Čitala sam puno sve skoro vaše postove, sutra bi mi trebao doći zekan

Imam puuuno pitanja(kako to i ide s početnicima)

1. Sijeno?? Misli li se to na neko kupovno sijeno (te koje određeno, nalazim se u okolici Osijeka, pa gdje se može naći?), na pokošenu travu ili one bale sijena što se mogu pronaći na poljima?(dakako da ne bih zekanu stavila balu sijena da jede

Je li nužno da zeko ima pojilicu?
2. Stelja, na svakome mjestu stoji više stvari kako se ona postavlja, pretpostavljam da to ovisi o dobi zekana, je li to mješavina piljevine i sijena, pijesak za mačke ili pak drveni peleti?(zekan je star 3mj)
3. Prostor, kod mene ima dosta kablova, srećom, svi su na jednome mjestu i osigurala sam ih, no ipak, ako mi netko može pružiti još koju ideju, svakako prihvaćam

Također, strašno mi je zekana staviti u kavez. Svakako da bih mu namjestila neku košaricu, neko mjesto za osamljivanje, ali je li kavez nužan?
4. Održavanje dlake, trebala bih dobiti patuljastog lavoglavog kunića, što se tiče dlake, je li nužno češljanje i koliko često?
5. Zubići i noktići, čitala sam kako se noktići mogu doma rezati, dakako uz oprez (ma da se ja toga strašim, da mu ne bih slučajno naudila) te također da bi zubiće trebalo isto rezati, koliko dugo treba proći između tih rezanja?(to naravno da ću prepustiti veterinaru)
Puuuno hvala! Nadam se da vas nisam puuuno zamorila, jedva čekam da i ja stavim slike mog zekana
.gif)