Molim savet

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Molim savet

PostPostao/la markiza » čet lip 14, 2012 7:23 am

Ne znam dal mozda postoji ovo pitanje na forumu ali sam primetila od pre tri dana da moj zeko se u nekim momentima vrti oko sebe, kao da ga nesto svrbi na guzi iznad repica ili na ledjima pa da ne moze da dohvati, i isto tako da kad ga ja mazim u tom delu on takodje okrece glavu ali ne pokusava da me ugrize pa ne mogu uopste da shvatim dal mu to smeta ili ne? Pregledala sam ga nema nista dlaka je uredu, normalno se inace ponasa, jede, piski, kaki, zecoplesari sve radi. Kad sam ga u tom momentu podigla jedino sto sam primetila da mu je ispala pisha :blush: al posle mu se vrati na svoje mesto. Jel to znaci da su mozda poceli hormoni da mu rade? Al iako jesu ne razumem sto se okrece oko sebe sta je u pitanju? :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

Re: Molim savet

PostPostao/la Leonora » čet lip 14, 2012 10:07 am

:)
Zdravo za pocetak, ja iskreno mislim da tvoj zeka hoce da ti jase ruku :)
tj.da hoce zeku za parenje , koliko je star?
I mislim da je to totalno normalno sto se tako okrece , moja Djuki mi se stalno vrti oko ruku :))
Leonora
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet lip 14, 2012 10:08 am

Leonora je napisao/la::)
Zdravo za pocetak, ja iskreno mislim da tvoj zeka hoce da ti jase ruku :)
tj.da hoce zeku za parenje , koliko je star?
I mislim da je to totalno normalno sto se tako okrece , moja Djuki mi se stalno vrti oko ruku :))

Pa prekljuce je napunio 6 meseci :blush: Nego mi je cudno posto ranije kad god sam ga mazila oko guze on samo podigne glavicu i mazi se o moju ruku a sad kad ga mazim on se okrece kao da ga nesto iritira ali sam namerno ostavila ruku da vidim dal ce da me gricne ali nije, i to nekoliko puta al nije nikako reagovao osim toga sto se eto zavrti i okrece glavu ka guzi. I okrece se oko sebe a ne oko moje ruke :zeko10:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » čet lip 14, 2012 10:26 am

Tresu ga hormoni . Da li zapisava ?
Mixazeko

PostPostao/la Leonora » čet lip 14, 2012 10:54 am

Jao , pa znas kako oni su sa sest meseci vec zreli za parenje :)
dal se tebi vrteo oko ruke ili u krug njega drmaju hormoni :)
u krajnjem slucaju su u pitanju bubice .
Da li imas osim zeke jos neku zivotinju?
Leonora
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet lip 14, 2012 10:58 am

Mixazeko je napisao/la:Tresu ga hormoni . Da li zapisava ?

Pa ne. Piski uglavnom po kavezu, posto mu ja nekad ako kaki van njegovog mesta za wc prebacim kuglice u wc, onda on iz revolta se popiski na drugu stranu jel vidi da sam mu dirala kavez, al posle toga obicno piski na tu stranu koju inace uvek piski i kaki. Po kuci ne piski nigde jer uglavnom je sve izlickao i obelezio bradom sto je mogao :D Nije nikad ni piskio po kuci, jednom se samo upiskio na trosed i to je sve. Mada sad je dosta i napolju pa onda mozda zapiskava napolju, vidim da dosta obelezava bradom sve po dvoristu, al nisam nesto primetila da zapiskava. :hm:
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » čet lip 14, 2012 10:59 am

markiza je napisao/la:
Mixazeko je napisao/la:Tresu ga hormoni . Da li zapisava ?

Pa ne. Piski uglavnom po kavezu, posto mu ja nekad ako kaki van njegovog mesta za wc prebacim kuglice u wc, onda on iz revolta se popiski na drugu stranu jel vidi da sam mu dirala kavez, al posle toga obicno piski na tu stranu koju inace uvek piski i kaki. Po kuci ne piski nigde jer uglavnom je sve izlickao i obelezio bradom sto je mogao :D Nije nikad ni piskio po kuci, jednom se samo upiskio na trosed i to je sve. Mada sad je dosta i napolju pa onda mozda zapiskava napolju, vidim da dosta obelezava bradom sve po dvoristu, al nisam nesto primetila da zapiskava. :hm:

Pa ne ne mora da zapisava, ali vecina to radi. Ni moj zec nikad nije zapisavao. Napisala si da pisko po kavezu da li ima svoj WC?
Mixazeko

PostPostao/la markiza » čet lip 14, 2012 11:04 am

Leonora je napisao/la:Jao , pa znas kako oni su sa sest meseci vec zreli za parenje :)
dal se tebi vrteo oko ruke ili u krug njega drmaju hormoni :)
u krajnjem slucaju su u pitanju bubice .
Da li imas osim zeke jos neku zivotinju?

Nemam nijednu drugu zivotinju, samo zekonju :zekojubav:
Pa moguce je da su hormoni, jel ovako mi je skroz dobar: skace,pentra se,zecoplesari, pije vodu, jede, kaki, piski, mazi se, prilazi mi, reaguje na moj glas-mislim prepoznaje me, lezi, odmara,... sve normalno. I muz mi kaze isto on bi sada da se pari pa ga prozvao : pickoje (sa c ne sa ch) :P
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la markiza » čet lip 14, 2012 11:08 am

Mixazeko je napisao/la:
Pa ne ne mora da zapisava, ali vecina to radi. Ni moj zec nikad nije zapisavao. Napisala si da pisko po kavezu da li ima svoj WC?

Da ima i sam ga je odredio jedan cosak i tu stalno piski i kaki :P
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » čet lip 14, 2012 11:25 am

A posudu za WC nema?
Mixazeko

PostPostao/la markiza » čet lip 14, 2012 11:39 am

Mixazeko je napisao/la:A posudu za WC nema?

Kavez izgleda ovako : slika

S tim sto te kutije nema vise, ona mu je samo bila na pocetku dok se sakrivao u nju, sad je na celom tom delu cebe na kom on lezi a suprotan kraj kaveza mu je cosak (koji je se ne vidi na slici) gde on ide da kaki i piski i to je od gumirane zice i kuglice prolaze u korito koje je ispod kaveza.
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » čet lip 14, 2012 11:46 am

markiza je napisao/la:

S tim sto te kutije nema vise, ona mu je samo bila na pocetku dok se sakrivao u nju, sad je na celom tom delu cebe na kom on lezi a suprotan kraj kaveza mu je cosak (koji je se ne vidi na slici) gde on ide da kaki i piski i to je od gumirane zice i kuglice prolaze u korito koje je ispod kaveza.

AU markiza ovaj kavez nevalja!!!!! Koje su dimenzije?
Mixazeko

PostPostao/la natalija » čet lip 14, 2012 11:48 am

Mislim da ove zice na dnu kaveza bas i nisu dobre za kunice, mogu da dobiju zuljeve na sapicama... :huh:
natalija
Kunić
Kunić

PostPostao/la markiza » čet lip 14, 2012 11:54 am

Mixazeko je napisao/la:
markiza je napisao/la:

AU markiza ovaj kavez nevalja!!!!! Koje su dimenzije?

Dimenzije su 100x50 . Pa meni su rekli ovde da je to najbolje za zeku jer kaze da od plasticnih podloga moze da im stradaju noktici i sapice a i da im je previse tvrda. Ta zica je specijalno izradjena za to da se po njihovim sapicama pomera, ali da nije premekana. On lezi i na tom delu gde je zica a ne samo na cebetu. A tu zicu niti moze da pregrize a niti ona ima one krajeve koji bodu ili su ostri, ovde se to najvise koristi za kaveze. Jel da menjam?
markiza
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Mixazeko » čet lip 14, 2012 11:58 am

Hahaha znaci Srbija nije jedina zemlja u kojoj prodavci nemaju pojma!!!!!!!!
Kako kunic moze da dobije zuljeve od cvrste podloge? Pa i zemlja je cvrsta zar ne?
Dimenzije kaveza su OK ali ovaj kavez nikako nije dobar za zeku peku. Jednini razlog zice na dnu kaveza je taj da bi bilo lakse za ciscenje ali to nikako nije dobro za kunice.
Naime dno kaveza mora biti od plastike ili drveta nikako od zice. Sad cu da ubacim sliku kako treba da izgleda kavez
Mixazeko

Sljedeća

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan