Smjestio sam ga u krletku dimenzija 65*35*40 (l/b/h), u kojoj je prije bio moj zamorac. Naravno prije toga sam temeljito ocistio i dezinficirao krletku kako bi se rijesio mogucih mirisa i necistoca. Kao stelju sam prije upotrebljavao piljevinu, no u pet-centru mi je trgovkinja (također vlasnica kunica) preporucila slamu. Jos sam mu kupio i trokutastu kutnu podlogu za koju sam predvidio da ce vrsiti nuzdu (http://www.pet-centar.hr/content/view/79/36/ , prvi red, treci proizvod).
Zeko je dobro podnio transport i po preporukama svojski smo se trudili prvih par dana ga ne dirati i drzati u krletki. No vec drugi dan je sam poceo izlaziti i dosad je istrazio cijeli stan, veoma je razigran i koliko sam shvatio, sretan

Na zecovi.net procitao sam sto je ponudeno jos prije nabave kunica a sada kad sam ga dobio imam par vaznih pitanja:
1. Stelja, slama nije bez mirisa i zanima me kako ga raspodijeliti, da ga stavim samo u posudu gdje bi trebao vrsiti nuzdu ili (kako sam kod zamorca) raspodijelim po cijeloj krletki?
2. Po preporuci sam uzeo i hranu za kunice junior. Sad me me zanima koliko mu cesto davati tu hranu? Dosad sam mu jednom dnevno davao u malu posudicu (u nju stane otprilike šaka) kako bih ga "prisilio" da jede sijeno (s kojim nema problema, samo zelim da u vecoj kolicini jede). Da mu dajem cesce po malo, nastavim davat jednom dnevno ili da uvijek ima punu posudicu?
3. Igracke, zasada najvise koristi namjestaj kao poligon i nije krenuo grickati kablove (sto smo mogli to smo osigurali) ali se jako voli zavlaciti iza frizidera narocito di je motor

Posudu za wc je dobro primio i za razliku od iskustva nekih vlasnika ne pokusava ju preokrenuti i slicno

Osim sto vrsi nuzdu tu (u najvecoj mjeri) vrsi nuzdu i u jedan drugi kut a govanca ima po cijeloj krletki. No to mi ne bi bio prevelik problem da se zeko jednostavno ne obozava izlezavati upravo u toj posudi gdje vrsi vecinu nuzde!
Sad ne znam sto mi je ciniti, jer mu se jako sapice prljaju, a uostalom, nije ni higijenski.
Mislio sam premjestat sve sto pokaki ili svu popisanu slamu stavljat u tu posudu kako bi naucio da tamo vrsi nuzdu ali s obzirom na problem izlezavanja ne vidim rijesnje

I jos nesto, danas mi se na moj šok popiskio na krevet, procitao sam da je to obiljezavanje no ima li nacina da se to sprijeci?
Moj zeko u svom wcu/krevet

Ispricavam se ako je slika prevelika, editirat cu i dodatno smanjit ako je potrebno.
Unaprijed hvala!