Moj prvi kunić i ja :)

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Moj prvi kunić i ja :)

PostPostao/la Niny2107 » čet svi 03, 2012 7:22 am

Pozdrav svima!Imam kunića starog 5-6 mjeseci...nije baš raspoložen za maženje,više je za igru.Voli se igrat s mojim psom,i počeo se valjati poput njega.Imam pitanje u vezi igre,naime ne da se mazit i svaki put kad ja krenem prstićem prema njemu on onak veselo odskoči i pobjegne,i tak se možemo natezat 10-tak minuta,da li je to njemu igra ili poruka : NINA PUSTI ME NA MIRU? a onda kad prestanem to radit,dođe mi do noge i počne ju lizat,ili ruke(to je jučer bilo).Bio je na kastraciji u ponedjeljakm jer mi je počeo skakati na psa,pa to više nije bila igra nego napastovanje :) i misla sam da će prestat piškit po posteljini,ali nije :/ rekla mi je veterinarka da su inače kunići mirniji kada se odu cjepit,al da je moj jako živahan,čak mu nije uspjela dat treću injekciju,a dobro možda iz razloga što nisam ja s njim bila tamo,ko ostale dane :/ :zeko3:
Niny
Niny2107
Kunić
Kunić

Re: Moj prvi kunić i ja :)

PostPostao/la altan » čet svi 03, 2012 11:20 am

Dobrodosli!
Odakle si? Kakvo cijepljenje? Kunici se ne cijepe osim ako zive vani..Cijepljenje nema nikakve veze s ponasanjem kunica..kastracija je bila tek u ponedjeljak tako da se hormoni nisu mogli iscistiti iz organizma pa onda ni utjecati na njegovo ponasanje/zapisavanje..tu na forumu ima vec tema o ucenju zeke na wc pa probaj prosvrljat malo..a ono sto si bila opisala mi djeluje kao igra :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Niny2107 » pon svi 07, 2012 20:06 pm

Jao ispričavam se,ne nakon cjepljenja nego nakon kastracije :) krivo sam napisala :) a nadam se da je igra...danas je režao na moje sestrične,stvarno me iznenađuje s ponašanjem,ali prema meni je normalan! iz zagreba sam ;)
* cijepio se nakon kastracije,ODNOSNO primio antibiotike(KRIVO SAM SE IZRAZILA)
Zadnja izmjena: Niny2107; uto svi 08, 2012 8:35 am; ukupno mijenjano 1 put/a.
Niny
Niny2107
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » pon svi 07, 2012 20:45 pm

Cijepljenje i primanje antibiotika su dvije razlicite stvari.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » pon svi 07, 2012 23:09 pm

kod kojeg ste veterinara bili?
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Niny2107 » uto svi 08, 2012 8:34 am

joj što volim pametovanje CIJEPLJENJE I ANTIBIOTICI su dvije različite stvari-PA NAPOMENULA SAM DA SAM SE KRIVO IZRAZILA U ŽURBI PISANJA ĐIZSSSSSS -.- :dry:

Bila sam u Bubi :D odlični su mi,i sve je super prošlo on je odma prvi dan bio vesel,i jeo je i pio je.Baš je živahan zeko!Samo ne razumijem njegovo ponašanje,da li je igra ili ljutnja :) pa sam zato postavila pitanje :)
Niny
Niny2107
Kunić
Kunić

PostPostao/la Niny2107 » uto svi 08, 2012 8:43 am

altan je napisao/la:kod kojeg ste veterinara bili?

Bila sam u Bubi na kastraciji :)
Niny
Niny2107
Kunić
Kunić

PostPostao/la sanjita » uto svi 08, 2012 12:07 pm

Joj sto volim kad se netko odma dere...napisala si prvo cijepio se ODNOSNO primio je antibiotike...tako da se lako moglo mislit da si pomjesala dvije stvari...sorry nema potrebe za tim tonom odma.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la altan » uto svi 08, 2012 12:19 pm

meni djeluje kao igra
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » uto svi 08, 2012 13:20 pm

Oni opčenito ne vole kada im se prilazi od naprijed otvorenom rukom...Damir kojiko god je pitom i maza odmah spusti uši i namjesti šapice u borbeni stav...tako da probaj s leđa :zeko8:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ars » uto svi 08, 2012 15:14 pm

Niny dobrodošli! :)
Nemojte se ljutit odmah, cure su reagirale jer je bilo već svakakvih slučajeva i nestručnih veterinara, pa nas ne bi puno iznenadilo da je neki nazovistručnjak od veterinara dao antibiotik uz kastraciju ili preporučio cijepljenje zeca :rolleyes: Stvarno je svakakvih "dijagnoza" već bilo.. Ali ako je u Bubi, onda je sve ok.
Što se kastracije tiče, ma prestat će zapišavati s vremenom, treba do 5 tjedana da se ti hormoni iščiste iz tijela, a ovo skakutanje je igra vjerojatno, ako se tako igra i druži sa psom, očito je vesela i društvena životinjica :) S vremenom i godinama postaju mirniji, obično se hoće i više maziti, i puno se više orijentiraju na ljude.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Niny2107 » uto svi 08, 2012 19:28 pm

Puno Vam hvala na odgovorima :) baš ću promatrat malo tu igru :) i probat ga skužit...iako još ne razumijem zašto "reži" na nepoznate a ponekad i na mene ? sladak je :P al mu je još uvijek najinteresantniji moj Bichon s kojim se najviše igra i ljubi :zeko8:
Niny
Niny2107
Kunić
Kunić

PostPostao/la virion » uto svi 08, 2012 19:59 pm

Vrlo vjerojatno je teritorijalan zbog hormona. Kroz mjesec-dva ce vjerojatno prestati s rezanjem. Posebno ako to prije puberteta nije radio.
slika
slika
virion
Zečić
Zečić

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan