problem s hranom!

Pravilna ishrana vašeg zekića.

Moderatori/ce: Lady Stardust, Lela

kakvu suhu hranu vole vaši zekoslavci?

samo sjemenke
5
25%
samo zelene štapiće
0
Nema glasova
miješano
15
75%

Ukupno glasova : 20

problem s hranom!

PostPostao/la vida » ned sij 20, 2008 21:33 pm

zna li itko koja hrana nema većinski udio zelenih štapića i kukuruza? imam problen s ovom mojom razmaženom mišicom, sve hrane koje kupim ( naravno nisu jeftine) ona ostavi sve zelene štapiće i kukuruz, probala sam s ucjenama tipa. nema drugog dok ne pojede ali ne popušta neće i neće. tako da bacam više od pola hrane, a to mi baš i nije neka fora. tako da molim ako netko ima iskustva s nekakvom hranom koja nema te štapiće da mi napiše marku i cca gdje se kupuje, hvala
proud bunny lover...
vida
Zečić
Zečić

PostPostao/la Charlie » ned sij 20, 2008 21:35 pm

Prestige krok crispy hrana ima samo kolutiće i kuglice, nema ni kukuruza ni štapića...ali štapiću su jako bitni zbog probave, najzdraviji dio hrane
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la vida » ned sij 20, 2008 21:39 pm

ma znam da je to najzdravije ali neće i neće...
proud bunny lover...
vida
Zečić
Zečić

PostPostao/la ninocka » ned sij 20, 2008 21:39 pm

vida, ako pod sjemenke misliš na kukuruz, pšenicu...to većina kunića s foruma u pravilu ne jede. :nowink:

moji jedu prestige indoor. u njoj nema sjemenki i pojedu sve. u svakoj hrani ima i mora biti štapića. što je štapića više, hrana je kvalitetnija. postoji od prestigea dodatak prehrani koji se mislim zove crispi crok. tamo su uglavnom kolutići i čudnovati oblici koji navodno imaju veze s povrćem :wink:

ne znam koliko ti je kunić star, no ako je stariji od 6 mjeseci indoor je dobar odabir za kućnog ljubimca. to je light hrana od koje se ne debljaju, navodno ima većinu potrebnih nutritivnih stvari, a vitamine i ostalo kunić ionako dobiva kroz voće i povrće :)
Zadnja izmjena: ninocka; pon sij 21, 2008 20:36 pm; ukupno mijenjano 1 put/a.

od kad imam beštije vrećice usisavača kraće traju
ninocka
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la zeko Simba » ned sij 20, 2008 21:40 pm

Tu je papala Prestige hranu, junior i dodavali smo klincima i indoor polako unutra. Ali u indooru nema kukuruza
zeko Simba
Moderator
Moderator

PostPostao/la vida » ned sij 20, 2008 21:43 pm

ali u prestigeu ima neš prešano što me podsjeća na kukuruz, ma prasica mala je totalno izbirljiva, probat ću s tim krispićima... jer cuni junior i cuni ne funkcioniraju, a ni padovanov grandmix.
proud bunny lover...
vida
Zečić
Zečić

PostPostao/la sanjita » ned sij 20, 2008 21:46 pm

...imas od Padovana Coniglietti Premium pa probaj ak hoces,mi to mjesamo sa Prestigeom i sve se pojede uglavnom...ima unutra onih keksica raznih,presanih graskovih pahuljica il kak se to vec zove,pa onda uz te crne stapice koje ni moja nece imaju neki svijetlo smedji stapici koje obozava i tak...mi smo isto probali puno toga kad je tek dosla ali vecina bi se bacila pa nije imalo smisla,sad je sve ok vec dugo vremena.
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » ned sij 20, 2008 21:51 pm

Padovan hrana nije zdrava previše šećera, masti Grga to jede povrmeno kad ga treba udebljati ili kad ništa drugo neće jesti, nemoj na to ni učiti kunića.

Sanjita, pogledaj malo sastav te hrane i ono što svi preporučaju (minimum vlakana je 15%, a trebalo bi biti barem 20-22%)

Probajte sa Prestige cuni duo i/ili complete (samo štapići-više vlakana)
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la sanjita » ned sij 20, 2008 21:59 pm

...a sta mogu kad ni ona nece nista drugo jesti,bacali smo po pola vrece prestigea kad je dosla...opcenito joj se suha hrana daje stvarno malo i napisala sam da mjesamo sa Prestigeom...mogu probat promjenu napravit al neznam kolko je to pametno nakon godine i pol dana jedenja iste hrane :hm:
slika
sanjita
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Charlie » ned sij 20, 2008 22:00 pm

Postupno smanjuj i neka na kraju jede samo prestige
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la tonino » pon sij 21, 2008 0:24 am

Moj Toni isto ne želi jesti zelene štapiće. Žena u dućanu mi je rekla da su ti štapići zapravo prešano sijeno i da ak moj zeko jede puno sijena ne trebam mu kupovati hranu u kojoj ih ima. Tak da sam mu uzela 2 vrste hrane, jedna sadrži samo kolutiće a druga kukuruz, sjemenke i ostalo i to mu sad miješam.
tonino
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la salatica » pon sij 21, 2008 8:59 am

guze jedne razmažene ;D
a mogu i biti, sve dok mi marljivo bacamo ono što ne pojedu i punimo ponovo

mislim da niti jedan samac ne jede dobrovoljno te zelene štapiće
kad su 2, situacija je bitno drugačija
onda se bore za svaku mrvu hrane i pojedu sve ;D

kolutići koje spominjete su vjerojatno oni zeleni, žuti, crveni - sve umjetna boja, povrća možda (samo možda) u promilima
kukuruz i sjemenke debljaju
omraženi zeleni štapići su zapravo oni u kojima je većina vlakana koje se spominju u deklaraciji

i ja sam bila nekad, davno, meka srca i štapiće spremala u smeće
no nakon prvog problema s probavom, zacementirala sam srce kad me one mile oke pogledaju - kaj? to da jedemo? ne i ne...
i ostavljala im u zdjelici (bez dodatnog stavljanja finih) dok je ne bi ispraznili...

kad je zekanima loše, uglavnom se prvo odriču peletirane hrane (osim kod problema sa zubićima) i instiktivno traže spas u sijenu
uvjerila sam se (a sigurno nas ima još) da niti nakon nekoliko dana samo na sijenu - ne umiru od gladi
ako zekan ima dostupno uvijek dovoljno kvalitetnog sijena, nema panike da će ostati gladan
moji dobivaju zdjelicu sa samo pokrivenim dnom (na njih 2) dnevno i još uvijek su ugodno popunjeni nakon godinu dana takve "dijete"
jedan obrok je zelenjava i preko dana samo punim sjenalice
dakle, cementni blok oko srca je bolja opcija od problema koji nastaju uslijed nekavalitetne peletirane hrane (masnoće, šećer i dr.), a ruku na srce - niti jedna nije idealna za vlasnike zekana kućnih ljubimaca
salatica

PostPostao/la vida » pon sij 21, 2008 11:40 am

hvala na savjetima, znači bit ću jako ledena.... ostaje cuni i dok se nepojede nema ništa, moja naravno neće to da jede jer se kupa u slaticinom sijenu ali neću micat više....
proud bunny lover...
vida
Zečić
Zečić

PostPostao/la salatica » pon sij 21, 2008 12:17 pm

sijeno je uvijek odlična opcija i dok ga jede, možemo skakati od sreće ;D
a do 6 mjesci bebači i smiju biti razmaženi, no kako pomalo ukidaš pelete dostupne cijeli dan i formiraš obroke, tako će morati svladati - dok ne pojedeš sve, ne možeš od stola ;D
salatica

PostPostao/la Josipa & Sanja » uto sij 22, 2008 19:45 pm

Boško je kad je došao bio jako fina guza i kopao bi šapicama i papao samo one štapiće, al smo mi to riješile tako da mu nismo stavljale novo dok nije sve popapao. I sada papa sve redom... :) S time da prvo tamani štapiće, a one velike okrugle pusti za kraj... :P

Ali zato papa puuuuuno sijena. :)
Josipa & Sanja
Zekonja
Zekonja

Sljedeća

Natrag na Prehrana kunića

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan