Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini
donattello je napisao/la:hmm..jel postoji neka mogućnost da se ne probudi iz anestezije ili da ugine??toga se bojim...
i btw. mislila sam da mu kupim prijatelja(ne znam,muškog ili ženskog zeku) pa da ih obadvoje kastriramo/steriliziramo,ali mama veli da kastrirane/sterilizirane životinje pate![]()
Zeko_Jurica je napisao/la:
- patnja ili sreća jednog živog bića ne ovisi o kastraciji. Prednost kastracije je mogućnost života u društvu, što je kunićima jako važno
http://zecovi.net/KUNICI_KAO_KUCNI_LJUBIMCI.pdf
sanjita je napisao/la:Sterilizacija je dobra i sa zdravstvene strane jer sprecava mogucnost nastanka raka maternice koja je kod malo starijih zenki vrlo visoka kod kunica,i to od 50-80 posto...tako da se preporuca zbog toga,ali naravno to svaki vlasnik odlucuje sam za sebe.
viewtopic.php?f=17&t=221
Citat iz teme gore:
"Još jedna bitna, a do sad nenavedena stvar je da najveći uzrok smrti nesteriliziranih ženki iznad 4 godine je rak maternice. Iznenadili bi se koliko je to rašireno kod naših krznenih prijatelja. Sterilizacijom taj problem nestaje. Što naravno opet ne znači da treba svaku ženku koja neće imati pomladak bez razmišljanja podvrgnuti takvom zahvatu. Bitno je odvagnuti za i protiv, jer je ta solucija nepovratna."
Zeko_Jurica je napisao/la:... a možda se poslije toga desi i društvo![]()
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.