Taman su mi otisle baterije na aparatu, pa cu vam to sutra poslikati, jer mobitelom bas nisu neke.
Uglavnom, kuglice su potpuno mekane i imaju jak miris. Na jednom dijelu su malo zaobljene, tocnije, izgledaju kao suza. Gledala sam, nema crvica. Vlazne su tu i tamo ima i sluzastoga..
Musi do sada nije imao nikakvih problema, a i sad je dobro raspolozen, trci po kuci, ludira se, stalno bi se pario, ne pokazuje da ga nesto muci, pa se nadam da nije nista opasno, mozda neki problemi sa probavom?!
Od hrane mu dajemo sijeno Hobby Vit - Hobby Glody, sjemenke Prestige - Cuni Crispy i zelenjavu - liste rotkvice, korabice, mrkvice, presina.. To jede vec dugo, voli i nije imao problema do sada.
Mozda ce ovaj post biti malo duzi, ali moram napisati i da Musi, nazalost, nije od malena dobivao hranu kakvu je trebao, jer nismo na pocetku dobili dobre informacije.
Udomili smo ga u travnju, pretpostavljam da se okotio negdje pocetkom 3. mjeseca,jer je bio prava beba. Dosao je kod nas tako sto ga je moja necakinja, koja ima 9 godina, vidjela na trznici. Bio je scucuren u jednoj maloj kutiji, na hladnom, neki covjek ga je danima prodavao. Ona se sazalila, razbila svoju kasicu prasicu i kupila ga da ga spasi. Nakon dva tjedna dovela ga je k nama, jer imamo dvoriste, da mu bude ljepse.
Nismo imali nikakvog iskustva sa zekanima, pa sam trazila savjet veterinara, s cim da ga hranim i dobila odgovor - zelenjavom i sjemenkama iz pet shopova. Tek kada sam nasla ovaj forum i shvatila da bebe zekani ne smiju jesti zelenjavu te da postoje sjemenke za juniore, skamenila sam se. Ali, Musi do sada nije imao zdravstvenih problema, nikakvih iako je jeo i zelenjavu i Cuni Crispy od malena.
Jedino nas sad muce ove mekane i vlazne kuglice. Ujutro cu vam ih poslikati i molim vas za savjet! Hvala!