nisam primetila da je ijedan imao problema zbog toga. Nisam ni rekla da jedu non stop, vec ponekad, ne znam da li je normalno, ali moj je utisak da im nece naskoditi u manjim kolicinama.
Ludovica
Kunić
Kunić

PostPostao/la zekili » sub srp 07, 2012 15:01 pm

Ludovica je napisao/la:... pa... Ludo se nije zacepila verovatno zato sto nije skodljivo. kad sam citala sta kazu neki poznati americki veterinari strucnjaci za kunice, bilo je tako. to jest, da ne moze da im naskodi, osim ako jedu u bas velikim kolicinama. I Ludovica i moja druga dva zeca su grickala karton i papir povremeno, i stvarno nisam primetila da je ijedan imao problema zbog toga. Nisam ni rekla da jedu non stop, vec ponekad, ne znam da li je normalno, ali moj je utisak da im nece naskoditi u manjim kolicinama.

To sto joj nije trenutno nesto bilo ne znaci da to nije neskodljivo!
Ako vec navodis "poznate americke veterinare strucnjake" onda im navedi ime i izvor sa c/p navedenenih tvrdnji.
I da, nije normalno da kunic jede papir, a svaki savjesni vlasnik ne bi smio dozvoliti kunicu da dode uopce u mogucnost da jede papir.
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la markiza » sub srp 07, 2012 19:11 pm

Moze i covek da jede papir i djon od cipele ili tako nesto i nece mu biti nista ako jede u malim kolicinama ali cemu sve to? :nenene: Mislim da ipak treba voditi racuna da se u blizini zeke ne nalaze takve stvari koje uopste nemaju nikakvu hranljivu vrednost za njega. :klopal:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » ned srp 08, 2012 11:23 am

Lako je ako zeko većinu vremena provodi u kavezu i pustiš ga po par sati van...ali ako imaš zvrkana kao ja u kući poput psa ili mačke onda se može dogoditi da negdje nešto gricne jer ne možeš 24/7 bditi nad njim....naravno jedenje papita nije zdravo za njega ali su lukavi i ako na nešto usmjere svoju pažnju 3 dana će gledati način da dođu do toga...sjećam se moje skripte za zadnji ispit...3 dana ju je promatrao...popeo bi se na kauč kraj mene pa onda malo pokušao gricnuti... i kada sam išla spavati sam je stavila gore na stol cca 55 cm...mislila sam nema šanse da to dohvati...ali je našao način...hop na kauč...hop na naslon od kauča...hop na policu za knjige i po njoj do stola i onda skok u dalj na stol HAHAHAHAHAHAHA probudilo me samo žvakanje papira usred noći :D
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan