Zubni problemi

Zeko ima zdravstvene probleme? Upitajte i pronađite odgovore ovdje.

Moderatori/ce: Charlie, Lady Stardust, Zeko_Jurica, Lela

PostPostao/la palina » uto sij 29, 2008 20:19 pm

Bok društvo? Nova sam tu i pozdravljam sve ljubitelje kunića. Moja palina ima problema sa zubicima . Razbila je tri zuba i sad joj rastu krasni novi ali onaj cetvrti joj strsi gotovo do nosa . Da li se može to kod kuce malo skratit sa ga ne mučim radi jednog zuba kod veterinara. Dali se može sta zakomplicirati ? :hvalaa: Nece nikako brusit zubice, sve i svasta mu kupim.
palina
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » uto sij 29, 2008 20:29 pm

Do nosa? :omg: obavezno poravnati zube kod veterinara! i da može se zakomplicirati, ali ako se redovno skraćuje sve je ok
jel jede zeko sijeno?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la palina » uto sij 29, 2008 20:34 pm

Da jede normalno, sad ne znam da li je to premalo. Kupla sam mu kamen ali ga nece. Koliko je to redovno skracivati? cini mi se da mu je stvarno prebrzo narastao. :cool:
palina
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » uto sij 29, 2008 20:36 pm

Redovno je koliko treba (najčešće 2-3-4 tjedna) normalno da ništa ne grize kad ne može :wink: kad mu se srede zube bude bolje jeo...koliko je prošlo od kad je strgao zube?
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la palina » uto sij 29, 2008 20:53 pm

Gornji zubici su ljetos prvo jedan pa drugi,ali mu rastu . Donjeg je pred mjesec dva, a drugi mu je nastavio rasti. Sad pred dva tj mu je previše izbio vani.
palina
Kunić
Kunić

PostPostao/la Charlie » uto sij 29, 2008 20:55 pm

Odi kod veta da mu to skrati, to je čas posla, nije ni skupo, a zeki će biti lakše :wink:
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Bubica » uto sij 29, 2008 20:57 pm

Odi vetu sto prije, jer sto duze cekas, vece su sanse da se to izdeformira. Ovako bi se jos mozda i moglo vratiti u normalu.
A rezanje zubiju nije neki bed, samo to mora obaviti netko tko zna. Nemoj pokusavati sama, bar za pocetak.
Bubica
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la palina » uto sij 29, 2008 21:04 pm

poći cu cim prije , glavno da njoj bude dobro. PUNO HVALA! :zekokapa:
palina
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » uto sij 29, 2008 21:49 pm

Zeko_Jurica je napisao/la:Kiara, zubiće smije rezat samo netko tko je jako stručan u tome.

znam, kadkad napišem nešto, a uopće ne msilim...nikada ja to ne bi njoj rezala, ni da sam sama veterinar...mislila sam po ono"kad bi ja to trebala rezati"...kada ići rezati :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Zeko_Jurica » sri sij 30, 2008 0:05 am

Kiara je napisao/la:...znam, kadkad napišem nešto, a uopće ne msilim...nikada ja to ne bi njoj rezala, ni da sam sama veterinar...mislila sam po ono"kad bi ja to trebala rezati"...kada ići rezati :)

ma nekad onaj koji čita shvati sasvim nešto drugo od onog što je to isto napisao :wink:

palina, bitno je da donji i gornji zubići imaju dobar kontakt jer se inače ni onaj suprotni nemože trošiti. Najbolje da to veterinar sredi
Zeko_Jurica
Moderator
Moderator

Prethodna

Natrag na Zdravstvene rasprave

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan