promijena hrane..

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

promijena hrane..

PostPostao/la t-i-n-a » pon lis 15, 2007 11:01 am

pozdrav!! kako nema zecova opcenito neznam da li sam na pravom mjestu otvorila temu.. lino mi je u zadnje vrijeme turbo hiperaktivan :D prije bi vecinom spavao i jeo, izlezavao se.. sad leti po cijeloj kuci, petlja nam se pod noge, leti za nama cak i u wc :D pa me zanima da li to moze biti od promijenjene hrane.. dosad smo mu davali refugio, a kako su se u toj poceli pojaljivati crvici i svasta su trpali u nju presli smo na onu iz pet shopa, zapakiranu.. cini mi se cuni chrispy.. obozavaju je (iako sta lino ne voli jesti) :D .sad pociste sve u padelici, a prije su pustali ono sto im se ne svida.. je moze ta njegova hiperaktivnost imati veze sa hranom.. bas mi je slatki ovako aktivan :luv:
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » pon lis 15, 2007 11:07 am

tesko da promjena hrane moze toliko utjecati na njgovo ponasanje :wink:

mislim da je tvoj zeko jednostavno sretan :)
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la t-i-n-a » pon lis 15, 2007 11:13 am

a prije nije bio sretan :kmeee: prasac mali.. :D tnx na odgovoru..
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekili » pon lis 15, 2007 11:16 am

ma jee, al ak se zaplice pod noge moze znaciti dvije stvari, kod nas se vrtilo oko nogu kao znak upucavanja ili zabijalo kada mu se neko ne svida i zeli ga sprijeciti u hodanju (u nasem slucaju baka je bila ta koja nije smjela setati po stanu), ali to vise izgleda kao napad
:D
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la t-i-n-a » pon lis 15, 2007 11:28 am

cim dodem di je on digne se i pocne mi kruziti oko nogu.. ili trcimo zajedno kad mi se da.. :D ali moram biti stalno na oprezu jer mi se stvori ispod nogu i kad ga ne ocekujem :rolleyes: a cini mi se da je i napaljen jer kad je zajedno sa ninićem zna skociti na njega :D prostak mali.. sta kad kruzi oko nogu ne znaci da bi se samo igrao?
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » pon lis 15, 2007 11:30 am

Igrao bi se :D samo čega :zubko:
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekili » pon lis 15, 2007 11:38 am

takvo kruzenje oko nogu koje ti opisujes je upucavanje :)

ali nas debeli se je bas igrao lovice s mamom..onak bi se zaletio prema njoj, ona bi par puta poskocila :D i onda bi pobjego a ona za njim...kad bi dosla na drugi kraj sobe brzo se je okrenuo pa je ona bjezala a on nju lovio..i tako iznova i iznova :) :)
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la t-i-n-a » pon lis 15, 2007 11:38 am

lijepi moj napaljenko.. :pusa:
t-i-n-a
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Andie » sri lis 17, 2007 15:57 pm

Da ne otvaram novi topic pa cu pitati ovdje :wink:

Do sada sam koristila ''Bunny'' hranu koje je bilo kupiti samo u pet centru. Jeo ije i bunny sijeno. Medutim, oni su ocito prekinuli suradnju s tom tvrtkom i nece vise narucivati. Tako da sam mu danas kupila hranu i sijeno Prestige. Zanima me jel to odbra hrana ili da uzmem nesto drugo? :blink:

Ta Bunny hrana je bila onak sva ista (samo zrnje) dok u ovoj ima svega i svacega pa me zato zanima jel to ok...
Inace, Maleni ima godinu dana i 2 mjeseca :)
Andie
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » sri lis 17, 2007 16:55 pm

Prestige je dobra hrna i definitivno jedna od najkvalitetnijih
mi koristimo indoor

bilo bi dobro, ako ti je ostalo bunnya da prvih nekoliko dana miješaš, kako bi prelazak na novu hranu bio čim bezbolniji za probavni trakt
salatica

PostPostao/la Charlie » sri lis 17, 2007 16:57 pm

Možeš mu davati i Cuni complete (isto Prestige), mislim da je to najsličnija hrana Bunny-u
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Andie » čet lis 18, 2007 10:43 am

E da, od prestigea imam Cuni complete :wink:
I poslusala sam savjet i pomijesala staru i novu, kad ono Maleni ostavio svu staru hranu! :D

I da, kako je u Bunny hrani bila samo jedna vrsta peleta, mi smo mu to dali kada je on htio (nije imao to u gajbi u posudici jer sve pojede pa smo mu mi to rasporedili po danu), a sada ima toliko toga u toj hrani pa mu moram staviti u posudicu...zanima me koliko da mu dnevno dajemo te hrane (tak da mu opet nekak rasporedim jer drmne cijelu posudicu cim mu das :lud: )
Andie
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » čet lis 18, 2007 11:39 am

moja praksa:
do cca 5 mjeseci, hrane neograničeno
od 5 mjeseci sam polako počela uvoditi zeleno, svaki 2-3 dan po jednu novu vrstu
u tom trenutku sam počela vaditi zdjelicu s peletima, jer mi se činilo da nije dobra ideja da na meniju imaju oboje

s cca 6 mjeseci sam prešla na 3 obroka dnevno
u početku 2 x dnevno peleti i jednom zeleno
a onda obrnuto

zdjelicu s peletima sam punila tako da jedva pokrije dno
hrpa je nedoumica oko količine hrane koja je potrebna i razne se količine spominju (šalice, zdjelice, žlice...)
dok su bili sami (bez para) ostavljala sam zdjelicu dok je nisu potpuno ispraznili (bez obzira što su probirali i ono manje njam ostavljali) i tu sam bila nemilosrdna jer obično ne vole ono što je za njih najzdravije :D
u trenutku kad počnu djeliti gajbu (i zdjelicu) ona je prazna u roku keks - do zadnje mrve se sve pojede u par minuta ;D

s praksom sam naučila da se ne treba brinuti da će umrijeti od gladi - bitno je da imaju uvijek sijeno koje je uostalom za njih vrlo važno
često ljudi rade grešku jer zekan ne jede sjeno, pa mu daju više peletirane hrane
to je tihi ubojica (s godinama se u organizmu kumuliraju štetni učinci te ne baš prirodne hrane) i pametnije je naći sijeno koje vole i s apetitom jedu :)
salatica

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan