Akvaristika je moja "prva" ljubav!!!

Imate još ljubimaca osim uhatih stvorenja? Upoznajmo se :)

Moderator/ica: vini

PostPostao/la dario » sub pro 20, 2008 13:14 pm

Upravo je to pogresno misljenje da se japanke drze u hladnoj vodi kostalo tebe i tvojih ribica,jeste da podnose nize temperature i da mogu prezimiti u jezercetu,ali te temperature su postepene i ribice se navikavaju postepeno dok ne padnu u hibernaciju preko zime,ali opet dubina jezerceta mora biti preko 1m da bi mogle preziveti jer na toj dubini temperatura ne padne toliko da im ugrozi zivot.

U akvarijumu je totalno drugacija situacija i oscilacije su daleko vece jer je manji i zatvoreniji sistemi bez postepenih prirodnih promena,tezi za kontrolu,pa je sva oprema kao i grejaci obavezna. :wink:
Zadnja izmjena: dario; pon pro 22, 2008 23:48 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.
dario
Kunić
Kunić

PostPostao/la Pero & Megi » sub pro 20, 2008 16:51 pm

Ajoj,a meni su rekli u pet shopovima da njima stavljam običnu,hladniju vodu,u koju ponekad stavim neki preparat za bolju kvalitetu vode... :sad: :sad:
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dario » pon pro 22, 2008 0:35 am

To je tako sa akvaristikom,retko ko hoce iskreno da pomogne i da savet,pogotovo u prodaji,najbolje je kada poznajes nekog akvaristu ili neko koga ti poznajes zna nekog akvaristu :) ,ribice odmah zive duze,tuzno ali istinito kada je akvaristika u pitanju. :ljut:
dario
Kunić
Kunić

PostPostao/la Pero & Megi » pon pro 22, 2008 8:44 am

Da,mislim da većina smatra da su ribe ukras,a ne kućni ljubimci i živa bića... :sad:
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dario » pon pro 22, 2008 22:53 pm

Ukras koji samo odes i kupis ponovo,tako se uglavnom "misli"!!! :ljut:

....... :nowink:

slika
dario
Kunić
Kunić

PostPostao/la Pero & Megi » uto pro 23, 2008 8:38 am

Da. :ljut: Većina misli,ribica ugine,pa ju bace u wc,kupe novu i tako ispočetka... :sad: :ljut: :sad:
Inače,tvoj je akvarij prekrasan,kao i ribice... :medo:
slika
Pero & Megi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Bibi » sri pro 24, 2008 0:06 am

Obozavam akvaristiku! Prelepe su ti ribice i akvarium je odlicno uredjen! :D

Ja nikad nisam imala uslova da se potpuno posvetim svojim ribicama i da ima puzim bas sve sto ima je potrebno za zdrav i dug zivot, pa sam zbog toga i prestala, ali nisam odustala, jednog dana nadam se da cu biti u mogucnosti! :blush:

Imala sam par trichogastera, bili su mi tako dragi. Mnogo su osetljivi na promenu temperature, ali su predivni i oni pipci su im ludi, stalno pipkaju njima. ;D Razbolelo mi se bilo nekoliko drugih ribica, a njih nisam imala gde da sklonim i tada sam resila da nema smisla. Poklonila sam ih jednom velikom ljubitelju akvaristike, sve sam ih dala, stavio ih je odvojeno u karantin. Sve su se oporavile! :)

Akvarium ima veliku moc odbijanja negativne energije i mnogo znaci kada je covek uznemiren ili umoran. Samo sednes i "utones" u njega! :D

p.s. Cuvajte se malih ukrasnih zamkova... meni je "sijamski borac" uginuo u njemu, zaglavio se! :sad: A bio je tako lep.... :sad:
slika
Bibi
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la DUDU » ned pro 28, 2008 1:59 am

Ma to nema ljepšeg hobija od akvaristike...
VOLIM SAMO DINAMO, ALKOHOL I ŽENE I NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE... (a mrzim hajduk i torcidu)
DUDU
Zekonja
Zekonja

Prethodna

Natrag na Ostali ljubimci zecoljubaca

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan