Dragi forumasi, pogotovo oni sam iskustvom, molim vas za pomoc/savjet.
Dakle, prije 15ak dana Fiffy je dobio curu.Posto su kupljeni u istom pet shopu, sumnjam da su u srodstvu,ali to je sad nebitno. Ni jedno nije kastrirano/sterilizirano. Fiffy ide na kastraciju pocetkom marta. Pokusavala sam ih "spariti"/upoznati par puta, ali nije bas bilo najbolje. Naravno, svjesna sam opasnosti od bebica pa su nosili gace u tim momentima

..njihovo upoznavanje traje najvise 10 min jer kasnije postane nepodnosljivo. Ona samo lezi, a ovaj moj hiperaktivko samo skace oko nje..naskace, ponekad u glavu, ponekad oko guze, zuji i njuska je..ali to njuskanje je tako grubo, da se ona jadna trza svako 3-4 sec. Onda ona poludi i naskoci njega na glavu i cupa mu dlaku, velike pramenove dlake
Ona mi djeluje kao da bi se htjela maziti, a on je neumoran, samo ju ganja po stanu i gleda gdje ce ju stjerati da naskoci a ona bjezi i skriva se.
Citala sam par savjeta o upoznavanju u ovoj temi, na drugim stranicama i gledala videe na youtube. Medjutim, cini mi se da je kod nas situacija malo komplikovanija. Fiffy je imao cijeli stan na raspolaganju i sve je bilo njegovo i vec obiljezeno, onda smo mi otisli na zimski raspust kod mene doma, i u medjuvremenu je dosla Debela i oznacila sve pod svoje. Sad imam osjecaj da se bore za prevlast. On zapisa ispred njenog kaveza, ona ispred njegovog, on kuglicari oko nje, ona oko njega i tako u krug.
Znam da tokom upoznavanja trebaju biti na neutralnom terenu, pa sam ih odvela u kupatilo, u kadu (vidjela na youtube-u

), ali i tamo ista situacija...on naskace, ona lezi nezainteresirano.
Fiffy ima 7 mj a ona oko 10-11mj, znaci on je sad u najgoroj fazi...pa ima li neko kakav savjet ili da sacekam sa upoznavanjem tek poslije kastracije?