Znam da nije baš pristojno otvarati novu temu za svako pitanje, ali kontam da ipak to ne bi bila greška jer sam novi ovde i imao bih više pitanja...
Pre svega, predstavljam vam moju skoro četvoromesečnu ljubimicu, Lolu.
Sa mnom je od svoje treće-četvrte sedmice. Evo kako je izgledala kada sam je tek dobio.

Sada je to već velika devojka.
Preko noći je u svom kavezu (koji je skoro napravljen specijalno za nju), a preko dana je u svojoj prostoriji na tavanu. Obično je nemirna noću, pa je zato zatvaram.
Imam par nedoumica.
1) Za početak, može li neko da mi potvrdi koja je rasa u pitanju? Google kaže da je to panonski kunić. Da li je u pravu?
2) Ne planiram da je uparim sa nekim zekom i ne planiram da joj dovodim društvo jer je to velika obaveza, a ja nemam baš uslove za gajenje nekoliko zečeva. Zanima me, da li je i koliko loše po njeno zdravlje odsustvo drugih kunića i ne upražnjavanje seksa? Da li bi trebalo da je vodim kod veterinara i da je sterilišem?
3) Primetio sam da se u poslednje vreme dosta linja. Dlake lete po vazduhu kad god je pomilujem, i neretko se nagutam tih dlaka. Je li to normalno za ovaj period godine?
4) Na kraju, mogao bi neko da joj oceni izgled u smislu, da li ima previše/premalo kilograma i slično.