E kako da ovo očistim?!

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: E kako da ovo očistim?!

PostPostao/la sanjita » čet kol 12, 2010 11:24 am

Ima jedna stvarcica koju smo mi davno kupili za nasu zekicu jer sam nadobudna namjeravala malo joj ocistit sapice jer je bila sva siva dole od hodanja po stanu....nesto kao sampon u prahu,za suho pranje...znaci prah se samo nanese na mjesto koje treba ocistit i protrlja se krpicom dobro,bez ikakve vode....e sad,dal je ucinkovito i koliko,neznam jer moja nije dala dirat svoje noge pa nismo nis napravili :rolleyes: ...kupila sam to u pet centru.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la tinka » čet kol 12, 2010 14:22 pm

:( mi tonkicu peremo svakih dva-tri mjeseca, ali redovito je dolje zapišana... popiša se nasred kaveza, pisala sam o tome u drugoj temi, teško joj je stavit debelo dupe u jedan od dva wc-a koje imaju sa svake strane kaveza.... i još ak se uvalja u koji drekec, imamo pravo veselje doma... kaj je najbolje, ko bubica je dok ju peremo, valjda je svjesna da je to za njeno dobro i da mora biti čista, ali mi to više nemremo ni očistit da dlaka bude bijela... prečesto se umrlja da bi joj dlaka ostala bijela i čista... ah...
tinka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » čet kol 12, 2010 17:28 pm

zeko Simba je napisao/la:Ma nije samo acidi borici, ali mnogi od nas ga koriste ako je potrebno pa nikome nije ništa bilo. "Problem" sa šamponima je taj što ih treba ispirati

mozda i jest, samo to niste povezali sa acidi borici...koliko je samo zekana imalo tumor? nekazem da su ga imali od toga ali...hm...nikad se nezna...uostalom, ako ga veternari vanka vise nepreporucuju ljubimcima, ni ja ga sigurno necu koristiti na andji...

sanjita: kako se zove taj prah za suho pranje? i kako cisti?

tinka: ma i ona je malo zuckasta uvijek oko guze, ali u periodu kihanja je imala i mekanu stolicu, tako da joj je guza zamrljana od kakice, e to moram ocistit...svjesna sam i ja da joj guza nemoze biti kao snijeg bijela,a sapice su njoj skoro uvijek bijelo-sivkaste...

i da neotvaram drugu temu, pitat cu ovdje: kod nje se zadnjih dana STRAŠNO linja podbradak...ispada joj dlaka u cupercima i koliko god je cupkala jos uvijek ima cuperaka da vire... jeli i kod vas tako ili? :zeko10:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » pet kol 13, 2010 1:24 am

mmmmmm je napisao/la:
sanjita: kako se zove taj prah za suho pranje? i kako cisti?

Nebih znala kako se zove,znam samo da nije bilo na nasem jeziku,proizvodi Trixie...pitate dal imaju sampon za suho pranje zivotinja samo,na nasoj bocici su bili bas nacrtani glodavci.
Kako cisti nisam uspjela isporbat jer velim nije dala cistit noge ali na uputama je pisalo da se prah nanese na odredjeno mjesto i istrlja sa krpicom,bez dodatka vode,i to bi trebalo skinuti prljavstinu.Osim toga imaju upute na bocici.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Anby » sri ruj 01, 2010 18:30 pm

Ljudi predajem se! Pokusala sam na sve moguce nacine ocistit joj guzu, mamila sam je svim i svacim...od maratonskog mazenja do smokija (kojeg inace OBOZAVA ali ga naravno nedobija)...to je jedno debelo tvrdoglavo uhato stvorenje koje kad nesto nezeli dopustit nema tog boga da je mozes prisilit!!! Muz je vec odustao...nece vise da cuje za Andjinu guzu ;D a ja sam danas otisla u ljekarnu i kupila acidi borici...ako vasim zekanima nije nista bilo, valjda nece ni njoj radi jednog ciscenja guze...

e sad me zanima ovo: dali su mi neku bocicu od 100 ml na kojoj pise "3% sol acidi borici"... što to znaci i moze li mi neko objasnit kako se rukuje s tom borna vodom? jel to trebam ugrijat ili sto? kakvu krpu da uzmem? papirnatu ili platnenu? koliko se toga smije stavit na krpu? kako se taj acidi borici uopce koristi?

uf na koje ona mene muke tjera... :rolleyes: :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » sub ruj 18, 2010 10:12 am

to ti je 3 postotna otopina borne vode i s njom možeš čistiti uprljanu dlakicu. Znači ne trebaš razrijeđivati već ju koristiš u tom obliku i na sobnoj temperaturi. Količinski nema ograničenja - možeš potrošiti i cijelu bočicu, ali onda joj poslije posuši krzno (istrljaš suhim ručnikom).

mislim da je najbolje sa tom tekućinom namočiti neku tanju krpicu, pa probati ukloniti mrlje

ako je netko uklanjanjao prljavštine na krznu bornom vodom, nek napiše svoja iskustva
13679 kvadrata zeko livade
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Fiffy » pet lis 15, 2010 19:30 pm

a jel ima neko ideju kako da ocistim zute krugove na krevetu? :hm:
ponekad kad zeko ostane sam, a ja na casak odem do kuhinje, dok se vratim on je vec na krevetu i obavio svoje "poslove"...zbog toga su mi ostali zuto-narancasti krugovi na krevetu, a na nekim mjestima i bijeli...nema s cim nisam pokusavala da ij ocistim ,ali mi ne polazi za rukom... :hm:
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vedi08 » pet lis 15, 2010 21:16 pm

ja sam odustala od toga, jednostavno pokupim krpom koliko mogu, pa ispirem vodom i sapunom, ali nepomaze
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » pet lis 15, 2010 21:32 pm

ma ja sam cistila sa sapunom, vodom za sudje, i nekim sredstvom za ciscenje tkanina i sl, al dzaba..jos zivim u iznajmljenom stanu, pa kad mi gazde to vide, ima da letimo i ja i zeko kroz prozor ;D
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mary » sub lis 16, 2010 17:33 pm

Moj zeka ima prljavo na stomacicu , i nikako nece maramicama . A on se mnogo koprca kad ga uhvatim tako da mu vidim lepo stomacic . Mnogo mi je zao da mu to ostane prljavo ... Ne znam da li da isecem tu dlaku gde mu je strokica ? On se mnogo uznemiri tokom pregleda da li je sve ok , mogu da zamislim kako ce da odlepi ako ga malo duze drzim u tom polozaju (uhvatim ga ispod prednjih sapa a zadnje mu drzim , kao sto sam ovde na forumu videla na nekoj slici) Ne znam kako da postupim ? :lud:
Mary
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vini » sub lis 16, 2010 20:05 pm

Ako se bojiš da ćeš ga povrijediti, pusti. Ionako će izrasti, ništa strašno. :)
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la bibika » sub lis 16, 2010 21:52 pm

:D fleke na jogi madracu sam čistila octom. (trljala krpom namočenom u malo octa). miris ishlapi, a mrlje su otišle :D . ostalo u veš mašinu.
bibika
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » sub lis 16, 2010 22:50 pm

Pokusajte malo razgovarati sa uhonjama, mozda vise nebudu to radili ;D ja sam s Andjom jednom ozbiljan razgovor napravila (doduse kad je trebalo guzu ocistit i odrezat noktice) i otad je mirna sto se tih poslova tice, do kad-neznamo :P ;D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vedi08 » ned lis 17, 2010 10:54 am

ja kad pricam tako s moli, ona mene gleda onim pogledmo dada bas me briga, da aha hocu, mos mislit :D
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » ned lis 17, 2010 12:30 pm

pomoc- imam puder za suvo kupanje TRIXIE in style trocken shampoo za pse macke i zeceve.to je super stavr i mirise posle toga kao beba ja kad nanesem to na njega onda ga ,,istrljam,,sa krpicom ali nikad se ne skune lepo taj puder ostane mu na kozi,pa razmisljam on se posle toga puuuuno lize i gricka mislim da mu nista nece skoditi ali opet se bojim :sad: na stomak ne mogu ni dospeti uzasno mu je gusta dlaka i ne da mi da ga ocistim. mnogo se koprca.sada ga nisam kupala sa tim ima jedno 3meseca pa bi opet .ne znam da li mu skodi ako bi ga puderisala recimo na 2-3nedelje? i da zabrinem se posle puderisanja njemu sa strane pocrvene okice a puder mu nestavljam na glavu niti blizu ociju ne znam sta bi to moglo biti.....
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan