Prijedlog - Pet centar

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust, ina

Prijedlog - Pet centar

PostPostao/la zekili » pon tra 20, 2009 19:42 pm

Posto u pet centru stalno naglasavaju da kod njih kunici dolaze veoma mladi (kako bi privukli kupce kunica) i sire dezinformaije da majke doje 3 tjedna??? mislim da im je potrebno poslati nekakvo pismo, clanak ili sl u ime Udruge i u svrhu educiranja kada, kako odvojiti bebe od majke..

Najnoviji slucaj je ovaj gdje je Pero&Megi postavila sljedece pitanje:
Imam jedno pitanje.
Razmišljam o nabavci kunića.
S koliko se mjeseci starosti oni nabavljaju?
Koliko su stari kunići u pet centru?
Vidjela sam ih i stvarno su preslatki.
I jedno malo dodatno pitanje:
Koliko ženka kunića dugo doji?

i dobila odgovor:
[PET CENTAR]
Poštovana, kunići u Pet centar trgovinu dolaze vrlo mladi, stari su oko mjesec dana. Ženka kunića svoje mlade doji oko 3 tjedna.

mislim da je stvarno potrebno na ovako nesto reagirati! ovo je strasno!!
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pero & Megi » pon tra 20, 2009 19:49 pm

Slažem se!
Naravno u pitanju sam morala malo " muljati",ali eto!
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » pon tra 20, 2009 19:55 pm

Da, definitivno trebamo reagirati kao Udruga
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Kiara » pon tra 20, 2009 19:56 pm

Slažem se!
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon tra 20, 2009 20:12 pm

Imamo ono što sam ja sastavljao i što smo već negdje službeno slali.
Možemo isto njima poslat.

Jel ovaj odgovor objavljen tamo kod njih na sajtu ili samo poslan na privatnu adresu?
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Pero & Megi » pon tra 20, 2009 20:19 pm

Objavljen je na sajtu,ima tu na linku: http://www.pet-centar.hr/component/opti ... Itemid,48/
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon tra 20, 2009 20:26 pm

Hvala ti :) Evo sejvo sam.
Lady će dobit od mene prijedlog teksta, pa će ga dotjerat i poslat :)
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon tra 27, 2009 15:29 pm

Molim sve koji mogu da stranicu sa ovog linka, gdje je navedeno pitanje od weksy i odgovor od pet centra , sejvaju lokalno na svom kompjutoru:
http://www.pet-centar.hr/component/opti ... Itemid,48/
čisto da imamo eventualni dokaz, jer pretpostavljam da će biti uklonjen
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la zekica_poopy » pon tra 27, 2009 15:58 pm

ja sam sejvala tak da znate da imate kopiju kod mene :)
zekica_poopy
Moderator
Moderator

PostPostao/la dina » pon tra 27, 2009 16:32 pm

evo neko je postavio pitanje za kunice od 3tjedna.
ranije jos:

Zašto pišete da kunići sisaju majku 3 tjedna kada to nije ni blizu istine!? Sisaju najmanje 6 tjedana, a neki čak i do 8 tjedana života!
Bolje prodate one male, slatke kaj u šaku stanu ili...koji je razlog?
Bez obzira na činjenicu kaj ih 40% kupljenih u Vašim centrima ugiba od enteritisa uzrokovanog preranim odvajanjem?
Nikada ne razmišljate o dobrobiti životinja? Razmišljate samo o što punijoj kasi?
Zato ste i platili sponzorirani članak u novinama pod naslovom "Uskršnji zeko"? Takav, dragi moji, NE POSTOJI! Svaki je zeko, ljubimac idućih 10-ak godina, a ne tih nekoliko Uskršnjih dana!

[PET CENTAR]
Poštovani,
Mladi kunići se hrane isključivo mlijekom do dobi od 16-18 dana. Nakon tog perioda počinju uzimati i drugu hranu. Udio mlijeka u obrocima mladih kunića se smanjuje i oni se mogu potpuno samostalno hraniti već u dobi od 4 tjedna.
Vrijeme odbijanja mladunaca od sisanja različito je u različitih kategorija kunića, a prema literaturnim podacima to je dob od 4.-6. tjedna života.

Pet centar prodaje kuniće isključivo od registriranih uzgajivača, a svaka je jedinka pri preuzimanju pregledana od strane veterinara. U pravilu se nabavljaju svi kunići iz pojedinog legla. Svi oni ostaju zajedno u jednoj nastambi kako bi period odvajanja bio što postupniji. Novonabavljeni kunići se ne prodaju daljnjih 10-tak dana u kom periodu se prati njihovo opće stanje. Svi kunići sasvim samostalno jedu i piju, a trudimo se da im je na raspolaganju hrana najbolje kvalitete. Tek nakon tog perioda kunići mogu u prodaju.

Veličina kunića nije apsolutni pokazatelj njihove dobi, a ni mladunci patuljastih pasmina koji se samostalno hrane nisu uvijek isti. Pri odabiru kunića kao kućnog ljubimca svakako postoji veći interes za kunićima manjih pasmina. Iz tog razloga nastojimo ponuditi upravo takve jedinke, ali su one uvijek potpuno spremne za samostalan život.

Poremetnje u probavi mladih kunića mogu se javiti iz više razloga. Pravilna prehrana, postepeno uvođenje nove hrane i minimalno izlaganje stresnim situacijama preduvijet su očuvanju i pravilnoj funkciji probavnog trakta. Sve naše kupce i nove vlasnike kunića upozoravamo upravo na moguće pogreške vezane uz držanje i prehranu mladih kunića. Nastojimo im ponuditi i literaturu koja svakako pomaže da što bolje upoznaju vrstu životinja koja postaje dio njihove obitelji. Na svaki način želimo životinjama koje prodajemo osigurati što bolji tretman, ali na žalost nismo u mogućnosti utjecati na daljnju skrb o njima.
dina
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la renata » pon tra 27, 2009 16:43 pm

renata marov Napisano: Čet 23 Tra 2009 10:23:36
--------------------------------------------------------------------------------
Zašto pišete da kunići sisaju majku 3 tjedna kada to nije ni blizu istine!? Sisaju najmanje 6 tjedana, a neki čak i do 8 tjedana života!
Bolje prodate one male, slatke kaj u šaku stanu ili...koji je razlog?
Bez obzira na činjenicu kaj ih 40% kupljenih u Vašim centrima ugiba od enteritisa uzrokovanog preranim odvajanjem?
Nikada ne razmišljate o dobrobiti životinja? Razmišljate samo o što punijoj kasi?
Zato ste i platili sponzorirani članak u novinama pod naslovom "Uskršnji zeko"? Takav, dragi moji, NE POSTOJI! Svaki je zeko, ljubimac idućih 10-ak godina, a ne tih nekoliko Uskršnjih dana!

[PET CENTAR]

Poštovani,
Mladi kunići se hrane isključivo mlijekom do dobi od 16-18 dana. Nakon tog perioda počinju uzimati i drugu hranu. Udio mlijeka u obrocima mladih kunića se smanjuje i oni se mogu potpuno samostalno hraniti već u dobi od 4 tjedna.
Vrijeme odbijanja mladunaca od sisanja različito je u različitih kategorija kunića, a prema literaturnim podacima to je dob od 4.-6. tjedna života.

Pet centar prodaje kuniće isključivo od registriranih uzgajivača, a svaka je jedinka pri preuzimanju pregledana od strane veterinara. U pravilu se nabavljaju svi kunići iz pojedinog legla. Svi oni ostaju zajedno u jednoj nastambi kako bi period odvajanja bio što postupniji. Novonabavljeni kunići se ne prodaju daljnjih 10-tak dana u kom periodu se prati njihovo opće stanje. Svi kunići sasvim samostalno jedu i piju, a trudimo se da im je na raspolaganju hrana najbolje kvalitete. Tek nakon tog perioda kunići mogu u prodaju.

Veličina kunića nije apsolutni pokazatelj njihove dobi, a ni mladunci patuljastih pasmina koji se samostalno hrane nisu uvijek isti. Pri odabiru kunića kao kućnog ljubimca svakako postoji veći interes za kunićima manjih pasmina. Iz tog razloga nastojimo ponuditi upravo takve jedinke, ali su one uvijek potpuno spremne za samostalan život.

Poremetnje u probavi mladih kunića mogu se javiti iz više razloga. Pravilna prehrana, postepeno uvođenje nove hrane i minimalno izlaganje stresnim situacijama preduvijet su očuvanju i pravilnoj funkciji probavnog trakta. Sve naše kupce i nove vlasnike kunića upozoravamo upravo na moguće pogreške vezane uz držanje i prehranu mladih kunića. Nastojimo im ponuditi i literaturu koja svakako pomaže da što bolje upoznaju vrstu životinja koja postaje dio njihove obitelji. Na svaki način želimo životinjama koje prodajemo osigurati što bolji tretman, ali na žalost nismo u mogućnosti utjecati na daljnju skrb o njima.

Evo kopirala sam malo oštriju i direktniju kritiku Pet centru vezano za sisanje do 3 tjedna...sa istoga linka, obratite pažnju na njihov odgovor.

- Nakon tog perioda počinju uzimati i drugu hranu. - što znači da i cicaju...te ih ne bi smjelo trgati s cice majke kunice ...

- a svaka je jedinka pri preuzimanju pregledana od strane veterinara - nadam se ne onoga u PC-u, koji ne zna osnovno, a to je odrediti spol kunića

- Poremetnje u probavi mladih kunića mogu se javiti iz više razloga. Pravilna prehrana, postepeno uvođenje nove hrane i minimalno izlaganje stresnim situacijama preduvijet su očuvanju i pravilnoj funkciji probavnog trakta - a tome zasigurno pridonosi činjenica da su odvojeni od majke s 3 tjedna te su zasigurno "stigli odraditi" proces prilagodbe od uzgajivača do dućana, te novog konačnog vlasnika...
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la renata » pon tra 27, 2009 16:44 pm

Dina, očito smo u isto vrijeme "obrađivale".... ;D

- još jedan skroman prilog nekada vrlo neprihvaćene i neshvaćene...i uopće mi nije oduzelo puno vremena, a vjerujem da ih je nagnalo na "razmišljanje"...
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Pero & Megi » pon tra 27, 2009 17:05 pm

Evo,spremila sam stranicu.
A Renata,vidjela sam odgovor prije par dana i stvarno pričaju gluposti,koje oni,nažalost i provode u djelo. :ljut:
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Zeko_Jurica » pon tra 27, 2009 17:46 pm

renata je napisao/la:...Vrijeme odbijanja mladunaca od sisanja različito je u različitih kategorija kunića, a prema literaturnim podacima to je dob od 4.-6. tjedna života.
...

i ovo isto "...4 do 6 tjedana...", na početku "...16-18 dana..." a tvrde da su u prodaji s 4 tjedna?!? Ja kad neš pišem, barem gledam da sam sebi ne podvalim :blink:
Ako sami tvrde 4 DO 6 tjedana - Zašto njihovi baš 4 a ne 6?! To neznaju ni sami odgovorit... :ljut:
pismo-mejl ne bih još danas tu objavio...
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

PostPostao/la Lady Stardust » pon tra 27, 2009 17:52 pm

Spremljeno - a i saljemo im sluzbeno pismo sutra!

Nije da su ikako odgovorili na proslo u vezi zoonoze ali...
slikaŠEFICA I MRCINEslikaslikaI ZLATO slika
Lady Stardust
Moderator
Moderator

Sljedeća

Natrag na Rad udruge

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan