Imam par pitanja..pomoć dobrodošla :)

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Imam par pitanja..pomoć dobrodošla :)

PostPostao/la laura_sb » uto lip 07, 2011 12:13 pm

Ok, imam kunića starog otprilike 6-7 mjeseci..i sve je u najboljem redu; dakle, ona se obožava maziti, leži po meni obavezno i spava,jako je privržena, skakuće zamnom po kući, kaka i piški u kavez itd..sve 5. osim dvije stvari :lud:

prvo, kad ju zatvorim u kavez onda kreću problemi - lupa i kida kavez kao da je lav a ne zečić. ne smeta meni lupanje, nego sam pročitala da im to može ozbiljno oštetiti zube. probala sam namazati sa svim mogućim što sam ovdje pročitala, ali to bi upalilo samo na pola sata - sat i onda opet ista priča..čak je polizala sve što sam joj stavljala da ne grize -,-' išla sam u pet shop pitati njih dal imaju kakvu ideju ili sredstvo ali ništa....imate vi još kakvih ideja? stvarno me strah za njene zubiće!

i drugi problem..uredno me zapišava svaki dan po par puta..ali to nije par kapljica pišanja nego su to slapovi niagare i još počne plesati dok piški i sve mi ode po cijeloj sobi...može li se to nekako spriječiti?

Hvala na pomoći unaprijed..:)
laura_sb
Kunić
Kunić

Re: Imam par pitanja..pomoć dobrodošla :)

PostPostao/la kristinans » uto lip 07, 2011 12:29 pm

to je definitivno pubertet :blush: ja ti mogu reci iz mog ugla i nekog iskustva da ,,lek,,protiv grickanja kaveza nema,jer i ja sam sve i svasta pokusavala da namazem na resetke moj Peka i dalje grize i to sada samo u 5 ujutru kada treba da dobije hranu. A za to zapisavanje-zeka je u pubertetu i to je normalno koliko ja znam,mada moj Peka nikad me nije popiskio iako ima godinu i nesto...E sad nisam od neke pomoci al rekla sam onako kako je mom zeki :) i da ako mnogo grize to je zato sto je jos mlad tako je i moj u pocetku grizao nenormalno mislila sam da ce pojesti ceo kavez al vremenom se smirio sto je stariji sve je mirniji...
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Jura » uto lip 07, 2011 13:52 pm

Hefnera nikad nisam na silu stavljao u kavez. Kad hoću da ode u kavez dam mu neku poslasticu za kojom on sam uđe. Mislim da mu je to manje stresno i sad ne doživljava kavez kao zatvor.

Kad idemo spavati ponekad zna gristi rešetke, ali to smo riješili tako da kavez po noći prekrijemo krpom.
Jura
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la sanjita » uto lip 07, 2011 13:56 pm

A nebi ga probala ostavit vani jednu vecer da vidis kakvo ce biti stanje?nemora nuzno znaciti da ce pojesti pola kuce dok spavate,valja probati :wink: ...ali naravno da mu se neide unutra,u kavez i naravno da iz inata radi onda to sto radi....probajte ga ostavit nezatvorenog jednu vecer pa cete vidjeti kakav ce biti...to pod pretpostavkom da imate zasticene kablove i da si zeko nicim nemoze nauditi. Moj zec je vani i prek dana i noci i spava sa nama kao i mi,zivne ujutro tek kad se dignemo i mi,dobro to je kod nje vec uhodano jer je godinama tako ali osim ovog sa prekrivanjem krpom i slobode neznam sto drugo savjetovati.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la kristinans » uto lip 07, 2011 15:20 pm

Zelim vam srecu svu kad ga budete pustali :) meni je jako zao sto Peku ne mogu da ostavljam pustenog jer mi nije dao da zaspim pentrao mi se po glavi lizao me,zecoplesirao,par puta mi se popiskio na jastuk(i to samo uvece) ostavljao mi je njegove ukrase u kosi (kuglice)kad ga spustim sa kreveta ugasim svetlo eto njega opet na krevetu i sve u krug :P Mada ne mora da znaci da ce svaki zeka takav biti treba probati kako kaze sanjita,jer ako se neproba nece se znati :nowink:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Anby » uto lip 07, 2011 15:53 pm

po meni bi svatko trebao krenuti od sebe, zamislite da vas netko strpa u kavez ili tam gdje nezelite biti? I vi biste kao ono bili mirni i poslusni? da, malo sutra! :nowink: "Coviku" se nestoji u kavezu i tocka! :D Probajte ga pustiti malo pa cete viditi da ce se sam vratiti nakon nekog vremena, iako nevole biti zatvoreni vole i oni da imaju samo svoj kutak i da se zavuku...

a pisanje, pa vooooooli te ;D salu na stranu, pubertet je to... ili ce je proci nakon nekog vremena, kao moju andju, ili nece kao vecinu zvekana... uvijek ti na kraju dodje ona: suti i trpi :dragonn-ccc-e: ;D
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » uto lip 07, 2011 16:41 pm

Penjanje na krevet i takve stvari su najmanji problem :) ...dobro svatko ima svoje granice i zeli spavati razumijem,ali zatvaranje zeca jer ti se izmedju ostalog penje na krevet mi je malo onak,iz sebicnih razloga....moja Mia se popentra svaku vecer u par navrata kad se ugasi televizor i ide se spavati pa krene lizati ruku,mazila bi se i tako to....ali kad se recimo mojoj mami jako spava,okrene joj ledja kao znak da od toga veceras nista,ova malo jos lize jastuk i sama se povuce ispod kreveta....bitno da zeko ne radi kuršlus po stanu,sobi,da nekako sebi nemoze naudit i takve stvari.....ovo kaj si on malo protrcka po krevetu ili nesto slicno je fakat najmanji problem....pa nebute zbog toga zekane zatvarali u gajbu,samo traze malo paznje.....osim toga nijedan san nije toliko bitan kao to da se malo udovolji i zivotinjici,spavat cete kad umrete na kraju krajeva :D
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Cule » uto lip 07, 2011 17:29 pm

Ja sam primetila da moj Cule grize kavez i pravi haos po njemu samo ako ga neko uzme i stavi u kavez..ali ako on sam udje, dobrovoljno, a ulazi, onda je miran kao bubica..
Vec sam pisala da smo mi zeku dobili na poklon, nenadano i moj muz nije bio bas sretan sto ce zeko biti s nama u kuci, ali smo ga zbarili pod uslovom da bude nocu zatvoren jer radi jako stresan posao i to malo vremena sto mu ostane za san, zeli da spava..
Zato ja uvece kad krenem u krevet, sredim Cukiju kavez, to je nas mali ritual..on mi pomaze lickajuci me i trckajuci za mnom..onda mu sipam malo suve hrane, natrpam sena, dobije svezu vodicu, ocistimo WC, ugasimo svetla i kao nagradu dobije jedan list suvog maslacka koji mu stavim u kavez (a lud je za njim)..onda se mazimo koliko god zeka zeli tu ispred kaveza i kad se izmazi, sam udje, poklopa maslacak i sve ostalo i ne cuje se do jutra u pet kad ja ustajem na posao i pustam ga na slobodicu..
Nekad to mazenje potraje i do jedan iza ponoci, ali nije mi tesko da uskratim sebi malo sna za njegovu srecicu..
Ljubav koju dobijam od njega je vrednija od sveg spavanja na svetu.. :zeko3:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la laura_sb » uto lip 07, 2011 20:23 pm

Nažalost nemoguće je nju ostaviti vani preko noći - dio kablova je nezaštićen (po danu im uopće ne prilazi, al me strah da po noći od dosade ne bi), a uostalom, mačka mi spava u sobi..a ona baš nije oduševljena svojom družicom :D

inače je više manje cijeli dan na slobodi, uredno ima čist kavez i vodicu i hrane i sve...čak i kada dobrovoljno uđe u kavez, ne prođe pola sata i počne gristi rešetke...ni prekrivanje ne pomaže. stvarno je tvrdoglava! (na vlasnicu :P)
laura_sb
Kunić
Kunić

PostPostao/la kristinans » uto lip 07, 2011 22:04 pm

Ajd kad smo vec kod kablova kako vi zasticujete gomile i gomile kablova iza stola za kompijuter?pokusavala sam i sa onim zastitama za kablove naravno ne mogu svi stati,pokusavala sam da ih umotam u cebe,neku dekicu al Peka sve to razdrnda i dodje do kablova zato se i bojim da ga pustam da bude sam u sobi pusten a jako bi zelela da bude bas uvek pusten,samo iskreno kablovi iza stola su mi problem br.1 i nista vise :sad:
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » uto lip 07, 2011 23:29 pm

ja sam sve to zgurala u jedan kut između kompa i zida, zagradila kutijama i jastucima, i sad ovi moji prasci znaju gdje su kablovi nekad bili, ali više ne mogu do njih. nije toliki problem zagraditi, samo mora biti nešto čvrsto i stabilno. kanalice nisu dobro rješenje ako ima puno kablova, kao iza kompa, ali zato ograđivanje tih nekoliko kvadratnih cm rješava stvar.
ars
Super Zek
Super Zek

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan