zekili je napisao/la:Posto se velika vecina novih clanova nalazi u dilemi kako postupati s kunicem koji je bolestan, kako mu dati lijek ili hraniti ga na spricu mislim da bi trebali snimiti kratke filmice na tu temu. Ne trebaju trajati dugo, a mislim da bi neiskusnim vlasnicima bili od velike pomoci!
Npr, snimimo kako se radi mix za hranjenje kunica prisilno i objavimo na site-u

Velika vecina nas ima kvalitetnije fotice koji imaju mogucnost snimanja..tak da nam kamera nije ni potrebna..a vjerujem da ima i clanova koji imaju kameru. Nama je to pol sata posla, a vjerujem da bi pomogli mnogima!

Ovo je super ideja, mada sam ja vec nesto takvo videla na you tube-u...
O ovome sam vec vise puta razmisljala da se uradi kod nas ali na drugi nacin... Ma nema veze sad to...
Nego, mislim da bi bila dobra ideja da ako se vec snima, uradi se jedan CD, o svemu od kupovine kunica, uzgajanja beba, drzanja kunica, i ophodjenja sa njima, prehrane, do uzenja na wc, iskustva, nacina kako se mogu zabaviti a da ne unistavaju stvari, tj.predlozi, igracke, nastambe, pa onda zdrastveni deo sa svim oboljenjima o kojima se ovde diskutovalo, i nacina lecenja kod kuce, ali i veterinarske instrukcije...itd.
Na ovom forumu ima zlata vrednih informacija, koje su opet nedostupne bas svima, ili neki ljudi nemaju afiniteta prema internetu.
Ima tu prostora za dosta toga. ZA pocetak ne mora to biti neki kvalitetno produciski i reziski snimljen CD ili DVD, ali recimo kada se snimi jedan primerak, svako od nas clanova moze uloziti donaciju u smislu da kod kuce napravi recimo 20,30,50,100 kopija toga, to moze da se radi po malo svakodnevno u slobodnom vremenu.
Sve se te kopije registruju kod predsednika Udruge i onda se napravi plan distribucije...
Moji predlozi su da to prvo budu pet-shopovi, PC, kod nas u Beogradu mesta gde ljudi prodaju kunice na ulici i lazu ljude, dati i samim prodavcima da se edukuju, kod nas bi neke televiziske kuce pristale i da emituju...
Eto to je nesto sto mi odavno vrca u glavi, ali ja to ovde ne mogu da izvedem sto se snimanja tice, jer iskustvo je jako malo i skromno.
Sta vi mislite o tome?