Velika zainteresiranost za slatko...

Kao i sva druga živa bića i kunići imaju potrebu za komuniciranjem. Što vam vaš kunić želi reći?

Moderatori/ce: Charlie, Zeko_Jurica

Velika zainteresiranost za slatko...

PostPostao/la x-tina » sri sij 09, 2008 19:51 pm

U zadnje vrijeme, kad god da otvorim onaj ormaric sa slatkisima, moja zecica udje unutra i tako mi je jednom otela cokoladu i odnijela iza kauca ;D ..... koma... i sad kad ovako ja jedem dam joj najvise pola kockice , ali one male kockice... To joj nije previse? dva puta u tjednu joj dajem slatko..
x-tina
Zečić
Zečić

PostPostao/la ninocka » sri sij 09, 2008 20:14 pm

:huh:

nemoj joj to davati.
čololada je koma za jetru. nije ni za ljude dobra...pogotovo one mliječne varijante :nowink:
kunići imaju probavu koja ne funkcionira kao naša i ovisna je o onome što ulazi u crijeva jer nova hrana gura staru hranu van.
uz to čokolada oslobađa veliku količinu energije na način koji kod kunića može dovesti do povišene temperature, ubrzanog rada srca...
na njegovu kilažu i najmanjih pola kockice je koma :lud:

mucek je jednom skočio a stol i ukrao komad čokoladne napolitanke. dok sam ja skužila terorističn akciju već ga je smazao. dva dana nakon toga nije jeo, imao je temperaturu i nije mu bilo ni do čeg. stvarno se napatio ali i zapamtio.
moraš znati da se zeko relativno normalno ponaša i kad mu nije dobro, zato ne vuci vraga za rep :nowink:

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Tajcy » sri sij 09, 2008 20:23 pm

Čokoladu niti u ludilu davati!Lijepo joj umjesto te kockice čokolade daj kriškicu jabuke ili banane.To ti sigurno zečica neće odbiti zato kaj je slatko a ne šteti joj. :)

P.S.Nedavno sam gledala emisiju gdje su pričali da jedna manja čokolada može bez problema ubit psa!Znači da jedna kockica čokolade isto tako može ubiti zekana.
slikaslika
Tajcy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la zekica_poopy » sri sij 09, 2008 20:42 pm

pa ti si vec dosta dugo na forumu, procitaj malo prvu pomoc i narocito pravilnu prehranu i sto kunici ni pod razno ne smiju to bi svatko trebao prvo procitat...

edit: http://zecovi.net/forum/viewtopic.php?t=139

eto ajde procitaj prvo naslov, dalje ce ti biti jasno, zato nemoj se igrat s tim da ti ne bi bilo zao kasnije
zekica_poopy
Moderator
Moderator

Natrag na Ponašanje i društveni život kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan