cudni pokreti:(

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: cudni pokreti:(

PostPostao/la sanjita » ned vel 03, 2013 18:05 pm

Zao mi je sto je tako zavrsilo,jadna zecica. :sad:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la wildflower » ned vel 03, 2013 18:35 pm

Ajme žao mi je radi kokice, najgore je što ju je boljelo i mučila se, nadam se da sad uživa na nebu.
Iskreno mi je žao, drži se :zekoo4:
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la altan » ned vel 03, 2013 19:19 pm

ja se za razliku od ljudi koji su ovdje novi sjecam vec prije tvog ponasanja prema zecu viewtopic.php?f=5&t=6230 gdje smo te pokusavali uvjerit da joj pomognes kada je trebalo, ali si ti uvijek bila pametnija..taj problem mjehura se provlaci jos od tad kada nisi gotovo nista poduzela jer si zakljucila da je ona u depresiji, a ne bolesna..
Emma je napisao/la:Znate ono kada covijek stuca pa se onak scima sa trbuhom,e tak se moja beca sad cima,al ne proizvodi nikakve zvukove ni nis, neg tijelo malo poskoci,nezz kako da vam drugacije objasnim(nije zecoples,nije sretna)mislim da ima problem s mjehurom,vec se jednom ljecila od upale,prekjucer je bila zapisana.Dali je taj pokret povezan s tim?

evo koliko ti je trebalo da uopce nesto pitas..i to ne zbog problema s mjehurum i zato sto je bila zapisana vec zbog neceg totalno banalnog..ja bih vec "prekjucer" bila sa zecom na hitnoj a ti ides tek 4.dan..i nakon sto je zekica pocela krvarit nisi inzistirala na hitnoj operaciji, a sve i da jesi i da oni nisu mogli/htjeli mogla si otic negdje drugdje..
isto tako napisala si da ju veterinari hrane jer ti ne mozes..ja sam ti odmah napisala da to nije dovoljno..a jos nekolicina ti je prije mene napisala da treba davat antizacep terapiju..sve i da ti nisi mogla radit nesto s njom zbog alergije, mogla si zamolit nekoga..vjerujem da bi ti i ovdje na forumu ljudi uskocili..
Emma je napisao/la:Mucila se jadna tjedan dana....tako je valjda trebalo da bude

e pa vidis ja mislim da nije nuzno moralo tako bit zato sam ti ovo i napisala..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Emma » ned vel 03, 2013 21:25 pm

altan je napisao/la:ja se za razliku od ljudi koji su ovdje novi sjecam vec prije tvog ponasanja prema zecu viewtopic.php?f=5&t=6230 gdje smo te pokusavali uvjerit da joj pomognes kada je trebalo, ali si ti uvijek bila pametnija..taj problem mjehura se provlaci jos od tad kada nisi gotovo nista poduzela jer si zakljucila da je ona u depresiji, a ne bolesna..
Emma je napisao/la:Znate ono kada covijek stuca pa se onak scima sa trbuhom,e tak se moja beca sad cima,al ne proizvodi nikakve zvukove ni nis, neg tijelo malo poskoci,nezz kako da vam drugacije objasnim(nije zecoples,nije sretna)mislim da ima problem s mjehurom,vec se jednom ljecila od upale,prekjucer je bila zapisana.Dali je taj pokret povezan s tim?

evo koliko ti je trebalo da uopce nesto pitas..i to ne zbog problema s mjehurum i zato sto je bila zapisana vec zbog neceg totalno banalnog..ja bih vec "prekjucer" bila sa zecom na hitnoj a ti ides tek 4.dan..i nakon sto je zekica pocela krvarit nisi inzistirala na hitnoj operaciji, a sve i da jesi i da oni nisu mogli/htjeli mogla si otic negdje drugdje..
isto tako napisala si da ju veterinari hrane jer ti ne mozes..ja sam ti odmah napisala da to nije dovoljno..a jos nekolicina ti je prije mene napisala da treba davat antizacep terapiju..sve i da ti nisi mogla radit nesto s njom zbog alergije, mogla si zamolit nekoga..vjerujem da bi ti i ovdje na forumu ljudi uskocili..
Emma je napisao/la:Mucila se jadna tjedan dana....tako je valjda trebalo da bude

e pa vidis ja mislim da nije nuzno moralo tako bit zato sam ti ovo i napisala..

Pa kad si već proućavala povijest bolesti i taj topic mogla si primjetiti da je na kraju bila na pretragama u Bubi.To je ovaj problem koji sam ranije navela od prije pola godine kada su joj napravljene sve pretrage,oko 300kn me to došlo i ustanovljeno je da joj nije ništa.Nebitno za novce ali to je taj put kada je veterinar rekao da je ne dovodim bez razloga jer je to kunićima veliki stres.I sto je sa citanjem i razumijevanjem?Na hitnoj nije završila Beca nego ja,BECA JE ODMAH 2.DAN NAKON STO SAM POSTAVILA PITANJE IŠLA U BUBU!!!NAKON TOGA DO DANAS JE SVAKI DAN TAMO.Gle nije mi lako pa mi ucini uslugu ili bolje citaj sto pisem ili nista ne pisi jer nisam tu da se opravdavam nekome jer ja najbolje znam sto sam sve ucinila za nju...To sto sam bila slabije na forumu jer radim svaki dan i nemam vremena toliko ne znaci da se nisam brinula za nju.Ako ti neznaš mog kunića i cijelu situaciju onda radije nemoj komentirat nego pisat neke glupe predpostavke.Malo razumijevanja,dns je umrla.Ako mi se ikad smiri alergija i opet budem imala kunića ,postavim li neki post izostavi svoje savjete i kritike,imas jako puno drugi tema,moje zaobiđi.Unaprijed hvala!
Emma
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » ned vel 03, 2013 23:55 pm

Meni je jako zao sto je ona uginula, ali nisam se htjela suzdrzat komentara..shvacam da ti nije drago procitat post i da ti je vjerojatno bilo stalo do Bece pa zato ti ne citas dobro sto sam ja napisala..ionako ono sto sam napisala nisam ni smatrala da ce ti ista znacit, nego sam ljuta jer sam znala da ce to ovako zavrsit..
nisam ja nista proucavala povijest bolest i onaj topic vec sam ti u njemu, medu ostalim forumasima, pokusala pomoci..ali vec tada to nije islo, zato sam se ovaj puta bila suzdrzala od komentiranja ovog topica jer sam znala da ionako neces nista napraviti sto ti savjetujemo, ili napravit dio i pametovat po svome..tek kada sam vidjela da je stvar ozbiljna odlucila sam nesto napisat..dobro sam ja vidjela da Beca nije bila ne hitnoj vec ti..i to i je problem..buduci da kazes da si je odvela odmah drugi dan nakon postavljenog pitanja, a njoj je vec 2 dana bilo lose prije toga, to znaci da si je odvela tek 4.dan kao sto sam i napisala..4 dana si cekala..a to sto si ti isla svaki dan u Bubu ne znaci da je to bilo dovoljno..njoj je trebalo hrpa brige doma koju joj ti ocito nisi mogla pruzit zbog alergije..Ne moras se ti meni nista opravdavat..sve i da zelis moje misljenje neces promjenit..
..vjerojatno ne bih trebala nista od ovog pisat buduci da ti je zeko uginuo, ali sam poprilicno ljuta i dosta mi je "hodanja po jajima" na ovom forumu..
...nadam se da zeca vise neces imat..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la markiza » pon vel 04, 2013 6:49 am

Jako mi je zao zekice :sad: i ja sam odma rekla da je kasno cekati ponedeljak prosto sam osetila da ona to ne moze izdrzati do danas i nazalost tako je i bilo :sad: :smrc: :smrc: :smrc: Ne znam zasto su veterinari tako odreagovali ali sad vise i nije to vazno, nadam se samo da ti je zekica sada bez boli i srecna trci nekim velikim livadama i sirokim proplancima u zecoraju. Nek pociva u miru :smrc: :smrc: :smrc:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Emma » pon vel 04, 2013 11:38 am

altan je napisao/la:Meni je jako zao sto je ona uginula, ali nisam se htjela suzdrzat komentara..shvacam da ti nije drago procitat post i da ti je vjerojatno bilo stalo do Bece pa zato ti ne citas dobro sto sam ja napisala..ionako ono sto sam napisala nisam ni smatrala da ce ti ista znacit, nego sam ljuta jer sam znala da ce to ovako zavrsit..
nisam ja nista proucavala povijest bolest i onaj topic vec sam ti u njemu, medu ostalim forumasima, pokusala pomoci..ali vec tada to nije islo, zato sam se ovaj puta bila suzdrzala od komentiranja ovog topica jer sam znala da ionako neces nista napraviti sto ti savjetujemo, ili napravit dio i pametovat po svome..tek kada sam vidjela da je stvar ozbiljna odlucila sam nesto napisat..dobro sam ja vidjela da Beca nije bila ne hitnoj vec ti..i to i je problem..buduci da kazes da si je odvela odmah drugi dan nakon postavljenog pitanja, a njoj je vec 2 dana bilo lose prije toga, to znaci da si je odvela tek 4.dan kao sto sam i napisala..4 dana si cekala..a to sto si ti isla svaki dan u Bubu ne znaci da je to bilo dovoljno..njoj je trebalo hrpa brige doma koju joj ti ocito nisi mogla pruzit zbog alergije..Ne moras se ti meni nista opravdavat..sve i da zelis moje misljenje neces promjenit..
..vjerojatno ne bih trebala nista od ovog pisat buduci da ti je zeko uginuo, ali sam poprilicno ljuta i dosta mi je "hodanja po jajima" na ovom forumu..
...nadam se da zeca vise neces imat..

Ja sam ti rekla da se klonis mojih tema ali ti kao da nemas pametnijeg posla u zivotu pa visis po forumu i gledas kome ces sto kritizirati.NIsi bila prisutna i ne mozes znati sto sam sve radila za nju.Kao sto vidis tvoje misljenje nimalo ne utjece na moje,prema tome ja te molim da se suzdrzis od odgovora ili si nadji neku drugu zanimaciju.
Emma
Zečić
Zečić

PostPostao/la malisa.simba » pon vel 04, 2013 16:03 pm

žao mi je zečića i vjerujem da ti nije lako. Altan malo burno reagira, ali shvati da ona to piše da pomogne drugima koji ovo budu čitali pa da odmah reagiraju na problem. Ti si imala alergiju i odmah si završila na hitnoj, znači netko se u istom momentu pobrinuo za tebe, da ti npr. mama ima temperaturu 41 isto ćeš tako postupiti, nećeš čekati pa će joj možda biti bolje za par dana, zekići su pet tisuća puta osjetljiviji nego čovjek i velik broj ih je, ukoliko čitaš forum, uginuo u roku 24h od prvih simptoma. Mora se reagirat istog trena na znakove bolesti pa ako veterinar kaže da nije ništa, odlično, ali u većini slučajeva to neće biti odgovor jer zeko pokazuje da ga boli s razlogom.
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la markiza » uto vel 05, 2013 6:31 am

Mozemo mi sad svi pametovati kad zeke vise nema :sad: svako u zivotu se snalazi kako zna, ja necu niciju stranu drzati niti ovo pisem da bih sudila, samo zelim da kazem da se dosta ljudi oslanja na strucnu osobu i razmislja, ako je tako ona rekla, da to tako mora da bude. Nismo mi svi isti. Moja tetka je pala u nesvest kada joj je dete progutalo bateriju, znaci li to da je ona losa majka? Srecom pa je tu bila druga zena u tom momentu pa je okrenula dete naopako da bi ispljunulo istu i spasila ga, a da je bila sama verovatno bi joj se dete ugusilo,a to se desilo sve u momentu, baterija je bila zapala za kauc i dete se igralo i naslo i odma stavilo u usta. Jednostavno mi se svi ne nosimo isto sa problemima i ekstremnim situacijama. Emma je verovatno mislila da ce zeka preziveti jer je imala vec problem sa tim mehurom ranije i prezivela ga ja, pa onda ona i nije mozda tako brzo reagovala, ali eto to je zivot, nekad i kad mislis da nesto nije tako strasno ispadne gore nego sto je ocekivano. :zeko4: Ne uzimamo svi od zivota isto i razliciti su pragovi tolerancije i energije, ali uprkos svemu svako misli za sebe da to sto radi, je najbolje, tako da je nezahvalno raspravljati o ovakvim situacijama.
Emmi nije lako sada i mislim da ne treba da joj stajemo na muku, i da se ona pitala verovatno bi i sama zelela da se operacija odma obavila, ali eto sad je tako ispalo i vise povratka nema, a ona ce svakako iz ovoga nesto nauciti.
A zekica, je nadam se sada sretna :zeko1:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Emma » uto vel 05, 2013 9:21 am

Evo da zatvorimo ovu temu,jućer su me zvali iz Bube.Naime,Beca nije mogla biti ranije operirana zbog terapije koju je primila i slabosti općenito nebi izdržala anesteziju.U pon.bi vjerojatno odgodili operaciju jer je bila preslaba,nije uopće obavljala nuždu 4 dana unatoc tome sto smo ju hranili.Možda ne koliko je trebalo kod kuće,ali zato je tamo dobivala puno veće doze CC-a.Borila se sa ko zna cime jos uz začep,kamenac i upalu. :zekoo4: ,odbila sam obdukciju.Složili smo se da smo sve poduzeli i da bi prije ili kasnije ovako završilo.Ja sam cijelo vrijeme bila uvjerena da će preživjeti,ali zadnji dan sam shvatila da je izgubila svoju bitku i da je najbolje da umre nego da se više muci.Ja vjerujem veterinarima ipak najvise,pogotovo njima u Bubi i jućer su mi stvarno olakšali kad su me nazvali i za nju je sad stvarno najbolje da spava.I da...preporućili su mi da opet nabavim zeca jer oni su poznavali Becu i mene.Samo ovaj put da to bude Rex patuljasti zbog drugacije dlake na koju vjerojatno nebih bila alergicna,ali to kasnije...Sinoć je pokopana i nebih više htjela da raspravljamo o tome.Pocivala u miru!Hvala svima na savjetima i podršci :zeko3: ,i za ubuduće doticnu molim da ne komentira moje postove jer kao što vidiš krivo si procjenila situaciju. :zeko1:
Emma
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » uto vel 05, 2013 9:57 am

Doticna ce tvoju temu prosljedit uzgajivacima rex kunica pa nek oni procjeni hoce li ti ga prodat..mozes ti uvjeravt kog god hoces sta god hoces ja stojim iza svega sto sam napisala..
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la malisa.simba » uto vel 05, 2013 10:29 am

Markiza panika je potpuno drugačija stvar, ne možeš ti utjecat na to kako će tvoje tijelo reagirati na stesne situacije. Također nisam spomenula ni operaciju jer je to bila procjena stručnjaka da se mora čekati zbog upale, unatoč tome što bi ja vrlo vjerojatno tražila i drugo mišljenje jer hvala Bogu pa ima još veterinara. Ono što sam pokušala reći drugim ljudima koji ovo budu čitali, ali i Emmi ukoliko bude nabavljala novog ljubimca je da se treba reagirati odmah, a ne četvrti, peti dan. Ne čeka se sa kunićima da mu bude bolje "jer je i prije preživio".
eto ja isto zatvaram temu a maloj Beci želim sve najbolje u zecoraju...
malisa.simba
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la ars » uto vel 05, 2013 11:39 am

Potpis na altan i malisa.simba, nemam više što dodati... kad vlasnici počnu previše pametovati o dijagnozama i doma držati fige da sve bude ok kroz par dana, to obično završi ovako.
počivaj u miru, malena :zeko3:
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » uto vel 05, 2013 15:12 pm

ars je napisao/la:Potpis na altan i malisa.simba, nemam više što dodati... kad vlasnici počnu previše pametovati o dijagnozama i doma držati fige da sve bude ok kroz par dana, to obično završi ovako.
počivaj u miru, malena :zeko3:

Potpisujem i ja. Smatram da nije dovoljno učinjeno i da se situacija nije držala dovoljno ozbiljnom. Barem u ZG ima dosta veterinara, a i tu u preporukama stoji uz Bubu i Don npr. Moglo se otići po drugo mišljenje. Ako je malena bila preslaba, a nije jela kako treba, nije ni obavljala nuždu 4 dana ( omg !?!?!??!?!?!? ) onda ne znam kako je netko uopće mogao pomisliti da će kroz koji dan više biti spremna za zahvat. Sve u svemu mislim da malena nije trebala još otići u zecoraj, barem ne ovako, bez bitke.
Nabavka drugog kunića uz tako jaku alergiju je čisti egotrip

I ovaj moj komentar je napisan isključivo zato da netko drugi, koji bude imao slične probleme sa svojim kunićem, reagira pravodobno i kako treba, bez čekanja i nadanja da će ipak biti sve u redu
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la markiza » sri vel 06, 2013 6:14 am

malisa.simba je napisao/la:Markiza panika je potpuno drugačija stvar, ne možeš ti utjecat na to kako će tvoje tijelo reagirati na stesne situacije. Također nisam spomenula ni operaciju jer je to bila procjena stručnjaka da se mora čekati zbog upale, unatoč tome što bi ja vrlo vjerojatno tražila i drugo mišljenje jer hvala Bogu pa ima još veterinara. Ono što sam pokušala reći drugim ljudima koji ovo budu čitali, ali i Emmi ukoliko bude nabavljala novog ljubimca je da se treba reagirati odmah, a ne četvrti, peti dan. Ne čeka se sa kunićima da mu bude bolje "jer je i prije preživio".
eto ja isto zatvaram temu a maloj Beci želim sve najbolje u zecoraju...

Krivo si me shvatila, ja nisam uopste pisala da se ne slazem sa tobom, niti sam mislila da tvoj post kritikujem, zelela sam samo da se nadovezem na tvoje reci i da napisem ono sto znam iz iskustva, da svi mi razlicito reagujemo, i nisam samo svedok za zivotinje nego i za ljude koji za svoje rodjake nisu poduzeli sve sto je bilo potrebno :sad: al opet nisam ih mogla osuditi jer su ipak u tom momentu odreagovali po njima najbolje sto su mogli i zelela sam da kazem kad nas napusti onaj kome je trebalo ukazati pomoc, da je suvisno posle toga o bilo cemu raspravljati jer nema vise pomoci :sad: :zeko1:
markiza
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan