Moja Lola :)

Podijelite s nama dogodovštine, slike i filmiće vašeg zeke:)

Moderatori/ce: zeko_peko, Lela

Moja Lola :)

PostPostao/la sasa95 » uto srp 22, 2014 11:06 am

Pozdrav, forumaši... Javljam se iz komšiluka, iz Srbije tačnije. Zovem se Saša i imam 18,5 godina.
Znam da nije baš pristojno otvarati novu temu za svako pitanje, ali kontam da ipak to ne bi bila greška jer sam novi ovde i imao bih više pitanja...

Pre svega, predstavljam vam moju skoro četvoromesečnu ljubimicu, Lolu.
slikaslika
Sa mnom je od svoje treće-četvrte sedmice. Evo kako je izgledala kada sam je tek dobio. :)
slikaslika
Sada je to već velika devojka.
slikaslika
Preko noći je u svom kavezu (koji je skoro napravljen specijalno za nju), a preko dana je u svojoj prostoriji na tavanu. Obično je nemirna noću, pa je zato zatvaram.
slikaslika
Imam par nedoumica.

1) Za početak, može li neko da mi potvrdi koja je rasa u pitanju? Google kaže da je to panonski kunić. Da li je u pravu?
2) Ne planiram da je uparim sa nekim zekom i ne planiram da joj dovodim društvo jer je to velika obaveza, a ja nemam baš uslove za gajenje nekoliko zečeva. Zanima me, da li je i koliko loše po njeno zdravlje odsustvo drugih kunića i ne upražnjavanje seksa? Da li bi trebalo da je vodim kod veterinara i da je sterilišem?
3) Primetio sam da se u poslednje vreme dosta linja. Dlake lete po vazduhu kad god je pomilujem, i neretko se nagutam tih dlaka. Je li to normalno za ovaj period godine?
4) Na kraju, mogao bi neko da joj oceni izgled u smislu, da li ima previše/premalo kilograma i slično.
slikaslika
sasa95
Kunić
Kunić

Re: Moja Lola :)

PostPostao/la Vladolina » ned kol 24, 2014 14:40 pm

Evo ja ne znam osobno koja je točno vrsta.tako je izgledao moj prvi zeko ali imala sam 5 godina tako da ne znam stvarno..
moja je također sama i iako bi bilo idealno da uvijek imaju društvo ponekad se ne može.ako joj daješ dovoljno pažnje i ako ima interakcije s ljudima (oni su jako društevni) ne može joj biti loše :)
Što se tiče sterilizacije, bilo bi pametno. da sve ne pišem o tome evo ti dobar post koji sam našla
http://forum.zekoiprijatelji.com/index.php?topic=205.0

linjanje za ovo doba godine je najnormalnije.vruće im je i žele se riješiti krzna..sve ovisi od zeke do zeke.neki se linjaju svaka 3 mjeseca,neki svaka 2 tjedna.neki stalno preko ljeta..
koliko vidim na slikama Lola je zdrava curica :)
ako u budućnosti postoji iznenadan dobitak na težini ili gubitak znači da nešto nije 100% uredu
Vladolina
Kunić
Kunić

PostPostao/la Hugo » ned kol 24, 2014 15:20 pm

Zečevi su noćne životinje i ako želiš da bude sretna ne smiješ ju zatvarat po noći.
Hugo
Kunić
Kunić

PostPostao/la Lionesse » ned kol 24, 2014 17:19 pm

Sto se tice "uparivanja"... i ja za sada imam jednog kunica, i voljela bih nabaviti jos jednoga da mome decku pravi drustvo. Vjeruj mi, koliko god izgledalo kao da je dupla obaveza, ja sam kroz svo proucavanje, citanje itd nekako zakljucila da nije. Vidim da imas ograden prostor za nju, tako da se za to ne moras brinuti, hranis ih u isto vrijeme, cistis itd, a njoj nece biti dosadno i sl. Mene prijeci to sto imam maleni stan i moj malisan jos nije kastriran, ali eto moj savjet tebi je da ukoliko mozes to financijski podnijeti, svome ljubimcu nabavis prijatelja :)

Sto se tice kastracije/sterilizacije - DA! Posebno za zenke koje u velikom broju slucajeva mogu dobiti rak maternice u kasnijim godinama zivota. Uz to, rijesit ces ih ove potrebe za seksom o kojoj pricas, i nista joj nece faliti ukoliko ju kastriras, samo ces joj dobro napraviti. Sprijeciti bolesti i osloboditi ju tjeranja itd. Uz to, ako nabavljas drugog kunica, nemas problema s potomstvom :)

Kada se linjaju pozeljno ih je cesljati da im skines tu dlaku koju oni inace lizu i zbog vece kolicine dlaka koju ne mogu probaviti (nisu kao mace) moze doci do zacepa i smrti. Tako da kad primjetis da se linja - ocetkaj ju. To ce mozda biti potrebno napraviti par dana tijekom linjanja ali da se izdrzati ;)
slika
Lionesse
Kunić
Kunić

Natrag na Slike, filmići, priče...

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan