Sto staviti u wc umjesto piljevine

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

PostPostao/la ja i moj debeli zec » sri tra 16, 2008 19:56 pm

popisanca dva ;D

meni ne smrdi kuca jer kupujemo piljevinu od limuna (ponekad od jabuke) pa onda to neutralizira miris.

a to da ti kuca lici na stalu, to mi je poznato. tata mi se dere svaki dan zbog toga.

cim ga pustimo pocistimo kuhinju, hodnik i dnevni inace se to raznese po cijeloj kuci i onda mi i mama i tata lude.
ja i moj debeli zec
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la I.I. » sub tra 19, 2008 10:06 am

Imam ja jedno pitanjce koje bi se moglo svrstati pod ovaj topic. Ne znam kako da riješim problem mokrog repića i nogica poslije pišanja. Do sad smo uvijek imali piljevinu i na tome papirnati ubrus da ne raznosi piljevinu na sve strane kad iskoči van. Ali ponekad kad se puno popiški namoče joj se noge i rep pa onda takva mokra trči po laminatu i ostavlja štambilje (kak ja to zovem :lud: ), ili još gore, skoči na kauč pa poštambilja prekrivač i deku. :ljut: Vjerujem da drveni peletići taj problem isto baš ne budu riješili, ili???
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la ANA_I_ZEC » sub tra 19, 2008 10:45 am

Mi smo imali problem s mokrim nogicama dok nismo prešli na te peletice iz Pet centra. Otkad koristimo to, zeko se popiški, peletice se pretvore u nešto poput piljevine, ali nije vlažno. Kad se puno toga usitni onda se zna dogodit da nešto od toga izbaci van iz gajbice, ali bitno je da nije vlažno i nogice su mu suhe :)
ANA_I_ZEC
Kunić
Kunić

PostPostao/la I.I. » sub tra 19, 2008 17:39 pm

Evo, kupili smo baš drvene peletiće, pa ćemo vidjeti.. :hm:
I.I.
Zečić
Zečić

PostPostao/la ~~pAuLa~~ » sub tra 19, 2008 18:05 pm

Moj zeko u wc-u ima pjesak za mace :blink: ..i ništ mu ne smeta..meni je taj pjesak cak i bolji jer se rade grudice kad se popiski zeko ;D :D
:thumbup:
~~pAuLa~~
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » sub tra 19, 2008 20:06 pm

Vrla je važno da zeko te grudice ne jede!
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » sub tra 19, 2008 22:06 pm

~~pAuLa~~ je napisao/la:Moj zeko u wc-u ima pjesak za mace :blink: ..i ništ mu ne smeta..meni je taj pjesak cak i bolji jer se rade grudice kad se popiski zeko ;D :D

Ako koristiš pijesak za mace, moraš biti 100% sigurna! da zeko pijesak neće staviti u usta, jer se grudica napravi u želucu i onda imaš opasan zastoj u probavi!
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Tena » pet svi 09, 2008 12:33 pm

uvalila mi je zenska u petshopu umjesto chipsyja od kukuruza nekakav drveni za terarije :blink: relativno ok upija, bolji je od piljevine, al mi je puno lošiji od tih kukuruznih peletica.
Tena
Zečić
Zečić

PostPostao/la Klio » pet svi 09, 2008 22:36 pm

Kada je Krcko tek dosao kod mene, ja sam mu prvi dan stavila piljevinu i videla da to ne ide.
U peth shopu sam kupila silikonski pesak bas za zeke, i on je to odlicno prihvatio i vrlo brzo naucio na wc. Kasnije posto mi je taj pesak bio prilicno skup, jer kod Krcka nisam mogla da ga koristim kako je napisano, kupila sam isti ali krupniji za mace, i to sam u pocetku mesala sa sitnim i evo vec drugo pakovanje od 3 kg,samo tog peska trosimo.
Super je u svakom pogledu. Krcko ga 100 posto ne jede. Probala sam da promenim i neke druge jeftinije varijante ali je uvek nesto falilo. Ovo mi se najbolje pokazalo.
Inace, taj pesak treba da se sipa u steljicu oko 3 cm i da se svakodnevno izbacuju govanca a pesak da se menja tek na 3-4 dana. Medjutim, Krcko ne trpi da mu napunim steljicu peskom, vec samo malo da ga ima, toliko da svaki dan prosipam i stavljam drugi.
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ladybug » sri svi 28, 2008 16:57 pm

Može pitanje. Vidla sam u Pet centru neki dan (da, sad sam svako malo tamo...) da policu do sanipeta imaju neku vrećetinu nečeg kaj izgleda ko sanipet, a na deklaraciji piše nešto Maize corn. Pošto je i sanipet isto neki dehidrirani kukuruz, jel to može biti isto? Cijene se drastično razlikuju; duplo veće pakovanje za manju cijenu... A sanipet mi neviđeno brzo odlazi... Thx
Ladybug
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sri svi 28, 2008 17:12 pm

To ti je isto...slobodno to možeš koristiti..jel stoji među glodavcima?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ladybug » sri svi 28, 2008 17:15 pm

Jep, sve je na tom dijelu. Ajd super, već sam počela razmišljat o drastičnoj reciklaži sanipeta :P
Ladybug
Zečić
Zečić

PostPostao/la megane » sri svi 28, 2008 21:43 pm

ja sam svom prvom zeki stavljala samo piljevinu i toga je bilo posvuda....a ovome stavim piljevinu, gore krupnu onu vjerojatno za terarije, a na to sjeno i to funkcionira savršeno...naravno to iam samo u wc-u a po cijeloj gajbi ništa jer joj sve smeta, i sada nemam smeća po kući, a na nogicama ništa ne iznese iz wc-a jer ta krupna piljevina služi samo da se sitna ne raznosi a naravno ova sitna sve upije pa nema ni mokre šapice ni repić.
megane
Zečić
Zečić

PostPostao/la Cheerleader » ned lip 15, 2008 18:50 pm

Ja imam pitanje, mislim da spada ovdje.

Svi vjerojatno već znate moje muke sa vječitim Romeovim suznim okom.

E sad je opet počeo suziti, a uz to i kao da kiše i dosta glasno diše. Ne stalno, ali tu i tamo. Evo sad je naprimjer normalan, osim tog suznog oka. Ovaj put nema gnoja. Neovisno o kihanju i glasnom disanju, uvijek je odlične volje, jede i igra se, kuglice su prva liga.

U petak sam počela koristiti pijesak za mačke s mirisom mora. Ja taj miris nisam osjetila, pa sam kupila glade mirisno ulje i ukopčala ga u utičnicu u neposrednoj blizini zekine gajbe (otprilike pola metra)

Dali bi taj pijesak ili to ulje mogli utjecati na zekin nos i okeco? Ili možda to što pušim u sobi? Mene je strah onog zlatnog stafilokoka :sad:
I'm not suffering from addiction to rabbits, I'm enjoying every second of it!
Cheerleader
Zečić
Zečić

PostPostao/la zekili » ned lip 15, 2008 19:59 pm

cuj moguce je da mu taj pijesak skodi..a zasto se ne prebacis na valjcice one? to je dosta jeftino, a super funkcionira :)

dim mu isto moze smetati..bilo bi najbolje da probas par dana ne pusit ;D i da izbacis taj pijesak, pa ces vidjeti za par dana, kaj se desava :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan