Zeko kunja i ne jede

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Zeko kunja i ne jede

PostPostao/la Bubac » čet tra 18, 2013 7:30 am

Nasao sam se u problemu.. vec par dana mi zeko kunja, ne jede skoro pa nista, a vodu pije u izobilju.. u WCu samo piski i ostavi doslovno par kuglica (no nije nista ni jeo pa to smatram razlogom zasto nema kuglica).. izadje iz kaveza i dodje do mene maziti se no nije uopce zivahan.. samo lezi i kunja na mjestima gdje nikada nije spavao...

Izvana ne vidim nikakve promjene na njemu koje bi mogle uputiti na bilo sta... star je cca 6 god. i mogu reci da je malo predebel ako Vam to sta znaci...

Veterinarka nazalost nezna sto bi moglo biti osim da mu da preventivno neke antibiotike i vitamine..

Ima li netko ideju?
Bubac
Zečić
Zečić

Re: Zeko kunja i ne jede

PostPostao/la Foxy » čet tra 18, 2013 11:51 am

Moguć začep pa krenuti što prije s antizačep terapijom. Škoditi mu ne može. O začepu ima more toga na forumu... Zeko mora jesti pa ako neće sam, onda ga treba hraniti na špricu.
Može biti da ga muče zubi pa zato ne jede... Da li mljacka čudno, da li slini ili ima kakv iscjedak iz oka i slično? Možda je problem s preraslim kutnjacima, može biti apces...
A može biti i nešto stoto... Ovako na daljinu je teško reći, ali jedno je sigurno...
Jesti mora! Pogotovo ako je takav već par dana. Morate hitno reagirati.
"Friendship isn't about who you have known the longest
It's about those who came and never left your side."
slika Medena
slika
Foxy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 18, 2013 13:51 pm

Koliko je zeko star? Što jede inače? Što je zadnje jeo?
Već nekoliko dana je jaaako puno za takvo ponašanje i treba hitno početi terapiju. Da li znate što sve treba za to?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » čet tra 18, 2013 13:53 pm

Neka mu veterinarka pregleda kutnjake otoskopom. posto nazalost nema svaka vet ambulanta to,neznam dali ce to biti moguce. ali zeko svakako mora jesti jer ako mu i probava stane,gotovi ste,puno teze cete se izvuci iz takvog stanja. jel se zeko linja? jel dobiva malt pastu?
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 18, 2013 13:58 pm

Otoskop bi trebala imati svaka ambulanta, to je po meni jedno od osnovnih sredstava za rad. Mnogo pasa i maca imaju problema s ušima i to treba za pregled. Pitanje je samo da li će veterinarka znati prepoznati nepravilne tj prerasle kutnjake
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bubac » čet tra 18, 2013 14:37 pm

ne primjecujem nista cudno izvana.. ne linja se, nikakvih iscjedaka nema, doslovno sve kao i inace osim sto ne jede i nije nimalo zivahan.. veterinarka mi je i sama rekla da nema iskustva sa kunicima jer smo premalo mjesto i ja sam jedini koji ima valjda kunica kao kucnog ljubimca..

jucer je grickao malo jabuke.. i vidio sam da bira sjemenke bundeve iz mjesavine.. u ovih 6 godina koliko je star nije bilo nikakvih problema..

inace ne mljacka, ne slini.. kad ga mazim lagano skrguce zubicima kao i uvijek kad je sretan i zadovoljan.. no nema onog klasicnog trcanja po sobi kad dodjem kuci s posla.. inace ovo traje treci dan kako vidim da ne jede.. vode pije kao i inace, cak mozda i malo vise... najbliza veca veterinarska stanica mi je u Osijeku sto je 50km odavdje..

dogovorio sam sa veterinarkom da ga ujutro dovezem kod nje pa cu vidjeti da li ce ona ista primjetiti..

no htio sam cuti vase misljenje da ju mozda uputim na nesto sto bi moglo biti...
Bubac
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 18, 2013 14:44 pm

Niste mi odgovorili o njegovoj hrani, što jede inače i što je zadnje jeo. Može biti ili začep ili je pojeo nešto što mu je naškodilo pa mu treba ugljen. Da li imate rodikolana kući?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bubac » čet tra 18, 2013 14:53 pm

inace jede Friskies Menu mjesavinu i obozava iz DM-a hranu u obliku kolutica i bananica.. uz to ima domaceg sijena u izobilju, klip kukuruza za grickanje, friskies keks (koji takodjer obozava i otima iz ruke) te voli jesti jabuke pa mu redovno dajem cetvrtinu jabuke..

uzimao sam i Versele-Laga hranu u pet shopu no nju uopce nije volio...

ovo sto sam napisao mu je na raspolaganju 24 sata.. nista nisam mijenjao ishranu.. samo sam primjetio jedno jutro da nije klopao nista od toga..

rodikolan nemam no mogu sutra pogledati u veterinarskoj apoteci pa kupiti...

EDIT: citajuci o zacepu vidim da je dobro iscjediti ananas pa mu dati sok.. to cu napraviti odmah cim dodjem kuci jer imam svjezeg ananasa... da li ce biti ok da ga pomijesam u vodu? jer nju pije uredno...
Bubac
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 18, 2013 15:04 pm

Ako bude htio piti pomiješan s vodom super, ako ne onda ga navucite u špricu pa mu ga dajte direktno u usta, također razblažen s vodom, da ne bude prejak
Rodikolan je prirpdni preparat koji reguliar stolicu, tako da je to dobro imati u kućnoj apoteci.

Imače hrana kojom se hrani i nije najsretnije rješenje, ali ako je tako naučen i ima 6 godina onda mu ne bi ništa mijenjala, pogotovo sada kada ima problema sa stolicom
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bubac » čet tra 18, 2013 15:07 pm

pratio sam forum i vidio da je to najgora moguca hrana no probao sam nekoliko vrsta hrane ocekivajuci da ce voljeti nesto kvalitetniju hranu no nista.. jednostavno valjda je to kao Coca Cola ljudima.. uzas, a svi ju vole.. :nowink:

rodikolan cu otici odmah kupiti ako radi veterinarska apoteka poslije 17h kad budem isao s posla... dosada nisam imao nikakvih poteskoca sa njime pa nemam nista od tih preparata spremno..
Bubac
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » čet tra 18, 2013 15:08 pm

Možete mu umiješati u hranu žlicu zobenih pahuljica, one su isto dobre za izbacivanje dlaka iz crijeva
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bubac » čet tra 18, 2013 15:13 pm

ok.. javim rezultate..
Bubac
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet tra 19, 2013 9:29 am

ja bih jos pogledala je li trbuscic napuhnut..i svakako kupila sab simplex kapi protiv nadima..pa i to kapnula u ananas..iako ja bih rade ananas navukla na spricu pa tako dala jer sam onda sigurna da je zeko dobio sto je trebao dobit..a ovaku u pojilicu pa on popije nekaj malo mi nije bas rjesenje
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Bubac » sub tra 20, 2013 6:20 am

Ovim putem Vas moram obavjestiti da je moj mali andjeo izdahnio na mojim rukama u 4:52h jutros.. nadam se da ce mu biti bolje nego sto mu je ikada bilo kod mene...

:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
Bubac
Zečić
Zečić

PostPostao/la žutaš šapica » sub tra 20, 2013 7:50 am

Bubac, jako mi je žao... jako jako...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave