Postao/la Jura » čet lis 03, 2013 9:28 am
Hef uvijek ima bar tri vrste sijena i najdraži su mu sijeno by fenix i lucibella 500g u najlonu.
*Pišem kako se koje zove, jer mi je bedasto da pričamo o sijenu u šiframa. ..ako smeta, cenzururajte, ali onda možete i zatvoriti topic.
To kupovno sijeno je meni dodatak prehrani i koristim ga kad se mali linja, jer tog sijena bogatog biljem pojede više nego domaćeg koje je više travnato i jednovrsno.
Problem s moljcima se prvo pojavio u fenix sijenu pakiranom u papirnatu vreću ,ali mi se isto dogodilo i s papirnatom vrećom lucibella.
Lucibellu sam jednom kupio i bila je puna lucerne koja nije baš dobra za kuniće (uglavnom se koristi za tov), ali zadnjih par kupovina 500g u najlonu je super.
Moljaca mi je puna kuća i sa svakom kupovinom sijena izlete iz tih papirnatih vreća. Sad kupujem lucibella u najlonu i Hef ga obožava, a fenix je opet pun moljaca. Možda je problem u skladištu pet centra?
Jučer sam u prolazu kupio Finoli sijeno 500g u najlonu. Sijeno odlično miriši i Hef je odmah navalil. ..fine čvrste vlati su njemu najdraže, ono mekano samo zgura na stranu.
S moljcima ili bez, meni se čini da jedino te tri vrste sijena ima smisla kupovati da se obogati raznovrsnost sijena.