WC uvijek u kut jer se tako osjećaju sigurnije nekako, uvijek biraju kuteve... Hrana prekoputa, također i voda, da mu je blagavaonica i kupaonica u istom dijelu kaveza. Oni tako vole eto

S vremenom sami pokopčaju što znači wc, ali da, prebacivanje kuglica pomaže.. Ja sam na jednom drugom sajtu pročitala odlične savjete koje sam primijenila na svog malenog koji sad već zna na wc (znao je i kad je kupljen, ali kad je došao u novi stan, kavez i sve počeo je nuždu obavljati svuda pa smo morali ispočetka).. Ti savjeti su bili: kuglice koje ostaju po kavezu malo po malo skupljati na hrpice, po par kuglica na jednu hrpicu, i ostavljati ih tako neko vrijeme, dan dva da nanjuši situaciju, i onda polako te hrpice gurati prema wc-u, malo po malo, dok sve kuglice ne završe na peletima. A na mjesta gdje se popiški posuti uvijek sa malo peleta i također ostaviti tako, jer tako povežu miris peleta i mokraće, i kasnije će sami kad nanjuše pelete u wc-u znati čemu oni služe. Eto, moj Roflo je 2 tjedna zbilja bio tvrdokoran u ostavljanju svega svuda, ali sad je kavez u super stanju, sve piški unutra, a kuglica ima minimalno vani.
Ja sam pobornik teze da kunić treba imati dosta velik kavez i kad je mali, i da bude zatvoren neko vrijeme dok ne nauči na wc, barem dva tri tjedna.. Ja sam Rofla puštala skroz malo van da se istrči i navikne u sobu, dosta sam ga po rukama gnjavila, ali većinu vremena je bio u kavezu, i naučio je. Sad kuglice ostavlja po vani jedino kad nanjuši Lolu (ali to su već hormoni, to nema veze s wc-om).