apsces na nosicu :(

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: apsces na nosicu :(

PostPostao/la zeko Simba » uto pro 09, 2014 20:23 pm

Ako ne žele dirati moraju uvesti Benzapen u terapiju, ali ako njemu curi oko i sve od ranije ne staje ja bi ozbiljno razmislila o operaciji jer je moguće da problem nastaje od zubiju
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la HŽV » čet pro 11, 2014 23:13 pm

Priložio sam RTG snimku u prijašnjem postu. Na temelju te snimke je receno da nema problema sa zubima niti sa plucima, pa su po njoj otkrili taj apces. Odluceno je da ga nece kirurski tretirati jer nije velik. Međutim oko mu suzi svakodnevno vec duze vrijeme, također kaslje vec duze vrijeme, te svira/hropce prilikom disanja (zvuk slican cviljenju, ali nije cviljenje bar tako mislim).
A prosao je 7 dana antibiotika, pa je bila pauza mala pa opet 7 dana antibiotika. Prvi put je dobio Enroxil, za drugi put nisam siguran ali vjerojatno je bio enroxil. Prije toga sam mu ja davao Sulfadimidin 32% kroz 7 dana u vodi ali nije pomoglo za tu prehladu. Tako da on trenutno ima problem sa prehladom, apcesom, suzi mu oko, a sve tri stvari su zapravo povezane pa se mogu gledati i kao jedan problem po meni. Al ponasanje i sve je ok, a problem traje sigurno 2-3 mjeseca vec. Probat cemo onda sa ovim preporucenim anibiotikom, pa cemo vidjet sta ce bit.
HŽV
Kunić
Kunić

PostPostao/la zeko Simba » sub pro 13, 2014 8:03 am

Svejedno bi bilo dobro da nam kažeš kod kojeg si veterinara bio. Ne da bi ga osuđivali nego radi boljeg savjetovanja. Uglavnom kada se atb daje tako malo po malo u razmacima ima više štete nego koristi. Moj savjet je nastaviti enroxil i uz to dodati Benzapen. On se daje svaka tri dana.
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan