Sugarac? opet ili jos uvijek?

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Sugarac? opet ili jos uvijek?

PostPostao/la moxa » uto stu 06, 2007 9:53 am

Mileni su zbog cohanja i nadjene jedne buhe bili na tretmanu skupa sa stanom - ciscenje, zaprasivanje, spricanje, sve sto ide u kompletu! Ali stvar je u tome da se Dusko i dalje coha, i to opet usi ili celjust kao i kada nam je tek dosao pa je ispalo da ima duuuboko u uhu pocetak sugarca (jedva ga i Kozjan prokuzio) i sad si mislim mozda se on nije ni cohao zbog buha... U prvoj turi dobili smo kod Kozjana kapi Otonazol kapati 2 tjedna, 2 puta dnevno, ali ocito nije pomoglo (bio mir mozda 10 dana)! Cijelu proceduru sam davno prolazila s jednom macom pa vec znam da kapi kod njih ne daju rezultate nego fino dobiju 2 pikice u razmaku tjedan dana i mirni su! Jel postoji slicno rjesenje i za kunice? Neka injekcija umjesto kapi da se rjesimo ako opet ispadne sugarac? Ja opet u uhu ne mogu naci nista, ali tako je bilo i prije pa cemo izgleda opet morat do veta!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la moxa » uto stu 06, 2007 11:03 am

Citam okolo pa jel bi isao Ivermectin mejbi? I zasto ga odmah ne primjenjuju ako pomaze? Bit ce lud ako moramo opet vet-u, ali dobro...
Cekamo savjet pametnijih!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la tarra » uto stu 06, 2007 11:16 am

Meni je pomogao sumpor...on ubija male životinjice poput šugarca,pa ako je u početnom stadiju probaj prah nasipati u uho.
Ako poliže malo neće biti ništa jer ionako malo ide u uho,samo pazi da ne stepava baš odmah uhekima jer puno otiđe van pa nije niš koristi .
tarra
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la moxa » uto stu 06, 2007 12:19 pm

C/P iz texta na forumu:
Primenjuje se lecenje suge inijekcijama sa preparatom IVOMEC u dozi od 0,1mg na kg telesne tezine. Kod ove suge lecenje treba ponoviti 2-3 puta u razmaku od 6-10 dana, zbog generacija sugaraca koji se naknadno izlegu.
Jel bi to mogla kod Kozjana, u Bubi ili? Ili ce me opet opskrbit kapima koje ne pomazu ocito?
Ovo sa sumporom sam citala sad, ali nekako mi je dosadasnje iskusvo sa sugarcem pokazalo da su injekcije bile najbolje/najlakse/najuspjesnije rjesenje pa cemo danas popodne zivkat veterinare opet!
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » uto stu 06, 2007 14:31 pm

moxa je napisao/la:Jel bi to mogla kod Kozjana, u Bubi ili? Ili ce me opet opskrbit kapima koje ne pomazu ocito?

To je potkožna injekcija, Grga dobio u Bubi za svoje parazite prije tjedan dana
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » uto stu 06, 2007 14:34 pm

Cijena terapije ako smijem znati?
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » uto stu 06, 2007 14:36 pm

40 kuna sam platila to i vitaminsku :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » uto stu 06, 2007 14:38 pm

Vitaminsku smo dobili prije 4 tjedna kod Kozjana i reko nam je da to drzi 6mj! A nis, ako se ispostavi da je sugarac zicat cemo rjesavanje pikicama ako je sigurnije da ce ih otkloniti!
Tnx
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » uto stu 06, 2007 15:21 pm

Ništa, Moxa opet moraš kod Tomislava :P ;D
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la moxa » uto stu 06, 2007 15:31 pm

Jooj, dobro da ste me podsjetili, vec sam zaboravila na njega... Mada Kozjan mi je blize, a obzirom da stalno zicam prijevoz mozda ipak odemo njemu blize! Ma ipak bolje Buba ;D :P ;D
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la moxa » sri stu 14, 2007 15:49 pm

Dobili opet pikicu Ivermectina (nakon kastracije dobio isto pa se to racuna kao prva), za 10-14 dana na trecu, a siroce vec dosta svrbi, na kozi usiju se vide nekakve promjene, kao tamnije flekice, vise djeluje kao da je koza uha zmazana, na jednom mjestu crvenkasto/iziritirano... Svasta se navuklo na Duska, ali za sada nadam se da se nista nece predugo zadrzati!
Da mu osim injekcija necime mazem/cistim uho? Rekli u Bubi da u pravilu ne treba, ali imam jos Otonazola, ili nesto drugo, gospinim uljem malo? Nije cudo da je jadan ovih dana...
moxa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Charlie » sri stu 14, 2007 17:00 pm

Jel imaš srebro?

Grgi je nakon prve injekcije Ivomeca koža bila bolje, nakon druge je super, ali će dobiti još jednu
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la iva985 » sri stu 14, 2007 20:01 pm

Mrvica si ceska usi, pogotovo desno, i sad se skroz prorijedila dlaka na uhekima... koza je normalna, al se dosta vidi...
da napomenem, ima upalu desnog oka, pa neznam jel to moze biti povezano s time sto ceska jace to uho??
iva985
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la salatica » sri stu 14, 2007 20:50 pm

jel ima kakvu ranicu na ušima?
nekad im se koža peruta i više se svrbe uslijed promjene klimatskih uvjeta tj. topline zraka i vlažnosti
ali ne tako da si depilira uši :huh:
špricaj uheka srebrom i to čim češće :wink:
salatica

PostPostao/la iva985 » sri stu 14, 2007 22:28 pm

koza je normalna, ne peruta se i nema ranica... izgleda da ju smeta to sto joj cesto ispirem oko, kapam i mazem pa se svako malo cisti...
spricam sa srebrom, ali i to ju smeta, sve sto stavim na nju pokusava skinuti... prase moje malo... :lud:
iva985
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan