WC

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Re: WC

PostPostao/la vedi08 » pet tra 22, 2011 16:53 pm

mi smo trenutno na zabrani pristupa krevetu, potpunoj, i čak kad su sami su sobi uletim na prepad da projerim
kao god čeznutljivo gleda krevet, mislim da svi znamo koliko je teško takvom pogledu odolit, joj kažem NE
a ona često dođe samo da ju pomazim, jer smo se prije mazili na krevetu baš. ali eto.
za sad djeluje pa probaj tako.

a i nabavila sam ogromne 3 daske kojima se blokira pristup krevetu kad nisam doma.

good luck.
Molly slika i Đuro slika <3
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » pet tra 22, 2011 19:09 pm

Imam krajnje cudan problem.. Mia je u poslednje vreme pocela da piski van wc-a i sad ne bi to bio toliki problem da ona nakon toga ne legne u to.. Vratili su joj se zuljevi i skoro svaki dan moram da joj cistim guzu.. :(
Probala sam sve trikove koje znam da je opet naviknem da piski u wc ali nista ne pali..

kako je da je odviknem od te navike?

zuljevi su joj se i vratili upravo zbog te aljkavosti.. kuglice su uredno u wc-u ali piski svuda gde stigne.. sad pazim na nju non stop da ne legne opet u baricu ali sta kad nisam kuci..
Ona je ovako ok.. i jede i pije kao i uvek i mokraca joj je normalne boje.. tako da ne verujem da je neki problem sa besikom..
Stvarno postajem ocajna jer ne znam vise kako da je odviknem od toga, a njoj i meni se vise smucilo skoro svakodnevno ciscenje guze i stomaka.. :( :(
Help! :(

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vedi08 » sub tra 23, 2011 13:02 pm

možda na tim mjestima osjeti miris mokraće svoje pa misli da joj je i tamo wc, ako to radi na nekim tipičnim mjestima van wc-a
probaj to oprati dobro sve domestosom, pa dobro izaprati vodom, to će ubit miris.
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la kristinans » sub tra 23, 2011 13:32 pm

Kad smo vec oko toga,pisala sam da Peka pishki i u jos jednom cosku u kavezu van wc-a ali isto tako piski i u wc-u ja kad perem operem i plastiku,ali on iznova i iznova bas u taj cosak piski morala sam mu staviti i pelete tu da bi upilo mokracu,e sad mama mi je rekla da operem plastiku domestosom ali ja se bojim jer je otrovan a on grebe i lize tu plastiku kaveza pa se bojim da se neotruje sta da mu radim samo da prestane piskiti u taj drugi cosak,pokusavala sam da mu izmenim i stavim tu wc ali nepomaze nista onda piski po celom kavezu...koristi on i wc ali obavezno piski u taj drugi cosak i kuglicari i u wc-u i van njega...
Krisss
kristinans
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la ars » sub tra 23, 2011 14:03 pm

Pokusaj mu staviti nesto tamo da mu odvuce pozornost, sjenalicu ili nekakvu kucicu. Ako to ne upali, nabavi jos jedan kutni wc pa stavi i tamo. Za ciscenje nemoj kemikalije, ocat i sol sve ciste, isperi dobro vodom i to je to.
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la dHarma » sub tra 23, 2011 14:44 pm

Mia nema neka tipicna mesta...
pocela je prvo po celom kavezu, a sad i gde god stigne po parketu i na krevetu...
ceo kavez sam oribala i potopila sa sircetom tako da sumnjam da se oseca miris.. pod sam isto ribala svaki drugi dan.. ona opet to radi...
kao da to radi iz nekog bunta ali stvarno ne znam sta bi moglo da joj smeta...
ceo dan je pustena.. zatvaram je samo kad nisam kuci i kad spavam.. :sad:

If tears could build a stairway, and memories a lane. I'd walk right up to heaven and bring you home again.
dHarma
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Fiffy » sub tra 23, 2011 20:39 pm

malo pitanjce za one koji imaju par kunica :) ..da li oni piske u isti wc, ili svako treba imati posebno...
ja sad hocu da svoje ucim na wc..nazalost kod nas nema kupit kutni wc za zeke pa cu im uzeti neki za mace... e sad nesto kontam..hocu li trebati 2 ili ce jedan biti dovoljan?
Dogs have owners, cats have staff....bunnies have slaves :D
22 :rolleyes:
Fiffy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vini » sub tra 23, 2011 20:44 pm

Ionako je bolji onaj za mace. Ispada da je kutni nespretan. Dovoljan im je jedan wc, ali to ovisi o njima. Moji dečki imaju jedan, a mješani par ima dva; iz razloga što su piškili i pored wc-a, pa sam stavila jedan do drugog i riješila problem :D
vini
Moderator
Moderator

PostPostao/la vedi08 » sub tra 23, 2011 21:42 pm

ja imam jedan kutni i pisaju oboje u njega :) osim kad molly pisa i po krevetu :P
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la damir86 » pon tra 25, 2011 18:23 pm

vedi08 je napisao/la:ja imam jedan kutni i pisaju oboje u njega :) osim kad molly pisa i po krevetu :P

moj mali James ima 3 mjesec, vec je mjesec i pol kod mene... do sad je naucio piskiti u wc u kavezu u kutu, no vec 2 dana obavlja nuzdu van kaveza (na krevetu dok se matzi)... do sad se znao vratiti u kavez, pomokriti, pa bi izasao opet van... kuglice nazalost ostavlja po cijelom stanu, iako ih skupljam i stavljam u wc

wc sam postavio u kavez u koji je mokrio i nakon toga nikad nije pored, nego direktno u wc...

mislim da je vrijeme, da nauci do kraja koristiti wc...

pa ako moze kakav savjet kako postavljati wc van kaveza, kako ga nauciti da ne ostavlja kuglice po cijelom stanu ? zao mi je sto ga moram zatvoriti kad nisam doma, ali to je jedini razlog jer stan bude uzasan kad ostane sam vani :(

inace je ok, mazi se, pitom je jako, trci do mene, ali ima taj problem :(
damir86
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kryptonite » sri tra 27, 2011 20:33 pm

ljudi jel moze par savjeta kako da svog zlocka naucim da kaki / piski u wc-u u gajbici?
kako je vama to uspjelo? moj ima tek 2 mjeseca ali zelim ga na prave nacine trenirati za wc bar da znam da radim sve sto mogu.
skuzila sam da je najvjerojatnije da ce to obaviti na wc-u kada mu stavim sijeno iznad i onda on sjedi na wc-u i jede.
al zato kada jede iz posudice kupovnu hranu onda okrene guzu prema kutu izmedju kucice i zdjelice i onda se i popiski i pokaki dok jede..:/
a procitala sam da ce s vremenom usvojiti ako mu budem stalno prebacivala kuglice u wc. jel to ikome ovdje uspjelo na taj nacin?
i nije mi jasno kakko da mu stavim wc na mjesto gdje obicno obavlja nuzdu kada je to jednostavno po cijeloj gajbici..
Kryptonite
Kunić
Kunić

PostPostao/la ars » sri tra 27, 2011 23:08 pm

WC uvijek u kut jer se tako osjećaju sigurnije nekako, uvijek biraju kuteve... Hrana prekoputa, također i voda, da mu je blagavaonica i kupaonica u istom dijelu kaveza. Oni tako vole eto :D S vremenom sami pokopčaju što znači wc, ali da, prebacivanje kuglica pomaže.. Ja sam na jednom drugom sajtu pročitala odlične savjete koje sam primijenila na svog malenog koji sad već zna na wc (znao je i kad je kupljen, ali kad je došao u novi stan, kavez i sve počeo je nuždu obavljati svuda pa smo morali ispočetka).. Ti savjeti su bili: kuglice koje ostaju po kavezu malo po malo skupljati na hrpice, po par kuglica na jednu hrpicu, i ostavljati ih tako neko vrijeme, dan dva da nanjuši situaciju, i onda polako te hrpice gurati prema wc-u, malo po malo, dok sve kuglice ne završe na peletima. A na mjesta gdje se popiški posuti uvijek sa malo peleta i također ostaviti tako, jer tako povežu miris peleta i mokraće, i kasnije će sami kad nanjuše pelete u wc-u znati čemu oni služe. Eto, moj Roflo je 2 tjedna zbilja bio tvrdokoran u ostavljanju svega svuda, ali sad je kavez u super stanju, sve piški unutra, a kuglica ima minimalno vani.
Ja sam pobornik teze da kunić treba imati dosta velik kavez i kad je mali, i da bude zatvoren neko vrijeme dok ne nauči na wc, barem dva tri tjedna.. Ja sam Rofla puštala skroz malo van da se istrči i navikne u sobu, dosta sam ga po rukama gnjavila, ali većinu vremena je bio u kavezu, i naučio je. Sad kuglice ostavlja po vani jedino kad nanjuši Lolu (ali to su već hormoni, to nema veze s wc-om).
ars
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la vedi08 » čet tra 28, 2011 9:32 am

meni ti je u pocetku molly piskila posvuda neovisno o prebacivanju kuglica u wc, da bi se kasnije isposavilo da sam ja u kut koji je ona ocito smatrala najboljim za wc stavila keramicku posudicu s hranom koju ona tad (jer je imala mozda preko mjesec dana) nije mogla pomaknuti
cim smo posudicu premjestili onda je pocela piskiti samo u jedan taj kut, a najcesce tamo i pusta kuglice (iako smo sad malo smotani po tom pitanju, ali to je ok jer nas hormini lupaju)
duro pak obavi nuzdu u tom istom kutu cak i ako nema wc-a ili ako je wc bez peleta, on je vjeran tom kutu u svakoj situaciji

probaj za pocetak te posudice s hranom stavit na sredinu gajbice, a skupljaj i popisane pelete, pusti ih bar dan dva na tom jednom mjestu gdje najcesce obavlja nuzdu i trebalo bi se to samo regulirati
vedi08
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kryptonite » čet tra 28, 2011 10:44 am

hvala!
ja sam jucer namocila par komadica maramice u njegovu mokracu i to stavila u wc, ocistila cijelu gajbicu i pogodite sta??
sada sam skuzila da se jutros po prvi put popiskio u wc! :zeko3:
nadam se da ce tako i nastavitii..:))
Kryptonite
Kunić
Kunić

PostPostao/la vedi08 » čet tra 28, 2011 10:56 am

samo pripazi da nemas zeku ala moja molly ona obozava papir i sve slicno, tako da uvijek pojede kad se docepa tako neceg, pa ako primjetis da je maramica nagrizena makni
vedi08
Super Zek
Super Zek

PrethodnaSljedeća

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan