VIKTORIA: Najjadniji kunić pod skrbi udruge (skupljamo donac

Zekići traže novi dom..

Moderator/ica: Lady Stardust

VIKTORIA: Najjadniji kunić pod skrbi udruge (skupljamo donac

PostPostao/la wildflower » uto ruj 09, 2014 10:51 am

Zaboravila sam i ovdje dignuti temu, možda i nemate svi fb. Od udruge je javan tako da ćete moći vidjeti kada kliknete na link

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 010&type=3

Ne znam kako ni početi ovaj post... OPET RIJEKA, OPET IZBAČENI KUNIĆ...Ovo je prestrašno....:( :(
Izašli smo na dojavu da na Hreljinu luta kunić, ono što smo zatekli užasnulo nas je.
Cura koja nas je zvala ju je uspijela uhvatiti, kolegica i ja smo došle i vidjele malu mrvicu, kost i koža. Krcata buha, čičaka, šmrkava, puna šugarca..

Kako su nam rekle, susjedi su izbacili dva kunića još u drugom mjesecu ove godine, djeci su dosadili. Jednoga su spasili susijedi a malena je ostala na livadi. Stvarno ne znam kako je uspijela preživjeti sve ove mjesece vani, pogotovo zimu na Hreljinu koja zna biti oštra. Susjedi su joj donosili kruškice, jabukice..

Odmah smo otišli u Njušku s njom. Naša vetica nije mogla vjerovati u kakvom je stanju i da je uopće preživjela.
Pregledom je ustanovljeno da je cura i da pored spolnog organa joj se stvorio apces zahvaljujući travki koja joj je bila zabodena, no apces je stvorio i TUMOR!!!
Gadno je prehlađena, teško diše. Ima jedva 1,1 kg. Morat će na operaciju da se odstrane tumor i apces.
Trebalo bi obaviti i rtg da se vidi stanje pluća, vetica je izrazila bojazan da možda ima apcese i na plućima. Liječenje će biti dugotrajno i skupo.

Malena je trenutno na kuri antibiotika, vitamina i debljanja. Moramo ju udebljati za operaiju.

Ovim putem vas moramo MOLITI za donacije. Udruga će nešto pokriti no nemamo novaca. Financiramo se isključivo članarinama i donacijama. Odreknite se jedne kave za našu Viktoriju. Tako smo ju nazvali, morala je dobiti neko snažno ime.

Kada Vikica nasa ozdravi trazit cemo joj najbolji moguci dom , koji je definitvno zasluzila.

Broj na koji skupljamo donacije je: IBAN HR0723600001102015595
Molimo vas naznačite " Za Viki". Model 00, poziv na broj odobrenja 2108
Hvala ♥

ZA SVE CEMO TROŠKOVE LIJECENJA VIKI OBJAVITI RACUNE!
UKOLIKO OSTANE NOVACA NAKON PLACANJA RACUNA PODMIRIT CEMO I DRUGE VETERINARSKE TROŠKOVE ZA DRUGE KUNICE NA SKRBI UDRUGE, UZ PREDOCENJE RACUNA.

Prva slika kod vetice, vidi se tumor
slika slika slika

Sva šmrkava
slika

Jako sam vam malena

slika slika
slika slika slika

Sve informacije možete pratiti na gore navedenom linku. Vikica je sada bolje. uskoro će na operaciju.
wildflower
Zekonja
Zekonja

Re: VIKTORIA: Najjadniji kunić pod skrbi udruge (skupljamo d

PostPostao/la markiza » uto ruj 09, 2014 21:35 pm

Joj dusa mala :sad: :sad: :sad: sta reci, da pljujem po tim neljudima ne vredi mi kad oni savesti nemaju :ljut: Nadam se brzom oporavku zekice :zeko3:
Wildflower imas private od mene
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la bunnyman » ned ruj 28, 2014 17:37 pm

Divimo se Vašoj gesti i svemu što ste pridonijeli spašavanju Viktorie. Prije nekoliko smo minuta uplatili jedan skromni prilog (u skladu s mogućnostima), pa usput želimo upitati kako je malena. Što ima novoga i je li tumor odstranjen? Podrav.
bunnyman
Kunić
Kunić

PostPostao/la wildflower » uto ruj 30, 2014 18:25 pm

Hvala najljepša <3

Vikica je sada puno bolje. Tumor je odstranjen, neko vrijeme je imala dren, neki dan smo i to izvadili. Ranica fino zarasta. Sada smo krenuli u borbu sa šugarcem jer ga je krcata, a s obzirom da je istovremeno dobivala 2 antibiotika jedan potkožno jedan direktno u mišić, zbog zdravlja nije mogla još i za šugarac. Brine nas jer i dalje hropće i kiše, kada se malo oporavi od operacije ići će na rtg pluća da se vidi kakvo je stanje. Bojimo se da nema apcese na plućima.
Stvari rješavamo jedna po jednu kako idu. Ona je na kuri debljanja i jačanja imuniteta.

Ima super tetučuvalicu koja se jako dobro brine o njoj. Vikica je jedan tako dobar i mazan kunić. Zbilja je posebna <3

Možete nas pratiti i na fb stranici od udruge
https://m.facebook.com/udruga.zecovi?_rdr
wildflower
Zekonja
Zekonja

Natrag na Udomljavanje i akcije spašavanja

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan