Proizvodi by -, moljci.

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

Re: Proizvodi by -, moljci.

PostPostao/la Lilo » pon tra 08, 2013 16:23 pm

lucibella mašnice su za poslasticu,to je premekano i nemože se koristiti kao sijeno! opet pak ona pakiranja pod zadnje što su se pojavila(došli nekoliko zeka k meni na ljetno čuvanje sa time)su nažalost ćista lucerna djetelina! naravno da to nije preporućljivo!Držite se klasićnog mješanog livadnog sijena u kojem ima vlati svih tvrdoća!Naravno i bilja ali opet ne previše.Neka bude ćim zelenije i mirisno!to ih privlaći na papanje! ;D
Voditeljica :"zeco-kuće"!Dežurna svađalica!!!Kućevlasnica! ovnoliki-rex
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la zzzeko » pon tra 08, 2013 21:03 pm

Lucibella mašnice sam i davao samo jednu sa strane kao poslasticu, sijeno njihovo sam kupio naknadno (prije toga je imao ono planinsko s maslačkom, koje je isto pak neko žuto), no s obziom da niti ne znam baš prepoznati lucernu izgledalo mi je isto kao i sve drugo, sva sreća pa sam to kupio nedavno prvi put i jednom mu dao. Kupit ću sada baš ovaj Naturahay. Hvala na savjetima.
zzzeko
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » pon tra 08, 2013 22:17 pm

mi smo sad na Finoli sijenu i jedu ga :) cak i meni lijepo mirisi :D
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » sri tra 10, 2013 0:13 am

smotaš,zapališ! :plugicaa:
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la markiza » sri tra 10, 2013 11:48 am

Lilo je napisao/la:smotaš,zapališ! :plugicaa:

:zeko7: :zeko7: :zeko7:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la lilylily » sri ruj 18, 2013 14:10 pm

Evo da i ja prijavim moljce u sijenu by-... Naime Lili se navukla na to sijeno i obzirom na njene kutnjake i korekciju istih i 5.mj nisam se više htjela zezat s drugim vrstama i samo sam to kupovala. Zadnjih 5 vreca kupljenih u Pet Centru na Drvinju je bilo s moljcima. Kontaktirala sam i proizvođača, rečeno mi je da je to znak da sijeno nije kemijsko tretirano?!bla bla, i da cu dobit poštom drugu vreću u znak isprike( od vreće još niš, al to je manje bitno). Danas kupim dvije vreće, otvorim i opet izlete moljci, i neopisivo smrdi sijeno, inače mislim da svi znate kak fino miriši...
Znači lete moljci i male ličinke su unutra. Mislim da je to čak zbog onih sušenih banana i ostalih poslastica unutra. Sad idem u dućan nazad s vrećama, da čujem kaj će oni "savjetovat"
Ljuta sam ko ris, vrecica trave košta 34kn i onda mi se kaže da proberem ak su bas i licinke unutra i da nece zekama nis bit od toga!!
lilylily
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » sri ruj 18, 2013 20:14 pm

Nek ti vrate lovu i uzmi neko drugo sijeno..ja sam imala problema s moljcima i od drugog proizvodaca domaceg sijena :lud: mogu ti napisat na pm koje sijeno sad imam i zadovoljna sam i nema moljaca
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Markic » sri ruj 18, 2013 21:14 pm

Pa napisi tu :)
Ja imam moljaca isto, ali by- je sijeno koje Hugo obozava.
Lucibellu ne jede ni blizu toliko, a meni to sve isti vrag.
Markic
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » čet ruj 19, 2013 11:59 am

pa ne znam jel smijem buduci da se ne smije reklamirat? :huh: Eto nek mod obrise ako se ne smijem..uzela sam sijeno od Lilo i nema moljaca :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Lilo » ned ruj 22, 2013 20:10 pm

altan je napisao/la:pa ne znam jel smijem buduci da se ne smije reklamirat? :huh: Eto nek mod obrise ako se ne smijem..uzela sam sijeno od Lilo i nema moljaca :)

ooo kej...nemaš moljce...bar nekaj...no jesu li zeke zadovoljni...to je bitno?Pozdrav od bijelog popišanca! :hopic:
Lilo
Voditeljica zeco-kuće

PostPostao/la altan » ned ruj 22, 2013 21:53 pm

Lilo je napisao/la:
altan je napisao/la:pa ne znam jel smijem buduci da se ne smije reklamirat? :huh: Eto nek mod obrise ako se ne smijem..uzela sam sijeno od Lilo i nema moljaca :)

ooo kej...nemaš moljce...bar nekaj...no jesu li zeke zadovoljni...to je bitno?Pozdrav od bijelog popišanca! :hopic:

Pa ne bih preporucila da nisu :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Jura » čet lis 03, 2013 9:28 am

Hef uvijek ima bar tri vrste sijena i najdraži su mu sijeno by fenix i lucibella 500g u najlonu.

*Pišem kako se koje zove, jer mi je bedasto da pričamo o sijenu u šiframa. ..ako smeta, cenzururajte, ali onda možete i zatvoriti topic.

To kupovno sijeno je meni dodatak prehrani i koristim ga kad se mali linja, jer tog sijena bogatog biljem pojede više nego domaćeg koje je više travnato i jednovrsno.

Problem s moljcima se prvo pojavio u fenix sijenu pakiranom u papirnatu vreću ,ali mi se isto dogodilo i s papirnatom vrećom lucibella.
Lucibellu sam jednom kupio i bila je puna lucerne koja nije baš dobra za kuniće (uglavnom se koristi za tov), ali zadnjih par kupovina 500g u najlonu je super.

Moljaca mi je puna kuća i sa svakom kupovinom sijena izlete iz tih papirnatih vreća. Sad kupujem lucibella u najlonu i Hef ga obožava, a fenix je opet pun moljaca. Možda je problem u skladištu pet centra?

Jučer sam u prolazu kupio Finoli sijeno 500g u najlonu. Sijeno odlično miriši i Hef je odmah navalil. ..fine čvrste vlati su njemu najdraže, ono mekano samo zgura na stranu.

S moljcima ili bez, meni se čini da jedino te tri vrste sijena ima smisla kupovati da se obogati raznovrsnost sijena.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la altan » čet lis 03, 2013 9:38 am

Nije do skladistenja u Pet centru već je do skladištenja kod "proizvođača"..ja sijeno by fenix ne bih kupila ni mrtva..lucibellu nisam nikada uzimala bas zato sto su mi rekli da je puna lucerne..finoli sam uzimala prije i bilo je tak..ovo skuplje finoli mi izgleda ok..
meni nekako dođe apsurdno davati po 30 kn za 500g sijena tako da sam do sada uzimala natura hay koje mi je ok, ali bude tih vrazjih moljaca..sad imam sijeno od lilo koje mi je najbolje i nema moljaca..prije ga moji nisu bas voljeli, ali ovo sto sad imam je super..eto sa svim imenima proizvodaca :D
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Simbica » čet lis 03, 2013 13:34 pm

Kupljeno sijeno drzite na balkonu i stvar rijesena :) U onu saku, dvije, tri koje dajete svako malo svom zecu ne moze se nakotiti toliko moljaca da zaposjednu stan.
Simbica
Kunić
Kunić

PostPostao/la altan » čet lis 03, 2013 14:20 pm

A sta ako nemas balkon? :rolleyes:
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PrethodnaSljedeća