Problem sa vodom

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Problem sa vodom

PostPostao/la Pevaljka » čet vel 26, 2009 10:22 am

Primetila sam da moj zekan ne pije vodu :omg: , tj. on se jadan trudi i lize kuglicu na pojilici... ali je izgleda jos mali pa je ne gurne unazad koliko treba da bi se stvorila kapljica. Danas sam mu prinela cinijicu sa vodom, i navalio je kao lud. Ne znam da li da mu kupim pojilicu za papagaje sa sirim otvorom... Ne bi mu stavljala cinijicu u kavez jer trckara pa bi je sigurno prevrnuo i bojim se da se ne skvasi i prehladi. Mozda ce moci kasnije da pije na zeciju pojilicu.. kada poraste malo. Beba je, od 1 mesec. :D
Pevaljka
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Pevaljka » čet vel 26, 2009 10:46 am

Mislila sam na onu pojilicu sto se uglavi izmedju resetaka kaveza. Od plastike je, i taj donji deo da je siri...
Pevaljka
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady Stardust » čet vel 26, 2009 10:47 am

ocito da ti pojilica nije dobra tj. da ne pusta vdovoljno vode. Ponekad one jednostavno nisu dobre i zeko je zedan

dok ne kupis novu pojilicu ostavljaj mu uvijek posudicu (nadji neku stabilnu i tesku da ju ne moze prevrnuti)

nece on moci piti iz te za papige - da mu je na podu gajbe onda jos mozda ali ako je gore tesko
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pevaljka » čet vel 26, 2009 12:10 pm

Probacu tako kako si me posavetovala. Jadan zkan, popio je od jutros pola soljice za crnu kafu... mislim na one najmanje.
Sad cu biti pametnija pa cu pojilicu isprobati u samoj prodavnici. Ova radi, tj. pusta vodu kada se lupne po kuglici.. ali moj zeka je samo lize, i voda ne kapa.
Dobro je da sam primetila.
Hvala ti puno!!!!
Pevaljka
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Lady Stardust » čet vel 26, 2009 12:56 pm

oni isto znaju biti bedasti pa ne znaju piti iz pojilice - nista onda stavis zdjelicu.

ako nije do sada pio iz nje mozda ne zna a usto jos i ona malo ne radi..

moji piju iz zdjelice - imam veliku kreamicku stabilnu na ciji se rub Coco uredno stane i onda pije
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pevaljka » čet vel 26, 2009 21:31 pm

Nisam nasla pojilicu, pa sam sipala vode u keramicku posudu visine nepuna 2 cm. Pije zekan samo tako... samo pokadkad skvasi bradicu. Da li mu to nesto smeta? Nekada zagnjuri i nosić pa ga posle isprlja u senu.. ali sve to kasnije opere.
Sada mi je mnogo lakse kad znam da moze normalno da pije vode.
Pevaljka
Bugs Bunny
Bugs Bunny

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan