.gif)
Več duže vrijeme razmišljam o kuniću kao kučnom ljubimcu. Čitala sam malo po forumima o kunicima kao kucnim ljubimcima i kakva su iskustva. Prijateljica je nedavno dobila zenku patuljastog kunica i sad tek vidim kako je to preslatko i drago bice i bas bi htjela i ja o jednom brinuti.
Par pitanja na koje nisam nasla odgovor na forumu:
*sta je sa zecjim nokticima ( koliko cesto se rezu i da li to mora veterinar ili mogu ja i s cime? )
*sto ako uzmem zekana iz oglasnika kojeg netko udomljava a zeko je stariji- godina dana cca ( bojim se ako je zeko dozivio kakvu traumu da cu imat problema s njim i kako se navikavaju na novu okolinu -kavez, prostor, druge kucne ljubimce? )
* imam kavez 60x30x30 a vidim da kazu da treba biti veci - da li je to stvarno premalo? jer meni se cini ok za jednog kunica, jos ima i polukat i dosta je visok, a ne namjeravam ga drzat u kavezu zatvorenog. kad naraste hoce li mu biti premali?
*da li je bolje uzeti curicu ili decka- mislim karakterno, koji su pitomiji u pubertetu, i da li je preporucena ster/kastr ako je zeko sam?
*moze li se zekan druziti sa drugim zekom povremeno, da li su teritorijalno nastrojeni i da li bi se potukli?
* kakvi su kunici iz uzgoja, jesu li za kucne ljubimce ili...??
*cula sam da ih se moze odgovorit od grickanja zica ako se zice pospricaju sa dezicem pa im to smrdi- jel to pali i da li je opasno?
*da li moraju redovito kod veterinara ili smo ako su bubani? jel potrebno kakvo cjepljenje kao kod malih peseka?
*mogu li ga pustiti van u proljece malo u cisti parkic ili bi mu to bio sok?
razmisljam i o udomljavanju patuljastog kunica, kupnji u pet shopu ili iz uzgoja.
ako ima jos kakav savjet sta bi trebala pripremit dovođenja zekana bila bi zahvalna.
.gif)