Novi zeko...

Sve o pravilnoj higijeni, smještaju i redovitoj njezi vašeg zekića :)

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust

Novi zeko...

PostPostao/la Vin » sub sij 05, 2008 13:10 pm

Pozdrav svima, nov sam ovdje kao i moj zeko i nadam se da cete mi pomoci u nekim stvarima.. jucer sam dobio Pipa na poklon, dva mjeseca je star, tako si mi bar rekli, bijele je boje sa crvenim okicama, vrsta je patuljasti kunic... e sad, kupio sam i kavez i sve sta su mi rekli da treba i zasad samo par pitanja iako ih trenutacno imam bezbroj... :hm:
Kako da ga naucim da piski i kaki na wc-u jer zasad on wc koristi kao krevet i najdraze mu se tamo izvalit a ostatak kaveza koristi kao wc :blush:
i jos nesto, sta da mu stavim na pod kaveza, zasad se malo igram pa tako po vasim savjetima, negdje je piljevina sa sjenom, negdje nema nicega a negdje je i krpa pa promatram sta mu pase najvise...
Toliko zasad, Pipo i ja se unaprijed zahvaljujemo na pomoci...! :)
Vin
Kunić
Kunić

PostPostao/la ninocka » sub sij 05, 2008 15:21 pm

dobrodošao vin!
na forumu se puno pisalo i diskutiralo i o podlogama i o wc-u. u pravilu mali zekani jako vole ležati u wc-u, a piške gdje stignu :nowink:

kad seko stigne u novi dom dobro mu je orvih par dana ograničiti kretanje dok ne izabere mjesto za wc
kad se popiški ubaci par kuglica i papir s mokraćom u wc.
neki su pratili gdje mali kunić ide obavljati nuždu, pa su tamo stavili wc.
itd...

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Milcec@Palcica » sub sij 05, 2008 15:28 pm

Dobrodošao!!! :) Zeko je za sad zbunjen pošto je u novom prostoru,ali kroz kratko vrijeme(kad se malo privikne)počet će piškit na jedno mjesto(dan,dva ga nepuštaj da se privikne na svoju kućicu).Kad vidiš kut u kojem zeko mokri i kaki stavi tu wc.U wc stavi piljevinu tj.stelju ,a na ostale dijelove kaveza ništa,onda će ti vjerovatno i sam početi piškiti u wc.
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Kiara » sub sij 05, 2008 16:54 pm

dobrodošli :)
ako je na podu kaveza plastika, ne moraš ništa stavljati...tako je najbolje...oni sami s vremenom nauče kakati i piškiti u jednom dijelu(mojima je trebala godina dana)ali pusti neka sad sve obilježi tako da se osjeća sigurnim i da zna da je teritorij njegov :) onda ga kasnije uči onako kako je ninocka rekla :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Vin » sub sij 05, 2008 21:03 pm

Hvala puno svima, tako sam nekako danas i napravio, na jednom dijelom kaveza sam ostavio piljevinu, u sredini je bilo nesto izmedju a na drugom kraju sama plastika i onda sam promatrao gdje mu najvise pase.. nije prosla ni minuta a on je vec lezao na samoj plastici tako da sam maloprije kad sam dosao doma sve ocistio tako da sad lezi po cijelom kavezu a wc mu vise nije interesantan za izlezavanje! :P
Hvala jos jednom na savjetima a sad jos jedno pitanje- koje je vase misljenje o raznim kucicama u kavezu - dobio sam malu kucicu sa otvorom ali kad je stavim u kavez ostane mu malo mjesta za kretanje a strah me i sta ce biti kad naraste pa ne bude vise mogao uci kroz otvor..?
pozdrav..!
Vin
Kunić
Kunić

PostPostao/la Kiara » sub sij 05, 2008 21:40 pm

Vin je napisao/la:Hvala jos jednom na savjetima a sad jos jedno pitanje- koje je vase misljenje o raznim kucicama u kavezu - dobio sam malu kucicu sa otvorom ali kad je stavim u kavez ostane mu malo mjesta za kretanje a strah me i sta ce biti kad naraste pa ne bude vise mogao uci kroz otvor..?
pozdrav..!

jednom mora i to prerasti, :hm: sada će mu biti zabavno, ali bi ja to za nekih 2 mj. maknula jer ako zeko raste, smanjuje mu se prostor, a ta kućica tak i onak za ništa ne bi služila...i ako naraste, vjeruj mi on će ući ako će voljeti tu kućicu unutra...bio to najmanji prostor ići će u njega...njima ti je to zabavno prvih dana i gotovo...neće više uopće obraćati pažnju...ulaze u to zato što je i mračno, a vole jako mračne kutove...

pusti pa vidi hoće li mu se svidjeti, a ako ne, onda makni, jer mu samo prostor zauzima :)
slikaslikaslika
Kiara
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Josipa & Sanja » sub sij 05, 2008 21:53 pm

Boško se zavlači u svaki mali kut, pa makar mu bilo i pretijesno...

Zavlači se u vrećice, kutije, gura glavicu ispod deka, tako se zabavlja... :rolleyes:

Dok može ući u nju, ja bih ga pustila da se igra, ali kad mu bude velika, makni da ne bi bilo kakvih nezgoda
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Milcec@Palcica » sub sij 05, 2008 22:56 pm

radije mu ostavi za sad(dok nemaš veći kavez)više mjesta za kretanje,a kućicu mu stavi van u prostor u kojem ga puštaš u šetnju. Nemoj ga dok je mali puštat po cijelom stanu već ogradi dio oko gajbice da se stigne vratit na wc kad mu se piški,na pod stavi dekicu,i daj mu igračkice:kućica sa sijenom,role potrošenog toaleta,ručnik koji može gristi...
Puse svim zekama !!!slika
Milcec@Palcica
Zečić
Zečić

PostPostao/la Tajcy » ned sij 06, 2008 12:46 pm

Cure su ti već sve rekle tako da ja samo želim tebi i tvojem zekanu toplu dobrodošlicu :)
slikaslika
Tajcy
Bugs Bunny
Bugs Bunny

PostPostao/la Vin » ned sij 06, 2008 15:28 pm

Ma cure moje, sta drugo reci nego HVALA...!
Cim uhvatim vremena, stavit cu i slike od Pipa pa da podijelim odusevljenje i s vama..!
Pozdrav...
Vin
Kunić
Kunić

PostPostao/la Pinky and D`brain » pon sij 07, 2008 22:18 pm

da fora to je zec jako, ja sam isto stavljao na pod gajbe u pocetku i piljevine i sijena i svega, a to ti se odmah sve zaprlja i ako ga cistis svaki dan trosit ces tolko piljevine da je to cudo!
ja bi ti preporucio(mouzda su ti rekli) da sve ocistis i pustis golu plastiku, cini se neudobno na prvu al ti je najbolje vjeruj mi. e i ako u pocetku sve zapisa ti nis ne diraj ni nis nega samo lijhepo obrisi pa pocetak, i e i nakon dan dva sto je u gajbi pocet ce pisati samo u jedan kut na odredeno mjesto sigurno, e tamo stavi onda malo piljevine i kasnije vc. kucicu sam i ja imao nekad al onda sam je pretvorio u sjenalicu, al to ti je druga prica. e i po meni ti je bitno da ti prvih par dana, cak i tjedan bude samo u gajbi, da tamo nauci dii kako piskit i to i tek onda ga pustis ali malo po malo.
svi za mrkvicu, mrkvica za sve.
Pinky and D`brain
Zečić
Zečić

Natrag na Higijena, smještaj i njega

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

HR (CRO) by Ančica Sečan