Moj zec je divlji!

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Moj zec je divlji!

PostPostao/la Rigolovac » sri tra 30, 2014 10:02 am

Ovako kupio sam zeca dok je imao 2 mjeseca otprilike ili malo starijeg i od pocetka je bio jako divlji.. Ne razumijem se u zeceve i neznam kako da ga pripitomim da ga mogu mazit i nosit i igrati se s njim.
Sad ga imam oko 9 mjeseci i jos uvijek je divlji. Molim vas pomoc! :(

Ovaj zec ima prilicno dugu dlaku, primjetio sam da ostali imaju kracu.
slika
Rigolovac
Kunić
Kunić

Re: Moj zec je divlji!

PostPostao/la Sendi » sri tra 30, 2014 10:37 am

Pozdrav dobro dosli :) kunici se razlikuju jednima je potreban jedan dan da se priviknu dok je drugima potrebno vise od par meseci , takodje su i plahe zivotinje u prirodi su plen i nikako ga ne smes juriti da udje u kavez i slicno. Moras imati mnogo strpljenja. Probaj sto vise vremena da provodis na podu ( u lezecem ili sedecem polozaju) i da cekas da ti pridje , mozes i u ruku da stavis njegovu omiljenu poslasticu ili kada lezis na podu da stavis poslasticu blizu tebe, nikako nemoj da pravis nagle pokrete. Predlazem ti da procitas sve o pravilnoj prehrani, smestaju, nezi, higijeni takodje i ostale teme na forumu dosta toga je napisano.Milsim da je tvoj kunic patuljasti angora ali ako gresim neka me neko ispravi :zeko3: :zeko3:
slika
Sendi
Zečić
Zečić

PostPostao/la Sendi » sri tra 30, 2014 10:38 am

Ups zaboravila sam divan ti je zekic cupavko mali, otvori mu temu ovde viewforum.php?f=11 :zeko3: :zeko3:
slika
Sendi
Zečić
Zečić

PostPostao/la Rigolovac » sri tra 30, 2014 17:00 pm

Ej hvala, proslo je vec oko 9 mjeseci, a on se samo malo pripitomio, jos uvijek se trese neznam zasto ne plasim ga ne radim nagle pokrete :(
Rigolovac
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » ned svi 04, 2014 22:03 pm

Divan ti je zeko :zeko8: nemoj ga uzimati u ruke mozda se zbog toga trese. Iako ne deluje mozda, ali se zeke jako plase kad ih uzimas u ruke. Budi pored njega bas kao sto ti je Sendi objasnila ali najbolje da lezis kraj njega jer onda ce se zeko opustiti. Pomazi ga pa ako pobegne ti mu opet pridji i opet ga pomazi ali ne pokusavaj da ga uhvatis nego samo ga blago miluj, vremenom ce ti dopustiti da ga i duze mazis. Moj zeko iako obozava da se mazi nekad se i igra samnom ja ga pomazim a on napravi korak napred ja mu opet pridjem i pomazim ga on opet se pomeri malo i tako se igramo kao jurke, on ne bezi nego kao da mi kaze ne mozes me maziti koliko ti hoces nego koliko ti ja to dopustim ;-) Zelim ti srecu i da uzivas sa svojim zekom i otvori mu temu pa nam stavljaj njegove slike i pisi nam kako vam ide :blush: Puno poljubaca za tvog divnog zeku :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan