Traži se "voljan" zeko za crnu patuljastu kunicu

Sve o parenju, trudnoći, bebama, kastraciji, sterilizaciji...

Moderatori/ce: Zeko_Jurica, vini

Re: Traži se "voljan" zeko za crnu patuljastu kunicu

PostPostao/la renata » čet ruj 22, 2011 6:53 am

Suri, nisam očekivala ovakav post od tebe, zato - stara, svaka čast! Drago mi je da si naučila iz grešaka i da to priznaješ. Tako jedino možeš dalje.
Da li će mi srce biti na mjestu ako udomiš sve bebe? Neće. Ništa ne može nadoknaditi jedan bezveze uništen život. Ništa.

Nisam shvatila tvoj prethodni post kao napad na sebe (jer sam igrom slučaja ja uzgojila Suri), već kao napad općenito na uzgajivače, a nema logike u tome, o kome god da se radilo.

Za pad imuniteta kod prerano odvojenih kunića, rekao ti je i ovdje Zeko Jurica, i to stoji, no je li to bio slučaj sa tvojom (našom) Suri? Sada više nije ni bitno.

Ono što još nije razglabano je - kakav će imunitet biti kunićima koji su majku cicali nepunih 13 dana (17-30.8.)??? Taj dio mene sada muči, a o njemu nitko ne priča, nikoga taj dio ne brine? :sad:
Bitno da se razglaba o premalim kunićima u Zoo cityu i bezglavim prodavačima koji ne razlikuju običnog patuljaka od ovnolikog, koji misle da je zamorac vrsta zeca...o njihovoj stručnosti raspoznavanja spola nema smisla uopće govoriti, kao i ishrani beba kunića, a znaju kada je koji rođen i koliko je star. :lud: Dajte ljudi, molim vas!

I za kraj, Suri, borac nije onaj tko odustaje.
Ostavi si jednog zekana (rekla bih "par, brata i seku" al bojim se da ne zezneš spol ili da se ne spare u vremenu do kastracije), dokaži budućim generacijama, novim članovima koji svakodnevno dolaze s istim idejama kao što si i ti došla - da će napraviti veliku grešku...nas ne slušaju, jer nas smatraju idiotima, fanaticima, budalama...možda će tebe koja si na vlastitoj koži iskusila pogrešku - poslušati. :zeko1:
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la sanjita » čet ruj 22, 2011 8:11 am

Nebih se štela mješat previse i nemoj misliti da te napadam Suri ali ova tema bi trebala bit zakeljena negdje kao svojevrsni pokazatelj kako je sve sto je moglo,i pošlo krivo,da buducim korisnicima kojima na pamet padne parenje iz fore,da se pokaze sta se sve moze desiti,bas kao sto Renata kaze. Ali nekako sumnjam da ce to nazalost pomoci jer ce ljudi uvijek mislit da se to njima nemoze desiti,da ce oni bolje paziti i bla bla.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Suri » čet ruj 22, 2011 12:21 pm

Renata, još jednom oprosti za napade za koje misliš da je išlo prema uzgajivačima. Nije, išlo je pet shopovima.
Tada se Zoo City tek otvorio u Gardenu i kunići su im išli ko blesavi. Reci ako sam u krivu al imala sam osječaj da u tom slučaju vrše pritisak na uzgajivače i oni su tada primoreni dati kuniće prijevremeno. Tj, na taj način smatram da su pet shopovi krivi.
I da, ženska mi je tamo krivo rekla spol. Rekla je da je Suri dečko i to sam mislila da je do onog dana kad smo otišli u Bubu.

Zamorac vrsta zeca!? :blink:

Nego, da te pitam onu važniju stvar... kako to misliš?:
renata je napisao/la:Ono što još nije razglabano je - kakav će imunitet biti kunićima koji su majku cicali nepunih 13 dana (17-30.8.)??? Taj dio mene sada muči, a o njemu nitko ne priča, nikoga taj dio ne brine? :sad:

Misiliš li da nisu zdravi? Da ih opet odvedem vetu?

sanjita je napisao/la:Nebih se štela mješat previse i nemoj misliti da te napadam Suri ali ova tema bi trebala bit zakeljena negdje kao svojevrsni pokazatelj kako je sve sto je moglo,i pošlo krivo,da buducim korisnicima kojima na pamet padne parenje iz fore,da se pokaze sta se sve moze desiti,bas kao sto Renata kaze. Ali nekako sumnjam da ce to nazalost pomoci jer ce ljudi uvijek mislit da se to njima nemoze desiti,da ce oni bolje paziti i bla bla.

Ne napadaš... U pravu si, jer da sam ja vidla prije parenja sličan post, koliko sam bila tvrdoglava i svojeglava jedino šta bih napravila drugačije je odvela ju vetu poslije okota. No dali bi to bilo dovoljno? Nemam pojima ni sama više. Pokušavam si to sve predočiti kao jaaaako lošu karmu za svoju tvrdoglavost za koju je malena ispaštala a ne ja.

Joj, da barem netko tko smatra parenje kunića/zečeva malom stvari da nabasa na ovaj post i da ga to spriječi u provođenju istog.
No neznam baš...
"Carrots are devine... You get a dozen for a dime, It's maaaa-gic!" - Bugs Bunny
Suri
Zečić
Zečić

PostPostao/la Flekicaaa » čet ruj 22, 2011 14:10 pm

ok,suri,nemoj se sad kriviti,jesi,pogriješila si,no bar to priznaš.ima onih koji nikada ne priznaju.sad je jedino bitno da kunići narastu i da sve bude 5.. :)
jel jedu malci?
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la renata » čet ruj 22, 2011 14:27 pm

Suri, ne mislim da zekani nisu zdravi, ali znam da nemaju dobar imunitet, jer nisu gotovo uopće cicali majku i preko njenog mlijeka primali potrebne enzime.

Rekla sam to radi usporedbe prerano odvojenog kunića s mjesec dana i ovog slučaja gdje ne cicaju od 13-og dana starosti, pa mi reci kaj je gore: kada cicaju 30 dana ili 13 dana? Ok, pili su zamjensko, umjetno mačje mlijeko, imali su sreće (ne vjerujem da ću ovo reći :lud: ) da si se trgnula i zaista poštenski potrudila podići ih na noge...no tu priči nije kraj. Samo neka ih sreća i dalje prati, a vetu ih nemaš po kaj voditi, ne znam kaj bi on mogao po tom pitanju napraviti, jer oni su zasada ok, i ako bude sreće biti će i dalje...ali rizik postoji.

Pogriješila jesi, ali si se i potrudila i napravila najbolje kaj se dalo nakon svega, dokaz su one male slatke loptice i ljudi koji su ti dali prave savjete kako spasiti bebe. Tako da bih ti čestitala na tom uspjehu...al još sam ljuta, pa čitaj između redaka. :blush:
renata
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Suri » pon ruj 26, 2011 22:49 pm

Papaju sve, al i dalje ne fermaju pojilicu.
Piju samo iz posude.

Sutra najnovije slikice!!!

:zeko3: :zeko3: :zeko3:
"Carrots are devine... You get a dozen for a dime, It's maaaa-gic!" - Bugs Bunny
Suri
Zečić
Zečić

PostPostao/la Flekicaaa » ned lis 30, 2011 10:35 am

Suri,kako su mališani?Staviš slike?

:zeko3:
Flekicaaa
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Cule » ned lis 30, 2011 10:47 am

Stvarno dugo nije bilo nikakvih vesti o malisanima..
Javite se.. :zeko3:
Cule
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Suri » uto stu 22, 2011 14:58 pm

Pozdrav svima!!!!!
Prije 5 dana zečeki su napunili 3 mjeseca!!!
Muc je našao obitelj, uskoro možda i Xena...
Da se pohvalim - Lili sa svojim dražesnim držanjem flašice mi je donjela 200kn u Pet Centru za sliku mjeseca. Moja srečica!!!

Znam nismo se dugo dopisivali, al eto jako me iritira imageshack pa sam odgađala i odgađala stavljanje slikica...
Tako da sam se sad odlučila za jedostavniju varijantu - link imageshackovog albuma :)

Svi su se toliko izmjenjali da je to preprestrašno!!
Imaju te čupave izrasline dlake posvud... Desilo se skoro pa doslovno preko noći..
Izgledaju pomalo lavljoglavo svi osim Lili i najvjerojatnije Muca koji se sad zove Brzi. Ipak su lavovi po horoskopu ;)

Evo link albumčeka:

http://img97.imageshack.us/slideshow/we ... am5127.jpg
Suri
Zečić
Zečić

PostPostao/la Magnetika de la Jazz » uto stu 22, 2011 18:08 pm

Zekići su preslatki i preljepi! Good job! :zeko8: :zeko8: :zeko8: :zeko3: :zeko3: :zeko3: :zeko3:
I'm late / I'm late / For a very important date. / No time to say "Hello." / Goodbye. / I'm late, I'm late, I'm late.

(\_/)
(='.'=)
(")_(")

http://www.youtube.com/watch?v=3oRKvpZ7 ... re=related
Magnetika de la Jazz
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Anby » uto stu 22, 2011 18:32 pm

isuse, preslatki su :) jesu li svi ok sada?
Anby
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la altan » uto stu 22, 2011 20:16 pm

slatki su ful..samo bih stavila nesto na one plocice..mislim barem na dio jer su plocice jako hladne, a sad je vani ledeno pa da se zekani ne prehlade :)
vlasnica dvije jurilice
29
altan
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Suri » uto stu 22, 2011 22:24 pm

Altan, pločice tamo gdje leže nisu hladne jer je blizu peč na drva. Čovjek nebi vjerovo al griju ko solarne ploče.
A nasred kuhinje je tepih. neki put ga nema kad je u pranju al trudimo se da je tam kad su pušteni.

Svi su odlično, Fleka je premješten na kat u kući u staru gajbu njihove mame, a one su sa svojim dvorcem ostale dole.
I sad čekamo 2,3 mjesec kad će Flekić ići na cvak-cvak. Pa onda cura jedna po jedna.

Kako su samo mazni!!! To toliko ljubi ruke, pogotovo frajer. Ničeg se ne boje, kad dođe gost pozdrave odmah na ulazu ko psi. Obavezno gostu probaju đon za dobar dan i stalno gurkaju glavom nogu... kođa žele reč- gle me kak sam sladak/tka. Suri nije bila takva. Je prema nama koje je poznavala, ali je od nepoznatih bježala. Jel možda ima veze s othranom na ruke?

Pokušavamo razvit suživot sa mačkom al premlada je. Nadamo se da će bit bolje kad ju steriliziramo. Jer oni bi se s njom mazili. Pogotovo Lily. Liže Bibu, a ova zna da ih nesmije pipnut pa samo drži capu nad njom i histerično maše repom!

Sad sam se razvrzlala o svemu pomalo... :zeko6:
Suri
Zečić
Zečić

PostPostao/la zeko Simba » sri stu 23, 2011 7:15 am

Predivni su :) nekoga ćeš zadržati?
43 i 23
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la Alita » sri stu 23, 2011 13:22 pm

Ne znam koga bi zadrzala, a kojeg bi udomila, a ako trebas pomoc pri udomljavanju stavi par slika malenih koje bi udomila pa da ih proslijedim i to :dragonn-ccc-e:
Preslatki su ti, jedan me jako na mog pizdeka podsjeca :)
Alita
Zekonja
Zekonja

PrethodnaSljedeća

Natrag na Zeko Podmladak

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan