Gdje se u Rijeci mogu kupiti patuljasti ovnoliki?

Razmišljate o kupnji kunića ili ste ga tek dobili? Ovo je pravo mjesto na kojem ćete dobiti sve odgovore na vaša pitanja:)

Moderatori/ce: Charlie, zeko Simba, Lela

Gdje se u Rijeci mogu kupiti patuljasti ovnoliki?

PostPostao/la Ella-RI » ned ruj 04, 2011 10:43 am

:zeko10: [b]Pozdrav svima![/b]
Kao što se da zaključiti iz Rijeke sam. Sa svojom obitelji razmišljam o kupnji ili udomljavanju patuljastog ovnolikog zeca. Naravno prije toga smo se informirali o svemu što je zecu potrebno, kako bi znali dal to sve možemo ispuniti jer mi ne pada na pamet kupiti životinju pa je se kasnije "riješavati". Tražila sam po netu kamo bi se ova pasmina mogla nabaviti ali kako vidim nije to baš lako. Ukratko zanima nas mladi zeko navedene pasmine, po mogućnosti dečko. Može li se nabaviti negdije na Riječkom području?
Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima i kada pronađemo našeg ljubimca družiti će mo se na ovom forumu još češće.
Srdačan pozdrav!

edit by zekili:editiran naslov teme
Ella-RI
Zečić
Zečić

Re: :zeko10: Gdje se u Rijeci mogu kupiti patuljasti ovnoli

PostPostao/la Anby » ned ruj 04, 2011 11:08 am

Zečja riječka podružnica je vrlo jaka, pa ako tamo nenadjete zekana onda necete nigdje :D Salim se malo, ali na riječkom području doista ima puno zekovlasnika, ima i onih koji su privremeni udomitelji kod kojih su trenutno neka jako slatka uhata bića tako da vam je moja preporuka prije da udomite nekog nego da kupujete, sebi cete uštediti dosta muke jer je zeko vec "formiran", vecina ih dolazi vec sa svim stvarima, nauceni su na nuzdu u wc-u i jos masu toga... sad je nekako vrijeme da ima bas puno zekana jer su se na nesrecu mnogi njih rjesavali prije odlaska na godisnji, tako da vjerujem da necete dugo cekati bas na patuljastog ovnolikog zvekana :zeko8:
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Ella-RI » ned ruj 04, 2011 12:21 pm

Anby je napisao/la:Zečja riječka podružnica je vrlo jaka, pa ako tamo nenadjete zekana onda necete nigdje :D Salim se malo, ali na riječkom području doista ima puno zekovlasnika, ima i onih koji su privremeni udomitelji kod kojih su trenutno neka jako slatka uhata bića tako da vam je moja preporuka prije da udomite nekog nego da kupujete, sebi cete uštediti dosta muke jer je zeko vec "formiran", vecina ih dolazi vec sa svim stvarima, nauceni su na nuzdu u wc-u i jos masu toga... sad je nekako vrijeme da ima bas puno zekana jer su se na nesrecu mnogi njih rjesavali prije odlaska na godisnji, tako da vjerujem da necete dugo cekati bas na patuljastog ovnolikog zvekana :zeko8:

Hvala na odgovoru! Nadam se da ću ovdije dobiti i neke kontakte. Naravno da dolazi u obzir i to da ga udomimo, jedino što ne bih nekog starijeg samo zbog zivotnog vijeka, da ne bude kratko druženje. Takav zeko bi trebao biti i kastriran, jer kada su stariji, koliko sam pročitala malo je kompliciranije.
Hvala još jednom!
Ella-RI
Zečić
Zečić

PostPostao/la Anby » ned ruj 04, 2011 12:23 pm

A uvijek mozete malo pogledati i teme u udomljavanjima ovdje na forumu, nikad neznas koji bi ti zekan mogao osvojiti srce kad ga vidis, mozda bas ugledas nekoga koji je totalna suprotnost onoga sta zelite i zaljubis se preko usiju! :D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la IV@N@ » ned ruj 04, 2011 12:24 pm

Ella-RI imaš pm. :wink:
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Ella-RI » ned ruj 04, 2011 12:27 pm

IV@N@ je napisao/la:Ella-RI imaš pm. :wink:

Evo upravo sam pogledala, vidim da se u ZG može naći. Prevoz mi je malo problem pa se nadam da će se naći nešto i na ovom području a ako ne, onda ću morati nešto izkemijati. Hvala!
Ella-RI
Zečić
Zečić

PostPostao/la IV@N@ » ned ruj 04, 2011 12:32 pm

ja sam nedavno udomila kunića iz tog utočišta i prijevoz je bio riješen u roku keks.bitno je da ti budeš 100% sigurna da želiš udomiti kunića ,a prijevoz se lako riješi. :wink:
IV@N@
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » ned ruj 04, 2011 15:25 pm

Ella-RI je napisao/la:
IV@N@ je napisao/la:Ella-RI imaš pm. :wink:

Evo upravo sam pogledala, vidim da se u ZG može naći. Prevoz mi je malo problem pa se nadam da će se naći nešto i na ovom području a ako ne, onda ću morati nešto izkemijati. Hvala!

Cesto clanovi foruma putuju iz Zagreba u Rijeku i obrnuto tako da vjerujem da prijevoz nije neki problem..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Flekicaaa » ned ruj 04, 2011 20:50 pm

viewtopic.php?f=9&t=5992&p=165744#p165744

Imaš tu,poklanjaju se dva ovnolika kunića.Sretno s potragom!
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Ella-RI » ned ruj 04, 2011 21:14 pm

Flekicaaa je napisao/la:http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?f=9&t=5992&p=165744#p165744

Pogledala sam... hvala ti!
Ella-RI
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pon ruj 05, 2011 14:10 pm

Ella-RI je napisao/la:
Flekicaaa je napisao/la:http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?f=9&t=5992&p=165744#p165744

Pogledala sam... hvala ti!

samo ovi nisu patuljasti
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la zeko Simba » pon ruj 05, 2011 15:39 pm

Evo i mene, sa rječkog područja. Ako nje hitno svakako bi preporučila udomljavanje. Za kupiti kunića ima u Pet centru, ali to pokušavamo bojkotirati, kako bi ovi "nesretnici" koji traže novi dom imali više šanse, a naravno bili bi najsretniji da se životinje ne prodaju po shopovima, sve, ne samo kunići.
Trenutno u Rijeci nema ovnolikog kunića na raspolaganju, ali će se uskoro sigurno otvoriti akva opcija. Prijevoz ZG - Rijeka nije nikakav proglem. I sama sam često na toj relaciji i rado bi ga prevezla, kao i mnogi koji putuju na toj relaciji :)
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Ella-RI » pon ruj 05, 2011 18:40 pm

zeko Simba je napisao/la:Evo i mene, sa rječkog područja. Ako nje hitno svakako bi preporučila udomljavanje. Za kupiti kunića ima u Pet centru, ali to pokušavamo bojkotirati, kako bi ovi "nesretnici" koji traže novi dom imali više šanse, a naravno bili bi najsretniji da se životinje ne prodaju po shopovima, sve, ne samo kunići.
Trenutno u Rijeci nema ovnolikog kunića na raspolaganju, ali će se uskoro sigurno otvoriti akva opcija. Prijevoz ZG - Rijeka nije nikakav proglem. I sama sam često na toj relaciji i rado bi ga prevezla, kao i mnogi koji putuju na toj relaciji :)

Hvala na odgovoru i ponudi za prijevoz. Nije toliko hitno no voljela bih ga pronaći, čim prije jer ga želimo. Pošto se turim surfati i tražiti al' mislim da nisam baš neki genijalac po tom pitanju jako će te mi pomoći ako ovdije pustite link ako na nekog patuljastog ovnolikog naiđete. Što se tiče pet centra vidjela sam da imaju, no nekako bi mi ipak bilo draže da ga dobijem iz neke kuće nego iz dućana, u kući su sigurno imali bolji tretman. Pa će i njemu i nama biti jednostavnije.
Joj danas nam malo čitala R.I.P. teme pa su me bacile u bed...te iznenadne smrti zekonja i strahujem da u nećemu ne zabrljamo jer pored ljubavi treba i zanje. Uh... čitam i učim od rezanja zuba pa na dalje ....trebam puno toga naučti!
Pozdrav svima i hvala Vam!
Ella-RI
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pon ruj 05, 2011 19:08 pm

Super je sto se informiras prije nego zeko dode :) nazalost stalno se puni tema Udomljavanja, a udomitelja ima jako malo..sigurno ce se pojavit i neki zeko koji ce osvojit tvoje srce :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Ella-RI » uto ruj 06, 2011 8:40 am

altan je napisao/la:Super je sto se informiras prije nego zeko dode :) nazalost stalno se puni tema Udomljavanja, a udomitelja ima jako malo..sigurno ce se pojavit i neki zeko koji ce osvojit tvoje srce :)

Što više čitam to mi se čin da naš dom možda nije prava sredina za zekonju. Naime imam klincezu koja ima tri i pol godine, a kako su zečevi delikatni već za nošenje tj. podizanje ne znam koliko bi ona mogla brzo usvojiti pravila, a ne zelim da se zečić osjeća nesigurno. Malena inače obozava SVE životinje i ne mislim da bi ga svjesno maltretirala, ali ono što se njoj čini bezazleno (od podizanja) njemu nože biti stres. Sa druge strane normalo je da tako malo djete nekada vikne i da to učinimo i mi kao roditelji. Nije često ali se događa a kako vidim to je za zekonju isto stres.
Što se tiče vrste zeca (patuljasti ovnoliki rex) oni mi se iz nekog razloga najviše sviđaju, no izgleda (prema onom što sam pročitala) da su najosjetljiviji, pogotovo što se tiče zdravlja, prvenstveno mislim na probleme sa zubićima. Brine me i to što bi zbog neznanja kod nas mogao doći i kunić krizanac koji je recimo najviše nalik ovnolikom, a da zbog križanja ima problema sa vilicom što ja kao lajik sigurno nebi mogla uočiti.
Postoji li neka pasmina od patuljastih koja je manje osjetljiva zdravsveno i sve ostalo?

Uvažavam vaše mišljenje stoga molim da malo prokomentirate moje trenutno razmišljanje. Uistinu ne želim neke napade, jer smatram da je bolje dobro se raspitati i uputiti, pa ako treba i odustati od uzimanja zečića na neko vrijeme, nego ga uzeti totalno neupućen, pa da mu ne bude dobro ili da za koji mjesec tražim novog udomitelja. Hvala na razumjevanju.
Ella-RI
Zečić
Zečić

Sljedeća

Natrag na Zecovi za početnike

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan