Edukativni filmici

Moderatori/ce: zeko Simba, Lady Stardust, ina

Edukativni filmici

PostPostao/la zekili » sub tra 25, 2009 14:10 pm

Posto se velika vecina novih clanova nalazi u dilemi kako postupati s kunicem koji je bolestan, kako mu dati lijek ili hraniti ga na spricu mislim da bi trebali snimiti kratke filmice na tu temu. Ne trebaju trajati dugo, a mislim da bi neiskusnim vlasnicima bili od velike pomoci!

Npr, snimimo kako se radi mix za hranjenje kunica prisilno i objavimo na site-u :) Velika vecina nas ima kvalitetnije fotice koji imaju mogucnost snimanja..tak da nam kamera nije ni potrebna..a vjerujem da ima i clanova koji imaju kameru. Nama je to pol sata posla, a vjerujem da bi pomogli mnogima! :)
Godine: 68.
zekili
Moderator
Moderator

PostPostao/la pudding » sub tra 25, 2009 14:22 pm

da, i rezanje noktica,mozda cak i skracivanje zuba...svasta se da snimiti...odlična ideja!!!!!
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Megy » sub tra 25, 2009 14:29 pm

to bi bilo super....početnik sam i stvarno bi mi tako nešto puno značilo...skužila sam kako obaviti redovni pregled ali hranjenje na špricu i sve ostalo neznam dal bi mogla
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la katrin i kenji » sub tra 25, 2009 14:33 pm

super ideja :)

samo ja nebi stavila filmić kako rezati zube zekanu, ipak za to treba stručna osoba, jedan mali trzaj i ode se kvragu sa zubekom
Mala i Maza moje cujice
katrin i kenji
Zekonja
Zekonja

PostPostao/la Megy » sub tra 25, 2009 14:39 pm

katrin i kenji je napisao/la:super ideja :)

samo ja nebi stavila filmić kako rezati zube zekanu, ipak za to treba stručna osoba, jedan mali trzaj i ode se kvragu sa zubekom

Slažem se.
Ljubav je pobjeda mašte nad inteligencijom!
17
Toby & Anđa :zeko3:
(\_/)
(='.'=)
(")_(")
Megy
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Raul » sub tra 25, 2009 14:54 pm

Dobra je ideja. Ja bi pomogao ali je Lea prenemirna za snimanje.

BTW Kad smo kod filmica, dal netko ima link na netu di bih mogao vidjeti snimke nekih operacija kod kunica ili maca? Zanima me veterina.
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Kunić Leopold » sub tra 25, 2009 15:12 pm

Raul je napisao/la:...
BTW Kad smo kod filmica, dal netko ima link na netu di bih mogao vidjeti snimke nekih operacija kod kunica ili maca? Zanima me veterina.

Bio je video o kastraciji, treba ga iskopat.
Kunić Leopold
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Raul » sub tra 25, 2009 15:19 pm

Vidio sam taj sa kastracijom. Zanimalo me dal ima jos sta, ili sterilizacija ili nes
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la Charlie » sub tra 25, 2009 15:27 pm

mislim da ima na you tube-u ali kaj će vam to

super ideja zekili, možemo i za davanje injekcije, hranjenje, rezanje noktića (zube isto ne bih)...
slika
Charlie
Moderator
Moderator

PostPostao/la Raul » sub tra 25, 2009 15:52 pm

Ma mene zanima. Da vidim kako se to radi.
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la pudding » sub tra 25, 2009 17:33 pm

hehe,meni je palo na pamet da gledam operaciju...volim gledat operacije :) pa da vidim jednu i na zivotinjici ,koliko je drugacije :)
htjela sam i ko mala cak bit kirurg,ali eto,nemam fizicke predispozicije,nije mi ruka mirna itd..
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la mucka » sub tra 25, 2009 17:36 pm

ovo s tim filmicima je stvarno super ideja!..mnogima bi pomoglo..a i meni jaaaaaaaaako puno pošto sam turbo početnik!..hehe ;D
slika
mucka
Zečić
Zečić

Re: Edukativni filmici

PostPostao/la Klio » sub tra 25, 2009 17:44 pm

zekili je napisao/la:Posto se velika vecina novih clanova nalazi u dilemi kako postupati s kunicem koji je bolestan, kako mu dati lijek ili hraniti ga na spricu mislim da bi trebali snimiti kratke filmice na tu temu. Ne trebaju trajati dugo, a mislim da bi neiskusnim vlasnicima bili od velike pomoci!

Npr, snimimo kako se radi mix za hranjenje kunica prisilno i objavimo na site-u :) Velika vecina nas ima kvalitetnije fotice koji imaju mogucnost snimanja..tak da nam kamera nije ni potrebna..a vjerujem da ima i clanova koji imaju kameru. Nama je to pol sata posla, a vjerujem da bi pomogli mnogima! :)

Ovo je super ideja, mada sam ja vec nesto takvo videla na you tube-u...

O ovome sam vec vise puta razmisljala da se uradi kod nas ali na drugi nacin... Ma nema veze sad to...
Nego, mislim da bi bila dobra ideja da ako se vec snima, uradi se jedan CD, o svemu od kupovine kunica, uzgajanja beba, drzanja kunica, i ophodjenja sa njima, prehrane, do uzenja na wc, iskustva, nacina kako se mogu zabaviti a da ne unistavaju stvari, tj.predlozi, igracke, nastambe, pa onda zdrastveni deo sa svim oboljenjima o kojima se ovde diskutovalo, i nacina lecenja kod kuce, ali i veterinarske instrukcije...itd.
Na ovom forumu ima zlata vrednih informacija, koje su opet nedostupne bas svima, ili neki ljudi nemaju afiniteta prema internetu.

Ima tu prostora za dosta toga. ZA pocetak ne mora to biti neki kvalitetno produciski i reziski snimljen CD ili DVD, ali recimo kada se snimi jedan primerak, svako od nas clanova moze uloziti donaciju u smislu da kod kuce napravi recimo 20,30,50,100 kopija toga, to moze da se radi po malo svakodnevno u slobodnom vremenu.
Sve se te kopije registruju kod predsednika Udruge i onda se napravi plan distribucije...

Moji predlozi su da to prvo budu pet-shopovi, PC, kod nas u Beogradu mesta gde ljudi prodaju kunice na ulici i lazu ljude, dati i samim prodavcima da se edukuju, kod nas bi neke televiziske kuce pristale i da emituju...

Eto to je nesto sto mi odavno vrca u glavi, ali ja to ovde ne mogu da izvedem sto se snimanja tice, jer iskustvo je jako malo i skromno.

Sta vi mislite o tome?
slika slika slika
Klio
Zeko Manijak
Zeko Manijak

PostPostao/la Raul » sub tra 25, 2009 17:51 pm

Mislim da uglavnom vecina ljudi koji imaju kompjuter i mogu pogledat cd mogu i doc na forum. Zato mislim da je bolje tiskat malu knjizicu po uzoru na onaj letak, sa svim informacijama za ljude bez kompa. Oni koji imaju komp mogu na net
Raul
Super Zek
Super Zek

PostPostao/la pudding » sub tra 25, 2009 17:51 pm

treba uz cd-ove printati i onaj dio sto se zaljepi na cd,ne moze se bas davat cd na kojem je flomasterom napisan naslov :) tako da treba osmisliti izgled toga....
moglo bi se i snimiti sto sve napraviti pri posjeti veterinara i nekog veterinara zamoliti za sudjelovanje u videu
24god.
pudding
Zeko Manijak
Zeko Manijak

Sljedeća

Natrag na Rad udruge

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

HR (CRO) by Ančica Sečan