Pregled zuba ??

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

Re: Pregled zuba ??

PostPostao/la maky&zagy » čet tra 04, 2013 21:40 pm

Znači ima još hrkača :) Ma samo neka su nam zdravi i sretni.

Svakako ću morat na pregled zubića jer nismo sad išli duže vrijeme jer sjekutiće i nokte sam se ispraksirala i sama kratim. Ipak ih imam dosta i tko bi se naplaćao da idem vetu i zbog toga. No kutnjake ne mogu sama mu pregledat. Tako da ako ipak netko zna da neki vet ima pregled kamericom neka mi javi :) Ako ne idemo opet u bubu na klasiku.
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » pet tra 05, 2013 22:00 pm

Joj micko mali kako je presladak :luv: :luv: :luv: :luv: :srce: :srce: :srce: ljubi mi ga milion puta umesto mene :zeko3: :zeko3: :zeko3:
markiza
Super Zek
Super Zek

Re: Pregled zuba ?? - Opet je opasna situacija!

PostPostao/la maky&zagy » čet tra 11, 2013 23:25 pm

Zagi odjednom večeras jako teško jede svoju kašicu, kad žvače naginje glavu u kosu, jako ga boli i na dodir ga boli cjela donja vilica.
Totalno mi je klonuo siroče malo. Nadam se da će sve bit u redu do jutra pa idemo u bubu ili je opet apces ili ono najgore što se može desiti kod njega da puca kost vilice. Joj bit će ovo teška noć. dala sam mu metacam. Nadam se ipak da će on i to prebroditi.
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » pet tra 12, 2013 0:24 am

Inace Buba ima dezurstvo,neznam dal znate.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Pregled zuba ?? Opet problemi!

PostPostao/la maky&zagy » pet tra 12, 2013 8:03 am

Znam da imaju dežurstvo ali pošto je dobio metacam čekali smo jutro , tako da sad idemo. Jutros je nešto malo probao pojesti i ide sam do zdjelice i želi jesti , a ne može. Srce mi se para . On inače fizički nije tako loše ,Boli ga , ali drži se. ali to je za sad. Nadam se da će moči opet jesti. ne može mi dat ni pusu , dodje k meni i želi me liznut po nosu ali ne može jezikom van siroče. Držte nam fige da sve bude opet u redu!
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la markiza » pet tra 12, 2013 9:29 am

Micko mali :sad: nadam se da ce da sto pre ozdravi :zeko1:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la maky&zagy » pet tra 12, 2013 10:01 am

Ostao je u bubi , moraju ga sedirat , gornji kutnjaci su prerasli i korekcija će se napravit no ono najgore vilica mu se čudno pomiće i strašno ga to boli i velika je mogućnost da je pukla tj napukla. Ljubav moja mala. Ako se ustanovi da je doista to sama korekcija mu ne može pomoći jer se vilica ne može izlječit. A to znači da više neće moći jesti ni kašice. Pozitivno razmišljam unatoč svemu i nadam se da će biti dobro.
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la altan » pet tra 12, 2013 10:47 am

a jadan..zar se vilica ne moze povezat ako je pukla? sa zicom? drzim fige da su samo zubi
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la wildflower » pet tra 12, 2013 11:14 am

Ajme siroče maleno, šaljem pozitivne vibre, nadam se da će biti sve ok :sad:
wildflower
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la žutaš šapica » pet tra 12, 2013 12:32 pm

mrva mala... pratim temu i užasno mi je žao da se to dešava...
žutaš šapica
Zečić
Zečić

PostPostao/la lorena105 » pet tra 12, 2013 12:53 pm

a sunce maleno :sad: nadam se da će biti barem kolko tolko sve ok :zeko3: :zeko3: :zeko3:
vlasnica 5 malih zlata <33
lorena105
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la maky&zagy » pet tra 12, 2013 20:00 pm

Eto došli smo iz bube , vilica je pukla i u jakom lošem stanju kao i svi korijeni zuba, skraćeni su kutnjaci i stavljena mu je sonda i onaj ovratnik tako da to izgleda prestrašno, on je do malo prije pokušavao to skinut , sad se umirio , ali tako je nesretan.
Idemo i na antibiotike sad radi apcesa , a u ponedjeljak dolazi dr Ivana Ljolje s kojom trebam dogovorit dal če to biti za operaciju tj stavljanje žice nekakve, čekam njezino mišljenje, a do tad ne smije žvakati i čeljust mora mirovati.
Meni to vezano za mirovanje zvuči kao SF, ne znam , jako mi je teško , a njemu vjerujem još teže . Kad se kreće zapinje s tim ovratnikom o pod i o pokućstvo. Štefek njegov sinek ga gleda čudno i boji ga se .Dok sam na poslu bit će me strah da s tim ne zapne negdje ili se sonda ne iščupa. Ovo je zbilja nešto strašno. Mislim da ga se samo muči sa svim time. On je kunić koji nikad nije bio u gajbici , koji svaku večer dodje k meni u krevet po puse i na spavanje i do sinoć je skakutao i bio skroz ok. Kako da ga sad zatvorim u gajbicu i držim tako. Nisam pametna i jako mi je teško.
Vidjet ću kako će se on nositi s time i dal će ići to hranjenje na sondu koja je jako uska i hrana stalno zapinje i jako teško ide, mora bit skroz vodena da bi išlo.
voljela bi da mi se javi netko ako je imao iskustvo s tim?
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » sub tra 13, 2013 14:06 pm

pa kak je to slomio? negdje je pao?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

Re: Pregled zuba ?? Puknuta vilica ! :(

PostPostao/la maky&zagy » sub tra 13, 2013 20:59 pm

Ma neeeee , nije pao , vilica nije slomita nego je pukla par mm , a razlog je uznapredovala bolest kojoj nema lijeka , jer ne mogu mu kosti izmjeniti. Metacam protiv bolova i redovno kontrole i kraćenje kutnjaka. On ima bolest koja mu razara kosti a zbog toga propadaju i zubi pa tako čitav život nije mogao normalno jesti sjeno i zelenjavu, a unazad 2 godine jede samo smekšanu i kašastu hranu. Imali smo 3 korekcije , 2 zuba vađena i svašta je on prošao i uvjek sve izdržao.
Skinula sam ja njemu ovratnik i sondu previše mu je to bilo stresno i jako je patio što to ima. Odmah je došao k meni od sreće što sam mu to skinula i zaspao mi u naručju. Dajem mu opet na usta , ali skroz rjetku hranu na špricu jer ne smije žvakati i još je vražičak izbirljiv gdje osjeti critical care to neće , ali kašicu od povrća ili voća to da bez problema.
Tako da ga moram varat pa na početak šprice stavim voćnu kašicu a dalje critical care pa nekak prođe :)
Večeras je malo življi ipak unatoč svemu. Hvala anđelima na tome! I naravno dr Dubravki Štromar i dr Bruni i Ivani Ljolje!
maky&zagy
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » pon tra 15, 2013 10:59 am

I ja bi mu to skinula, kao i ti. Na žalost, vjerojatno neće još dugo živjeti :sad: a ovo je nepotrebno mučenje. On ionako jede samo ono što mu ti daješ, pa možeš kontrolirati (ne)žvakanje. Nadam se da će se nešto moći napraviti, držim vam fige :zeko3:
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan