sterilizacija ili?????

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

sterilizacija ili?????

PostPostao/la zeka i kuni » pon tra 28, 2008 10:51 am

hej svima....
moje dvije curke imaju godinu dana i zadnjih mjesec dana je jedna (zeka) pocela malteretirati drugu (kunu)- grize ju (i to joj ne napravi male ranice, nego je ova zadnja bila ozbiljna, dosta duboka rana na nogici), nist joj ne dopusta, ljubomorna je itd..... stanje je jos gore dok je njezino vrjeme za parenje.
dok ih odvojim, vidim da je kuni grdo jer je sama a dok ih stavim zajedno onda ju zeka napada.
kaj da radim, pa nije valjda jedino rjesenje sterilizacija? mene je toga jako strah, a i nisam iz zg-a i onda dok se sjetim da bi ju trebala navazati okolo, niti se ne snalazim po zagrebu bas i ............. :sad:
help!!!!!!!
zeka i kuni
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » pon tra 28, 2008 14:16 pm

Sterilizacija može i ne mora riješiti problem, kod curka od Katrin i Kenji je to pomoglo. Ne znam što bi moglo pomoći osim toga. Jesu istovremeno došle u kuću?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

bok

PostPostao/la bili » pon tra 28, 2008 21:43 pm

Da, bojim se da po pricama na forumu ce sterilizacija biti neophodna. nadam se da ce se jos netko javiti ako ima drugo rjesenje.

sretno
Zeko je Vleho,
a Milka je kravica!
bili
Zečić
Zečić

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon tra 28, 2008 23:28 pm

Mislim da imaš dvije mogućnosti, ali ni jedna nije baš jednostavna.

Jedna je povećat društvo sa jednim ili dva dečka (koji prije upoznavanja moraju biti kastrirani + 6 tjedana) i pokušat imati npr. dva zadovoljna para. Međutim to opet ne garantira da će se cure zadovoljit time što imaju partnera, već može biti da će unatoč tome i dalje imati potrebu drugoj curi pokazivat tko je šef... pa si onda opet na početku.

Druga mogućnost je sterilizacija koju treba obaviti veterinar s iskustvom u tim operacijama. Obzirom da su ti cure relativno mlade i zdrave, trebale bi dobro podnijeti operaciju.
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la red_sonja » pon tra 28, 2008 23:32 pm

one uspostavljaju hijerarhiju...zeko Jurica je sve rekao :)
red_sonja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la zeka i kuni » uto tra 29, 2008 9:54 am

da, imale su oko mjesec dana dok su dosle k meni zajedno. za jos dva zekovana stvarno nemam mjesta. jedino sam razmisljala da probam naci zeca koji bi im napravil bebe, pa bi mozda onda bile mirnije? al se opet bojim da nebudem imala kam s malim zekanima...... znaci, jedino rjesenje je sterilizacija...... a kod koga ju je najbolje napraviti (i gdi je to), kolko kosta, nist neznam o tome.......????? :sad:
zeka i kuni
Kunić
Kunić

PostPostao/la Bubica » uto tra 29, 2008 11:32 am

Cuj, znam da ti je zao voditi ih na operaciju koja ti se cini nepotrebna, ali poucena jako losim iskustvom, svima bih preporucila da cure steriliziraju dok su mlade i dok im narkoza ne predstavlja neki znacajni rizik.
Nazalost, nesterilizirane zenkice nakon 5 godina starosti imaju 80% sanse za tumor na marnici, a onda je sterilizacija neophodna. Mislim da je bolje to obaviti na vrijeme (pogotovo u tvom slucaju, gdje time rjesavas i problem divljanja), nego cekati da se stvari zakompliciraju.
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la ninocka » uto tra 29, 2008 11:39 am

zeka i kuni je napisao/la:da, imale su oko mjesec dana dok su dosle k meni zajedno. za jos dva zekovana stvarno nemam mjesta. jedino sam razmisljala da probam naci zeca koji bi im napravil bebe, pa bi mozda onda bile mirnije? al se opet bojim da nebudem imala kam s malim zekanima...... znaci, jedino rjesenje je sterilizacija...... a kod koga ju je najbolje napraviti (i gdi je to), kolko kosta, nist neznam o tome.......????? :sad:

hello!
zekice često polude tek nakon što dobiju bebe, nemoj o tome razmišljati!
ledolina je imala idilu, dvije ženkice i muškog kunića dok njih dvije nisu dobile leglo.
onda je krenulo sve nizbrdo. ne znam kak su sad, ali jedno vrijeme se nisu mogle smisliti.

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zekica_poopy » uto tra 29, 2008 12:28 pm

nazalost to traje i dalje :sad:
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeko Simba » uto tra 29, 2008 12:53 pm

I kod mene tako. otkako su bile trudne se ne podnose, a i sterilizirane su nakon okota, ali pomirile se nisu. Tako da bebe nisu rješenje, rekla bi da će samo pogoršati situaciju jer one tada neće braniti samo teritorij nego i bebe na njemu
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeka i kuni » uto tra 29, 2008 13:48 pm

ok onda nist od toga, zahvaljujem na informacijama jer sam ja mislila bas suprotno - da se budu smirile...... onda sterilizacija....... :hm:
zeka i kuni
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » uto tra 29, 2008 13:51 pm

Za početak prvo ovu koja je "zloćesta" :wink:

ili ako ti nije izvedivo zbog puta (pretpostavljam da ćeš iću u Zg) onda odmah obje :D
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeka i kuni » uto tra 29, 2008 13:53 pm

pa mislila sam da bi isla samo sa nervoznom zekom jer je ova druga jako mirna i nikad nije bila ni najmanje agresivna ili slicno - bas je prava dobra maza.... kaj bi se moglo desiti da i ona postane zlocesta???
zeka i kuni
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » uto tra 29, 2008 13:57 pm

zeka i kuni je napisao/la:. kaj bi se moglo desiti da i ona postane zlocesta???

a gle sve je moguće....

kod Male i Maze je bilo dovoljno jednu (ovu koja je grizla) kastrirat i sad su si super :)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la zeka i kuni » uto tra 29, 2008 14:03 pm

budem i ja prvo ovu zlocu malu jer nebi htela nepotrebno muciti i drugu zeku koja to stvarno nicim nije zasluzila.
a sad idem trazit sve o tome, kome da idem i kolka je cijena.
al me uzasno strah da nekaj nebude dobro proslo, jer neznam kaj bi da joj se nekaj dogodi..... :sad:
zeka i kuni
Kunić
Kunić

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan